|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Problem SDRAM
Imam staroga Pentiuma 200MHz MMX na ASUS-ovoj maticnoj ploci TXP4. Prije je bilo 64MB EDO RAM-a, a sada sam stavio 128MB SDRAM-a i eto problema. Maticna polca ima 4 SIMM-a i 2 DIMM-a, s tim da se ne smiju staviti istovremeno jedni i drugi nego mora biti ili jedno ili drugo, ja sam stavio u DIMM utor jedan modul od 128MB SDRAM-a. Naime, sve dobro radi osim sto mi kod memory testa na pocetku dizanja OS-a prikaze da ima 64MB RAM-a, a trebalo bi biti 128MB?? Everest mi pod SPD prikazuje da je kapacitet modula 128MB PC133 SDRAM, a pod Informacije o memoriji pise da ukupno ima 64MB??????? U TuneUp-u mi isto prikazuje da ima samo 64MB?? Jel ima neki trik da radi svih 128MB ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Fora je u dvostranoj memoriji. Takva nije nužno ona koja ima chipove s obije strane. To ćeš malo teže naći ali se može
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Jel to znaci da s ovom mojom memorijom nema pomoci ?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
A jel bi se neko mijenjao za tu moju, a da mi da tu stariju ili da bi mi mozda prodao ?? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|