Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.11.2011., 15:40   #1
Daniel_kkkk
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2010
Razlika između dvije graf. kartice

Lijeva je ati radeon x1600 pc-e
Desna - Asus AMD Radeon HD 6570

Samo da znam koje je veličine razlika između ove dvije kartice.
Prema slici koju sam priložio hd 6570 ima podršku za hd i duplo je jača. U svakom slučaju vrijedit će za tv, i biti duplo jača za igrice od x1600. Jesam li u pravu?
Daniel_kkkk je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2011., 15:49   #2
ShanTech
Banned

Datum registracije: Apr 2011
Za koji komp treba grafička?
ShanTech je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.11.2011., 15:50   #3
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Nemozes usporedjivati 6 god. staru grafu i danasnju. razlika je i vise nego trodupla.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2011., 15:51   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Te se grafe ne mogu uspoređivati. Govorimo o 5 generacija između njih! Šta bi tek bilo da si uzeo 68xx seriju.. jer 6570 je ipak low end grafa.
Staro 22.11.2011., 16:00   #5
Daniel_kkkk
Registered User
Moj komp

Ma to slažem novi komp za što manje novca
Kupio bih najeftiniju matičnu ploču ASUS P8H61-M, procesor Intel Core i3 2100, socket 1155, 8 gb memorije (ukupno cca, 1800 kn). Hard disk, napajanje (400 w) i kučište imam . I sada razmišljam da bih uštedio sa grafičkom karticom, odnosno da koristim onu koju imam, x1600.
Staro 22.11.2011., 16:05   #6
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Sta ce ti grafa kad je ona na mb jaca od te stare.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2011., 16:06   #7
ShanTech
Banned

Datum registracije: Apr 2011
i3 2100 + neka od ovih grafa
Javi se u podforum konfiguracije, odaberi novčanu kategoriju, napiši što imaš, što bi radio s kompom, i bude sastavljeno najbolje što se može za te novce.
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2011., 16:29   #8
Ordem
Banned

Datum registracije: Sep 2010
nema potrebe da bacas novce na 8gb memorije..

i za igrice ne mozes stedjeti na grafickoj kartici (osim ako neces igrati igrice izdane prije 2007.g)
ati x1600 je sad vec 6g staro smece koja kad je i izasla nije bila dobra.

ako toliko vec nemas para bolje onda pretrazi njuskalo i kupi neku polovnu konfu
znaju se naci doista dobre konfiguracije (jake i sa novim komponentama) za relativno male novce.
Ordem je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2011., 16:48   #9
Daniel_kkkk
Registered User
Moj komp

Što se tiće memorija, upravo su one razlog zbog čega idem na novi komp, toliko su mi mrske da neću na njima škrtariti. Matična ploča omogućuje max 2gb memorije, a ja imam 1 gb.
Ne isplati mi se nadograđivati, a imam poteškoće sa programima koje trebaju više memorije, stoga baš hoću 8 gb (400 kn nije puno).

nino kaže:
"Sta ce ti grafa kad je ona na mb jaca od te stare. "

E ovo mi je korisna i vrijedna informacija (-700 kn) . Nisam pazio na to. Ako je integrirana grafika Intel HD 2000 jača od ove koju ja imam (x1600), onda će me ona apsolutno zadovoljiti, te nema potrebe da kupujem posebnu karticu, bar za prvu ruku. Uvijek kasnije mogu ugraditi bolju.

Hvala na odgovorima, barem ste me uputili u pravom smjeru.
Staro 22.11.2011., 17:11   #10
Ordem
Banned

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
Autor Daniel_kkkk Pregled postova
Što se tiće memorija, upravo su one razlog zbog čega idem na novi komp, toliko su mi mrske da neću na njima škrtariti. Matična ploča omogućuje max 2gb memorije, a ja imam 1 gb.
Ne isplati mi se nadograđivati, a imam poteškoće sa programima koje trebaju više memorije, stoga baš hoću 8 gb (400 kn nije puno).
1. trenutni komp ti nema poteskoca sa programima ne zbog nedostatka memorije, nego opcenito zato sto ti je komp zastario, tj sve komponente u njemu ne mozes prodati za vise od 500kn

2. 8gb memorije ce ti rijetko koji program danas iskoristiti, tj isplati se kupovati jedino u high-end konfiguracijama
400kn ti nije puno dati za memoriju ali je beskorisno
bolje kupiti 4gb memorije i razliku u parama uloziti u jacu graficku (igre ti nece ici brze sa vise memorije i sa slabijom grafickom, nego obratno)

Citiraj:
Ako je integrirana grafika Intel HD 2000 jača od ove koju ja imam (x1600), onda će me ona apsolutno zadovoljiti, te nema potrebe da kupujem posebnu karticu, bar za prvu ruku. Uvijek kasnije mogu ugraditi bolju.
upitno je da li je ta integrirana intelova graficka jaca od 6g stare ati x1600
no ako te ati x1600 uspijeva "apsolutno" zadovoljiti onda valjda nema ni potrebe da ulazes u 8gb memorije i i3 procesor..

Citiraj:
Hvala na odgovorima, barem ste me uputili u pravom smjeru.
vec ti je receno da odes u podforum konfiguracije gdje ces dobiti bolje savjete sto kupiti

btw nadam se da si troll.
Ordem je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno