Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.11.2011., 14:08   #15961
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Tko je napravio narudzbu s CR-a i ogrebao se za free shipping, ogrebao se. Nema vise dzabe.

Zadnje izmijenjeno od: Nik. 30.11.2011. u 09:12.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2011., 14:15   #15962
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp

riceburner's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Tko je napravio narudzbu s CR-a i ogrebao se za free shiping, ogrebao se. Nema vise dzabe.
znaci prosla baba s kolacima

riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2011., 14:37   #15963
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Prugom se jedino isplati ici kada se spusti sa one ceste na stanicu. Od tamo prugom ima jedno 5min i nije neki problem jer je lijepo utaban putic i nije neki pretjerani nagib.
E, upravo taj put. To mi je otkriće od ove godine i sigurno mi je draže od ceste.
Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Prugom je najbliže i najbrže
E sad si ga prosro. Jedino ako si u tramvaju sa biciklom . Jednom smo se spuštali po pruzi. Grozno. Stalno drnda i kaj sve ne...
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
eto mene sa sljemena. gore je sasvim lijepo. doduse ugrijalo je i otpustila je zemlja, tako da uzbrdo ima blata, na jednom dijelu poslije kamenja ima ga poprilicno.

gore ugodnih 3-4C (u 10h), sunceko, bez vjetra. dolje sam isao na puntijarku pa 18-20-bacun. ima lisca da se doslovce cilja gdje je staza, ne vidi se nista. odvozio sam rekreativno, nisam htio sam raditi pizdarije

eto sretno ostatku
Ja sam te pratio sa 2h zaostatka. Krenuo od doma oko 10 i 30h. Išao polagano i takvim tempom da se nisam do tunela zagrijao uopće (da mi je bilo vruće u jakni). Gore probao onim putem uz tunel (oliti ulica Nad tunelom) da bi skužio da je kramp. Ima neka Jožina staza gore , ali to brijem da se netko zajebava . Gore su stepenice do stračare.

Meni je samo dolje od stračare do prvog odvajanja prema klupicama bilo blato, ali ono dobro koje se ne lijepi za gume (a onda za lanac, mašinicu i ostalo). Gore di je zadnji put bilo blata koje se sve ljepilo (od makadama do lugarnice) je ovaj puta bilo smrznuto, prošao sve bez problema. Do vrha došao stazom koja ide iza tornja, sva je bijela u zavjetrini, ali držale gume iznenađujuče dobro. Ali taj dio će kad dođe južina postat grozan, kad se ono blato gore otpusti.

Flat pedale su mi onak, ok. Iako mi je opet bilo malo hladno za prste, ali dobro, puno je bilo bolje nego inače. Bilo mi je čudno jer sam stalno udarao s njima u podlogu, jer je pozicija noge potpuno drugačija. Niti jedan imalo komplicirani dio na Lojsteku nisam prošao jer sam imao krivi položaj nogu ili nisam mogao povući petama/listovima, na spustu mi je bilo bolje jer je pedala na sredini noge. Također, na spustu na onom šahtu prije Grafičara di inače dropamo sam se izuo sa pedala . Zaboravio da mora biti drugačiji položaj nogu i samo sam maknuo noge sa pedale .
Al bit će dobro, pedale su jeftilen od 130kn, ali ok drže. Ionak po ovom lišću idem sporije jer niš ne vidim...

P.S. Se može nekako od Njivica do Strmopeći ? Jedini je način Bikčevićeva jelda ? Znači moral bi se po njoj malo spuštati, hm...
Staro 29.11.2011., 14:56   #15964
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
ja i dalje vozim iza tubeless, iako mi malo pusta na ventilu pa moram svakih 4-5 dana donapumpat gumu... ali inace u voznji nema problema nikakvih. iako je cudno malo kako se cuje guma kad nema zracnice unutra
je skroz je čudan zvuk, ja sam odradio par vožnji od 30-ak km al nije bilo uspona i spuštanja, jedva čekam da vidim kak će se ponašat na spustu, samo da mi prokleta liga završi, svaki vikend sam na sljemenu onda
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2011., 15:51   #15965
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Vuco, Mic i ja smo puno puta išli do tunela prugom (još su nam se par puta pridržili Srale, Dario i još neki kojih se ne mogu sad sjetitpa da ne bubam). Nisam mjerio ali mislim da je to najkraći put sa najblažim usponom. To šta je grozan teren je drugi par postola ali moram priznat da mi je zabavnije nego cestom

Citiraj:
Tko je napravio narudzbu s CR-a i ogrebao se za free shiping, ogrebao se. Nema vise dzabe.
Psmtr ubit će me Mic
murina je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2011., 16:01   #15966
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Vuco, Mic i ja smo puno puta išli do tunela prugom (još su nam se par puta pridržili Srale, Dario i još neki kojih se ne mogu sad sjetitpa da ne bubam). Nisam mjerio ali mislim da je to najkraći put sa najblažim usponom. To šta je grozan teren je drugi par postola ali moram priznat da mi je zabavnije nego cestom
Najkraći je, ali najbrži (kad se uzme u obzir podloga) nije ziher. A s obzirom da smo pričali kaj je najlakše, nije nit to (pruga jel).

Ma treba mijenjati i uspon. Lojstek mi već ide na đigericu stalno vozit. Sutra ću vjerojatno malo ranije ići, pa na Bidrovečki makadam i onda prema Hunjki. To je po meni vrhunski uspon na Sljeme, što se tiče prirode, napora i svega. Još bih htio i jednom po 12-ici ići gore, a prije toga po Omladinskoj ako nije vikend. Brijem da bi to bio ok uspon: Lagvić pa Miroslavcem do Kraljičinog zdenca (istina jedan dio se mora nositi bajk), od tamo Omladinskom do pred Grafičar i onda 26icom klasika do vrha. Čak bi mogli tu 26-icu izbjeć pa ići okolo i spojit se na stazu od Nika (kojom se inače spuštamo do Hunjke).

Da nema onog jednog strmog uspona od 50m, 70% puta ne bi nit znao da se penješ...Pogotovo dionica od Gorščice do Hunjke. Ima 2 slabija uspona, 1 jači, ostalo je kao ravnica, a napraviš 200m nadomorske visine uspona...

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 29.11.2011. u 16:57.
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2011., 16:10   #15967
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Sutra ću vjerojatno malo ranije ići, pa na Bidrovečki makadam i onda prema Hunjki. To je po meni vrhunski uspon na Sljeme, što se tiče prirode, napora i svega.
Vidis, ja sam bas htio predloziti da ovaj vikend opalimo uspon po Bidroveckom. Dobar dio ekipe nije se tuda vozio, a stvarno je lijepo.
Staro 29.11.2011., 16:58   #15968
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Vidis, ja sam bas htio predloziti da ovaj vikend opalimo uspon po Bidroveckom. Dobar dio ekipe nije se tuda vozio, a stvarno je lijepo.
Može. Onda ću sutra Omladinsku ili neš.

EDIT:
Taman htio reći kako ćemo izbjeć blato na Lojsteku, a onda sam se sjetio kaj nas čeka od Gorščice do Hunjke

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 29.11.2011. u 17:34.
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2011., 17:24   #15969
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Count me in for the weekend

Osim ak me ponovo koljeno nebu bolilo
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2011., 17:37   #15970
zubich
Premium
Moj komp

zubich's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
koja ruta je planirana u subotu (/nedjelju)??

mislim da me ovaj put ništa ne može zaustaviti!
zubich je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2011., 17:57   #15971
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Može. Onda ću sutra Omladinsku ili neš.

EDIT:
Taman htio reći kako ćemo izbjeć blato na Lojsteku, a onda sam se sjetio kaj nas čeka od Gorščice do Hunjke
Hehe

Mozda bu bilo smrznuto pa ce biti OK. A zasto recimo od gorscice nebi otisli do lipa/rog doma?
Staro 29.11.2011., 18:08   #15972
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Hehe

Mozda bu bilo smrznuto pa ce biti OK. A zasto recimo od gorscice nebi otisli do lipa/rog doma?
Stazu ne znam, a lutanje odnosno traženje iste u danu kad je već oko 3 u šumi mrak mi se ne čini baš idealno.

Vi ste išli do tamo (ili barem približno u tom smjeru ). Sad je lišće palo - jel bi znali nać staze ?
Staro 29.11.2011., 18:21   #15973
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Je bili smo do tamo

Koliko mi se cini od gorscice se treba otic do 1ce pa onda skrenut desno prema tam. Staza je ista ko i jedinica do gorscice ali mi se cini da ima dosta vise uspona, sigurno jedno 3-4 di se penje nekih 50-60m, a na nekima je i nagib veliki pa se mora i gurat, a i putem nema vode isto ko i u domu. Tam ima sam pive

Imam GPS pa ne bi bil neki problem pratit stazu ali mrak bi mogo biti problem sigurno.
Staro 29.11.2011., 19:27   #15974
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Za lagane uspone kroz lijepu prirodu sam uvijek. Bilježim se sa štovanjem.
SileTzar je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2011., 08:31   #15975
riceburner
Moj komp

riceburner's Avatar

imate srece jer su kisu pomaknuli na ponedeljak a to znaci da bu se i deda nekaj mogel vozit ako mu stari ne uvali neku sljaku opet

Staro 30.11.2011., 09:58   #15976
danielzg
Registered User

Datum registracije: Aug 2011
danas sam iso malo ranije gore..u pol 7.. pocetak lojsteka http://img24.imageshack.us/img24/1010/19109916.jpg ,dodem do vrha a vec je dan http://img155.imageshack.us/img155/3889/20756420.jpg ,pa sto metara dalje kod ovog velikog drva sa desne strane imo sam prvi put susret sa divljom svinjom..na srecu se je ona bojala vise mene nego ja nje..al mi nije bilo svejedno.. http://img402.imageshack.us/img402/4814/18868397.jpg. i jos sam sliko 2 fotke na spustu.. http://img190.imageshack.us/img190/8840/28557660.jpg http://img402.imageshack.us/img402/5324/85982975.jpg

Zadnje izmijenjeno od: danielzg. 30.11.2011. u 10:04.
danielzg je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2011., 10:01   #15977
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Nisi normalan frende
Staro 30.11.2011., 10:06   #15978
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Citiraj:
Autor danielzg Pregled postova
danas sam iso malo ranije gore..u pol 7
http://img190.imageshack.us/img190/8840/28557660.jpg
Koji entuzijazam
...i odlicna fotka.
Samo zbog tog pogleda je vrijedilo pedlanja u zoru.
Staro 30.11.2011., 10:14   #15979
danielzg
Registered User

Datum registracije: Aug 2011
na zalost nisam mogo ostat dugo,inace je bas je lijepo ici ujutro gore,treba cesce tak ici
danielzg je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2011., 10:32   #15980
riceburner
Moj komp

riceburner's Avatar

deckovi kaj se vozite po slemenu i losim putevima, dal nekog zanima conti survival 2.3?
vrlo dobro stanje, nikad cvikane, jednom probusena prednja na trn, 200kn par...

http://www.mtbr.com/cat/tires-and-wh...64_151crx.aspx

Staro 30.11.2011., 10:34   #15981
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
svaka čast, odličan pogled
dođe mi da uzmem svoju foto opremu na uspon al ne znam kak bi baš s dodatnih 10-ak kg na leđima ili da se prospem na spustu
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2011., 10:43   #15982
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor danielzg Pregled postova
danas sam iso malo ranije gore..u pol 7.. pocetak lojsteka http://img24.imageshack.us/img24/1010/19109916.jpg ,dodem do vrha a vec je dan http://img155.imageshack.us/img155/3889/20756420.jpg ,pa sto metara dalje kod ovog velikog drva sa desne strane imo sam prvi put susret sa divljom svinjom..na srecu se je ona bojala vise mene nego ja nje..al mi nije bilo svejedno.. http://img402.imageshack.us/img402/4814/18868397.jpg. i jos sam sliko 2 fotke na spustu.. http://img190.imageshack.us/img190/8840/28557660.jpg http://img402.imageshack.us/img402/5324/85982975.jpg
Legendo

Svaka ti cast. Mogu si mislit scenu kad si snimio vepra Gore je na njega naletit nego na medvjeda.

EDIT: Momci, na db-u ima nekoliko fs rama koje su idealne za nase prilike/voznje pa bacite pogled. Koliko vidim prodaje se Haro x6 rama, x1 rama. Ima nesto skupljeg Cannondalea, itd. Pa eto, ako nekome treba sad je prilika za kupovinu.

Zadnje izmijenjeno od: Cuky. 30.11.2011. u 12:46.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2011., 11:52   #15983
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Svaka čast Dani, kako lijepo to izgleda, kao da si u Alpama a ne na Medvednici. Kako ti zavidim na volji.
Staro 30.11.2011., 12:41   #15984
the55mic
Registered User

the55mic's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Svaka čast na usponu jutros, stvarno nisi normalan...
Jel se to pripremaš za neku trku ili kaj?
Mislim ak si čisto zbog vožnje išao SAM u 6 ujutro na sljeme, onda mene tebe strah
the55mic je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2011., 13:03   #15985
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

i ja se isto pridruzujem cestitkama

@Vuco
Track do Lipa/Rog
Staro 30.11.2011., 13:03   #15986
JuXo
Premium
Moj komp

JuXo's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Evo gledam neke rukavice preko ebaya za nagodinu za ljeto, šta od ovoga predlažete i da li se uopće isplate?

I ako imate neki prijedlog, naravno ne iz hrvatskih trgovina jer nemam namjeru davati tolike novce ovdje ni za k...

http://www.ebay.com/itm/SixSixOne-66...#ht_1093wt_905

http://www.ebay.com/itm/Fox-Racing-3...#ht_3684wt_924

http://www.ebay.com/itm/Black-White-...ht_4072wt_1185

i moj favorit:

http://www.ebay.com/itm/Green-Red-Fo...ht_5528wt_1185

I da, sta bi jos bilo pametno uzeti od opreme, odjece itd? Hvala
JuXo je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2011., 13:15   #15987
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Za ljeto ti ne trebaju (nužno) full finger rukavice, gledaj možda one koji imaju odrezane prste. Ako se misliš dugo vozit i/ili ti trnu ruke, pogledaj one s geliranim ulošcima na dlanu.
Ja imam Fox Incline, slične su tvom favoritu, ali su vjerojatno tanje ovako gledajući sliku. Imao sam i 2 para bez prstiju, neke obične Briko s gelom (jebene) i Specialized BG (užas). Probaj u dućanu koje ti pašu pa naruči s e-baya.

Od opreme ti trebaju bicke s pelenom koje ćeš furat ispod hlača ili baggy hlače s umetkom. Treba ti sintetička biek majica, dobro dođu neke lagane sunčane naočale ili neke s izmjenjivim staklima crno/orange/clear. Šuškavac koji možeš spakirat u džep majice dobro dođe ako se naglo vrijeme pogorša, da te ne propuše vjetar dok si mokar.
Staro 30.11.2011., 13:23   #15988
JuXo
Premium
Moj komp

JuXo's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
to je to, zahvaljujem na odgovoru

sad lagano da nabavim par stvari za nagodinu

za zimu imam rukavice, jos mi mora doci ona balaclava, ostalo imam (odnosno samo topla odjeca)
JuXo je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2011., 13:56   #15989
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Nemoj zaboravit dodat popisu i kacigu AKO ju slucajno nemas
Staro 30.11.2011., 14:15   #15990
Flayer
Why So Serious?

Flayer's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Autor JuXo Pregled postova

I da, sta bi jos bilo pametno uzeti od opreme, odjece itd? Hvala
Ovisno koliko ih misliš po ljeti koristiti (uspon+spust ili obično pedaliranje po ravnom), što se tiće rukavica, ako ti se ruke jako znoje (prsti included) toplo ti preporučam fullfinger rukavice + gumeni "umeci" na prstima (kažiprst i/ili srednji prst - ovisno s koliko prstiju kočiš) jer se meni znalo događati da zbog znojne ruke prilikom drndanja nizbrdo, "bježe" prsti s ručice kočnica + ruka mi je znala skliznuti skroz sa ručke (iz tog razloga sam i uzeo rukavice btw.).

Stoga ako voziš pod slijedećim uvijetima: drndav spust+znojne ruke=fullfinger rukavice s "umecima" na glavna 2 prsta (točkice,trakice, full - nije bitno, samo da je nešto gumeno na prstima).

Ako nije ništa od navedenoga, bilo kakve će ti biti dobre

If you're in control, you aren't going fast enough.
Flayer je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na