|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
antec 650w true power-problem ili???problem riješen!
problemi su nastali danas kad sam kupil 4870(1gb)-saphirovu grafu..postavke su ostale(bios ) odprije kak bile u kompu s palit 4850,..uninstal drivera-nafriško instaliral druge drivere za dotičnu karticu-..nakon nekog vremena komp se počel smrzavati,..komp je bil klokani na 4.07ghz(proc),downkloknul sam ga na 3.6ghz isto-sprobal sve postavke i sad jedino radi na default postavkama..prije palit 4850 u kompu bila xfx 5870 i smrzavanja nije bilo isto tak s overklokanim procom,...,sad pitanje dal je ovo napajanje preslabo za 4870 ![]() ![]() mislim da nije problem v kartici-jer sam ju istestiral-... Zadnje izmijenjeno od: bahrija30. 27.11.2011. u 18:25. Razlog: riješio problem! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
mislim da ti nije problem u napajanju, ono je i vise nego dovoljno za tvoju konfu. nesto mi smrdi na grafu, ako imas mogucnost da vratis proslu grafa radi provjere ili da tu grafu posudis nekome samo radi testiranja... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
kad je sve na default postavkama-sve je ok-al kad malo žešče kloknem proc-memoriju(dignem malo voltažu)počinju problemi.. napajanje je staro nekih 4godine ![]() ![]() izgleda da grafa cukne malo previše struje za to napajanje pa oscilira napon i dojde do smrzavanja--..znači nema restarta nego se komp samo smrzne--ko da procesor nedobije dovoljno struje pod opterečenjem... ![]() primjetil sam da se napajanje grije više kad sam promjenil grafičku(4850-na 4870).. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Kupio si polovnu grafu i sad misliš da ni slučajno nemre bit problem u njoj? 4870 nije znatno veći potrošač od 4850, 650W je vjerojatno dovoljno za dvije tvoje konfe. Moj savjet ti je isti ko i od kolege, probaj grafu u drugom kompu vrati staru u svoj pa se uvjeri. Cviljenje je normalna pojava bez obzira na opterećenje (cvili zavojnica, kažeš starije je napajanje možda je onaj silikon il ljepilo/plastika malo popustilo) Citiraj:
![]() Jesi provjeravo temp od grafe? Kako si skužio da oscilira napon (misliš van specifikacija)? Zadnje izmijenjeno od: Elpresidente1. 27.11.2011. u 13:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() neda meni vrag mira-i idem probat spustiti voltazu proca i čipseta,zateči latencije memorije,..i evo radi ko zmaj čak i klokan kak je bil s 4850grafom--sad mi nije jasno ![]() jedno sam skužil-kod svake promjene grafičke(mislim različiti modeli kad se promjene) kartice moram mjenjati postavke voltaže-za proc,čipset,memoriju... i još nekaj kad sam imal integriranu grafičku(tj kad samo ona bila u kompu),procesor se dal najbolje overklokati ![]() ![]() ![]() sve u svemu sve je dobro ispalo nakraju--samo treba malo zezanja i sve se da riješiti ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|