Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.11.2011., 00:05   #1
bahrija30
Premium
Moj komp

bahrija30's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
antec 650w true power-problem ili???problem riješen!

problemi su nastali danas kad sam kupil 4870(1gb)-saphirovu grafu..postavke su ostale(bios ) odprije kak bile u kompu s palit 4850,..uninstal drivera-nafriško instaliral druge drivere za dotičnu karticu-..nakon nekog vremena komp se počel smrzavati,..komp je bil klokani na 4.07ghz(proc),downkloknul sam ga na 3.6ghz isto-sprobal sve postavke i sad jedino radi na default postavkama..prije palit 4850 u kompu bila xfx 5870 i smrzavanja nije bilo isto tak s overklokanim procom,...,sad pitanje dal je ovo napajanje preslabo za 4870,ili je vrijeme za nadogradnju-zamjenu napajanja?
mislim da nije problem v kartici-jer sam ju istestiral-...

Zadnje izmijenjeno od: bahrija30. 27.11.2011. u 18:25. Razlog: riješio problem!
bahrija30 je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2011., 00:12   #2
Pegasus8
Premium

Pegasus8's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
mislim da ti nije problem u napajanju, ono je i vise nego dovoljno za tvoju konfu.
nesto mi smrdi na grafu, ako imas mogucnost da vratis proslu grafa radi provjere ili da tu grafu posudis nekome samo radi testiranja...
Pegasus8 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.11.2011., 12:58   #3
bahrija30
Premium
Moj komp

bahrija30's Avatar

Citiraj:
Autor Pegasus8 Pregled postova
mislim da ti nije problem u napajanju, ono je i vise nego dovoljno za tvoju konfu.
nesto mi smrdi na grafu, ako imas mogucnost da vratis proslu grafa radi provjere ili da tu grafu posudis nekome samo radi testiranja...
kod velikog opterečenja-u napajanju se čuje lagano cviljenje..
kad je sve na default postavkama-sve je ok-al kad malo žešče kloknem proc-memoriju(dignem malo voltažu)počinju problemi..
napajanje je staro nekih 4godine..
izgleda da grafa cukne malo previše struje za to napajanje pa oscilira napon i dojde do smrzavanja--..znači nema restarta nego se komp samo smrzne--ko da procesor nedobije dovoljno struje pod opterečenjem...
primjetil sam da se napajanje grije više kad sam promjenil grafičku(4850-na 4870)..
Staro 27.11.2011., 13:10   #4
Elpresidente1
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2009
Kupio si polovnu grafu i sad misliš da ni slučajno nemre bit problem u njoj? 4870 nije znatno veći potrošač od 4850, 650W je vjerojatno dovoljno za dvije tvoje konfe.
Moj savjet ti je isti ko i od kolege, probaj grafu u drugom kompu vrati staru u svoj pa se uvjeri.

Cviljenje je normalna pojava bez obzira na opterećenje (cvili zavojnica, kažeš starije je napajanje možda je onaj silikon il ljepilo/plastika malo popustilo)

Citiraj:
izgleda da grafa cukne malo previše struje za to napajanje pa oscilira napon i dojde do smrzavanja--..znači nema restarta nego se komp samo smrzne--ko da procesor nedobije dovoljno struje pod opterečenjem...
primjetil sam da se napajanje grije više kad sam promjenil grafičku(4850-na 4870)..
Isto može bit da se pregrijava VRM od grafe. Inače se kod tih 4870 jako grije. Ljudi su ih inače voljeli kurit sa onim afterbrnerima, smljenrima, sr..ima, ko da nije ovako dosta šta se griju sam potraži po forumu (još se hvale), i onda poslje uvaljotka.
Jesi provjeravo temp od grafe?
Kako si skužio da oscilira napon (misliš van specifikacija)?

Zadnje izmijenjeno od: Elpresidente1. 27.11.2011. u 13:15.
Elpresidente1 je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2011., 15:31   #5
bahrija30
Premium
Moj komp

bahrija30's Avatar

Citiraj:
Autor Elpresidente1 Pregled postova
Kupio si polovnu grafu i sad misliš da ni slučajno nemre bit problem u njoj? 4870 nije znatno veći potrošač od 4850, 650W je vjerojatno dovoljno za dvije tvoje konfe.
Moj savjet ti je isti ko i od kolege, probaj grafu u drugom kompu vrati staru u svoj pa se uvjeri.

Cviljenje je normalna pojava bez obzira na opterećenje (cvili zavojnica, kažeš starije je napajanje možda je onaj silikon il ljepilo/plastika malo popustilo)

Isto može bit da se pregrijava VRM od grafe. Inače se kod tih 4870 jako grije. Ljudi su ih inače voljeli kurit sa onim afterbrnerima, smljenrima, sr..ima, ko da nije ovako dosta šta se griju sam potraži po forumu (još se hvale), i onda poslje uvaljotka.
Jesi provjeravo temp od grafe?
Kako si skužio da oscilira napon (misliš van specifikacija)?
jučer kupio 2vije 4870 grafe od lika kaj imal crosfire-bio kod njega i stestiral naravno-sve je bilo ok--kad sam išel doma od njega usput sam prodal jednu i jednu si ostavil--tak da nije do grafe..evo sad sam rastepel komplet komp--stavil drugu pastu na proc,.sve spuhal...i opet je bilo isto..
neda meni vrag mira-i idem probat spustiti voltazu proca i čipseta,zateči latencije memorije,..i evo radi ko zmaj čak i klokan kak je bil s 4850grafom--sad mi nije jasno..downvolt sam napravil i sve je odjednom proradilo-voltaža procesora i čipseta stavljena na default ,memorija isto na default voltaži...
jedno sam skužil-kod svake promjene grafičke(mislim različiti modeli kad se promjene) kartice moram mjenjati postavke voltaže-za proc,čipset,memoriju...
i još nekaj kad sam imal integriranu grafičku(tj kad samo ona bila u kompu),procesor se dal najbolje overklokati
sve u svemu sve je dobro ispalo nakraju--samo treba malo zezanja i sve se da riješiti
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno