Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 16.11.2011., 23:56   #1
spock5
Registered User

Datum registracije: Oct 2011
Zamjena hard diska

imam na jednom računalu sve instalirano na hard disku(os, podaci ...) te uredno sve radi. zanima me mogu li taj hard disk uzeti i staviti u drugo računalo sa drugom hardwerskom konfiguracijom? pretpostavljam da neće raditi? može li se što napraviti da to uredno proradi?

spock5 je offline  
Staro 17.11.2011., 00:00   #2
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ovisno koji su čipseti obje konfe. Također ovisi i o samom OSu.
Za više informacija molimo javite se na šalter broj jed.......
ups, napiši više detalja.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.11.2011., 00:03   #3
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Ovisi da li je ista platforma u pitanju, točnije chipset..tj. da li je intel ili amd platforma...ali ne sad da je 10 godina razlike među tim računalima...i opet ti nitko ne može garantirat da će to radit stabilno i kako spada...al u svakom slučaju preporučljivo je dignut novi windows za to drugo računalo...izvučeš jednostavno podatke po mogućnosti na neki vanjski disk (pretpostavljam da nema dvije particije postojeći hdd), digneš novi windows...a što se tiče programa, to se mora reinstalirat u slučaju novog windowsa (doduše ne svi, ovisno o programu)...
skyman je offline  
Staro 17.11.2011., 00:08   #4
spock5
Registered User

Datum registracije: Oct 2011
nemas beda
Win 7 x64
računalo [r1]- sa koga mičem hard disk
e8400
asus p5k-ws
graf- hd 4850
3 gb ddr2 ram
hard Maxtor DiamondMax Plus 9 80GB Hard Drive spaja se preko IDE kabela

računalo [r2]- na koje stavljam hard
win 7 x64
AMD Athlon 5600 X2
biostar n61pb-m2s
integrirana graf
2 gb ddr2 ram

njuškam po netu neki pišu da je bi trebalo za svaki slučaj spremiti
repair disk da popravi Mbr datoteku? neki da OS sam učita nove drivere?
spock5 je offline  
Staro 17.11.2011., 01:07   #5
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
niti malo srodni chipseti, ako i uspijes dici XP pod safe modom, prvo petljancija sa svim deinstaliranjem sa npr driver sweperom, pa onda instaliranje svega drugoga aktualnog sto ti treba, pa vidjeti da li sta steka...........

osobno se nebi zezao, radije idem okolo i sigurno, nego precacem pa potencijalno izgubiti vise vremena. a ovako sam siguran ziher da je sve instalirano i da sljaka 5/5..............

inace, ovako sa strane pitanjce, postoji neki razlog zasto stavljas X64 pendzere? pogotovo XP?
pitam jer ja jos uvijek vozim 32 bitni sistem (W7, jel), ali da sam na XPu, i na njemu bi bio isto 32bit. jednostavno manje zezancije sa softverom, pogotovo na XPu, ali nemoj ovo smatrati automatski kao prigovor ili nesto slicno. samo me zanima .

Burko je offline  
Staro 17.11.2011., 01:33   #6
zwer54
Premium
Moj komp

zwer54's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
pa mislim da bi tu radila ona varijanta sa repair windows, znaci krenes raditi instalaciju ali kad skuzi da na particiji vec postoje takvi win, ponudit ce ti da te iste popravi i onda moraju raditi, a zadrzat ce sve kak je bilo...
Staro 17.11.2011., 03:08   #7
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ja sam probao slicnu stvar i digao WIN 7 bez ikakvih problema. Jedino sto moiras restartati 2-3 puta kad automatski instalira bazne OS drivere.

BTW:

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
niti malo srodni chipseti, ako i uspijes dici XP pod safe modom, prvo petljancija sa svim deinstaliranjem sa npr driver sweperom, pa onda instaliranje svega drugoga aktualnog sto ti treba, pa vidjeti da li sta steka...........

osobno se nebi zezao, radije idem okolo i sigurno, nego precacem pa potencijalno izgubiti vise vremena. a ovako sam siguran ziher da je sve instalirano i da sljaka 5/5..............

inace, ovako sa strane pitanjce, postoji neki razlog zasto stavljas X64 pendzere? pogotovo XP?
pitam jer ja jos uvijek vozim 32 bitni sistem (W7, jel), ali da sam na XPu, i na njemu bi bio isto 32bit. jednostavno manje zezancije sa softverom, pogotovo na XPu, ali nemoj ovo smatrati automatski kao prigovor ili nesto slicno. samo me zanima .
Kolega jel ti kasno? Ja ne vidim da je negdje spomenuo XP ?
spawn je offline  
Staro 17.11.2011., 07:12   #8
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
u jbt......... kasno, kasno. sada gledam, pa gdje je XP? moje isprike, sa W7 bi ovo trebalo proci puno lakse, puno fleksibilniji sistem od XP-a .

Burko je offline  
Staro 17.11.2011., 13:09   #9
d0magoj_OS
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2011
imam ssd sa win7 i jučer baš odnio taj ssd kod kolege i upiknuo ga u drugu konfu win7 se sam digao instalirao drivere i sv savršeno radilo...kad sam ga vratio u svoje računalo nastavio raditi bez problema ikakvih....što se XP tiče zaboravi :S ali Win7 bez ikakvih problema.
d0magoj_OS je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno