Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.11.2011., 18:19   #1
mizo
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2011
Problem oko Sharing-a

Pozdrav novi sam ovdje i imam problem u firmi imam 4 racunara koji su umrezeni standardnim kablom svicherom/ruterom i sve radi super medjutim ovaj racunar na kojem mi je printer jednostavno se sam izgubi sa mreze i sharinga i onda ovi ostali racunari posto je sa tog racunara sharovan printer ne mogu printati i tako uvijek moram ponovo sharovat na tu mrezu i printer i onda naci na ostalim racunarima taj sharovani priner da ga koriste i .. opet isto opet se izgubi taj racunar s mreze i samim tim i printer kada god da psotavim radi neko vrijeme i jednostavno samo i bez ikakvog razloga nestane sa mreze a .. idalje ima internet konekciju bez problema jednostavno samo nestane sa shera i sa mreze ne vide ga ostali racunari odnostno ta preostala 3.. unaprijed hvala potreban mi je odgovor sto hitnije
mizo je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2011., 18:25   #2
Alister
Premium
Moj komp

Alister's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
definiraj izgubi, da li ga možeš pingati, neki drugi share radi, da li uopče ima share onda na njemu, koji je OS na njemu, xp, vista, 7...
Alister je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.11.2011., 18:36   #3
mizo
Registered User
Moj komp

pa jedonostavno nestane nema ga na mrezi nije serovan ne vide ga ostali compi .. sp2 je na njemu ova ostala 3 se vide medjusobno u toj grupi .. ali on ne i kad ga ponovno podesim svi se vide i sve super radi ali jednostavno vremenom ne znam ni ja kako ni sto se izgubi nestane nema ga vise u toj grupi samim tim i printer jer je na njemu i sa njega printaju i ostala 3 compa.. pingati .. kako ?
Staro 18.11.2011., 18:43   #4
Alister
Premium
Moj komp

Alister's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Otvoriš command promt ili ti CMD i napišeš ping ime_tog_računala

Kada on nestane s mreže i dalje radi internet na tom računalu? koliko često se to dešava? Jednom u danu, više puta u danu?
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2011., 00:03   #5
mizo
Registered User
Moj komp

pa radi neko izvjesno vrijeme .. 3-4-5 dana i jednostavno bukvalno receno nestane .. izgubi se i kad ponovo podesis sherujes ga radi sve super i opet u po frke neko od ova preostala 3 compa podje da printa i ne ide i tad shvatimo da se opet izgubio
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno