Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.11.2011., 03:53   #1
M.U.P.
Premium
Moj komp

M.U.P.'s Avatar

Datum registracije: Feb 2006
gsky? ili koji vrag?

Obzirom da mi je prenespretno provlacit kabel do sobe, a trenutna smecarska canyon cnp wf511 ne radi pod win7 skoro pa nikako, odlucio sam se za nabavku bolje kartice pa kud puklo.. jbga, nisam presretan, al drugog izbora (do 200 kn) ne vidim..

vidim u linksu imaju svega nekoliko kartica, par dlinkovih i jednu asus.. cujem da se ni dlink ne voli sa sedmicom pa bih to izbjegao..

vidim preporuke za airlive usb adaptere wl1600/1700, al to ja u rijeci nemam gdje za kupit tako da mi ostaje opcija koja ukljucuje gosp postara..

a obzirom da web shopovi naplacuju 50-ak kn dostavu tada mi i kartica od 150 kn dodje 200..

tako da sam nekako dolutao i na njuskalo i vidio recimo ovo

http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan...-oglas-2091380

nisam bas nesto sretan sa nekakvim no name proizvodima (ili nije, slabo se kuzim), al ako se ne varam ovaj chipset je oke i po specifikacijama bi to trebalo letit?
sto vi mislite o tome?

pci kartice koje su mi bile prvotni izbor nekako su mi sad u drugom planu, iako uvijek citam kako su bolji izbor - stabilnije.. al imaju te slabe antenice od 2 db-a i nezgodno su smjestene tako da ne vidim bas neku prednost..
dok ove su na usb kabelu i po 5dba pa mi se to cini kao bolja opcija da mogu drzat taj signal donekle stabilno da net radi kako treba (takodjer da je ping dovoljno nizak)..

eto, ako imate kakav savjet za neki adapter/karticu do 200 kn, a da radi pod win7 bit cu vam zahvalan..
M.U.P. je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2011., 08:26   #2
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor M.U.P. Pregled postova

vidim preporuke za airlive usb adaptere wl1600/1700, al to ja u rijeci nemam gdje za kupit tako da mi ostaje opcija koja ukljucuje gosp postara..
Jesi pogledao u Netcomu?
Ako ništa drugo voljni su i naručit, a airlive mrežna oprema im je već dulje vrijeme dio ponude.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.11.2011., 08:34   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Imam neku staru TP-Link sa Atheros čipsetom i radi bez problema na W7 Pro 32bit. Većina današnjih wlan kartica/stickova se ionako bazira na 3 čipseta: Realtek, Atheros i Broadcom tako da ne bi trebao imati problema s bilo kojom novijom. E sad, ponekad zna bit problema sa driverima na W7 64bit i zato bi prije kupnje trebao provjeriti postoje li 64bitni driveri za tu karticu.
Staro 26.11.2011., 09:41   #4
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Airlive wl1600/1700 ti nebih preporucio jer nijednu od navedenih nisam uspio natjerati da radi pod win 7. Zato edmiax ew-7711USN radi kao zmaj, signal je odlican i jak a radi odlicno s win 7 ( ima za kupiti u ekranu za 150 kn).
Staro 26.11.2011., 10:09   #5
vm@
Premium
Moj komp

vm@'s Avatar

Datum registracije: May 2009
frend ima tu gsky i radi ko zmaj, lovi i do 3km signal na otvorenom, možeš staviti drivere od alfe pa imaš opciju regulacije snage odašiljanja i još mnogo drugih funkcija
vm@ je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2011., 13:22   #6
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Airlive wl1600/1700 ti nebih preporucio jer nijednu od navedenih nisam uspio natjerati da radi pod win 7. Zato edmiax ew-7711USN radi kao zmaj, signal je odlican i jak a radi odlicno s win 7 ( ima za kupiti u ekranu za 150 kn).
ma ta wl1700 savrseno radi na win7, ali wl1600 je vec druga prica (radi al ima malo zafrkancije s driverima)
domis je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2011., 14:12   #7
M.U.P.
Premium
Moj komp

M.U.P.'s Avatar

da- windowsi su 64 bitni..

Citiraj:
E sad, ponekad zna bit problema sa driverima na W7 64bit i zato bi prije kupnje trebao provjeriti postoje li 64bitni driveri za tu karticu.
postoje i sluzbeni za ovu canyonicu pa to ne funkcionira..
upravo zato i pitam..
iako sad za airlive neznam ni sam negdje procitam da je sve 5, negdje da ne radi nikko, negdje da cesto zajebavaju driveri..

oke, izbor sam sveo na airlive wl1700 i gsky sa njuskala..

sto se tice specifikacija, one su na strani ovog gsky adaptera, antena je 6 db, naspram airlive 5db, 1000mw neznam za airlink..
eh sad, na airlive stranici http://hr.airlive.com/product/produc...D1254346318078
pise ovo:
Windows® 2000, XP 32/64, Vista 32/64
dakle, nema windows 7.. iako imaju vistine 64 bitne.. kazes domis da wl1700 radi sigurno na windows 7 64bit? ti koristis ili?
dok ovaj za gsky pise - Support XP / Vista / 7 /Mac / Linux
ono sto me vuce na stranu airlivea je sto mogu ic u trgovinu (thx pomo na savjetu) i kupit uz garanciju i tako to, dok je gsky "macak u vreci".. nije da mi je jako mrsko kupovat na taj nacin, al..

ugl - sto od ta dva adaptera?

Zadnje izmijenjeno od: M.U.P.. 26.11.2011. u 14:53.
Staro 26.11.2011., 15:31   #8
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Imam i ja wl1700 na win 7 x64 i radi bez greške od dana kupovine.
I da, ima y usb kabel, te mogućnost podešavanja tx power u driver app.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2011., 15:43   #9
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor domis Pregled postova
ma ta wl1700 savrseno radi na win7, ali wl1600 je vec druga prica (radi al ima malo zafrkancije s driverima)
wl1600 radi bez problema na W7 X86 sa driverima koji dolaze na cd-u, bez ikakve zafrkancije sa driverima, čak i s onim koji skinu windowsi sami

pinkskin je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2011., 15:57   #10
M.U.P.
Premium
Moj komp

M.U.P.'s Avatar

Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
Imam i ja wl1700 na win 7 x64 i radi bez greške od dana kupovine.
I da, ima y usb kabel, te mogućnost podešavanja tx power u driver app.

oke, znaci to fercera..

ovo nemam pojma sto i cemu je..

Citiraj:
wl1600 radi bez problema na W7 X86
"velika" je razlika izmedju x86 i x64..

kupio wl1700, upiknuo prije par minuta i preporod!
nasao nekolio mreza od susjeda (malo mjesto, par kuca oko mene pa se iznenadio) a signal njihovih mreza na razini moje prijasnje iz dnevnog..
signal pun ko ko brod 9x, quality 8x..
ispod 50 db-a, gdje mi se canyon na sedmici mucio oko 70 (dok na xpu kad je bilo sve oke, dakle kad je brzina veze bila na min 18mbps i koliko toliko stabilna bio je 60-ak db..

ima solidnu antenu pa nije ni cudno toliko..
tx power je na defaultu 1%, pretopostavljam da je to snaga odasiljanja ukoliko adapter sluzi kao ap?

ugl, sve preporuke (barem kako sad stvari stoje

185 kn u netcomu..

minus je sto uzima 2 usb slota, al to je relativan minus..
takodjer je samo 54mbps tako da nije za neku zahtjevniju upotrebu u kakvom lanu, al meni - samo za pristup netu i poslat par stranica na print naravno dovoljno..

da - na kutiji ne pise podrska za win7, ali su na cdu uredno driveri za sedmicu so..

ugl.. hvala na preporukama!

Zadnje izmijenjeno od: M.U.P.. 30.11.2011. u 23:02.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno