|
![]() |
#23641 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]() |
#23642 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
neznam gdje drugdje da pitam pa ajmo ovdi ![]() hoce li netko narucivati Trinidad Scorpion pa da puknemo zajednicku narudzbu preko ebay-a? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23643 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#23645 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Kaj bi uzeo, sušenu, svježu (jel ovo uopće moguće preko ebaya) ili prah? Što se ludo ljutih papričica tiče imam Nage Bhut Jolokie u prahu, a obzirom na doziranje u jelima i obzirom da to nitko od rodbine i frendova osim mene ne može konzumirati, tih 100 grama će potrajati duže vrijeme ![]() Kupio sam sjeme Scotch Bonet Red papričica, to bi ljutinom trebalo odgovarati i širim masama ako uspiju ![]()
![]() |
![]() |
#23647 | |
Premium
|
Citiraj:
http://www.ebay.com/itm/20-Bhut-Jolo...item3a6c76c9f6 http://www.ebay.com/itm/1-4-oz-SUN-D...item1e644a4d3b Ako bi samo jednu, onda radije uzmi prah, tak sam i ja kupio. Napravil sam si od njega svoju žešću verziju tabasco umaka, a ostatak koristim za zaljutit jela po potrebi. Evo i škorpiona tko hoće ![]() http://www.ebay.com/itm/1-4-oz-SUN-D...item1e681222d3
![]() |
![]() |
#23648 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
to meni ne treba za zaljutit jelo, imam tabasco, nego bas hocu da probam to i da vidim koliko je ljuto ![]() jer kad sam vidio onog lika sto umire sat vremena nakon sto je probao hocu da se uvjerim osobno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23649 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Od samog mirisanja kad sam otvorio vrećicu s prahom jolokie, krenule su mi suze na oči i počeo mi je curit nos, i trajalo je to skoro pol sata. S ovakvim ekstremno ljutim stvarima treba biti oprezan. Ja sam napravio svoj novi sos - pol kavene žličice jolokie, žličica dimljene slatke paprike, žličica rižinog octa (može i obični ili vinski), žličica šećera, pol žličice soli, žiličica soka od češnjaka, paradjz sos (količina po želji, ovisi kolko ljut umak želiš), žličica hren umaka i žličica senfa. Tko ne voli paradjz sos može ga zamijenit vodom, ali će sos ispasti rjeđi. Također, tko ne voli šmek dimljene paprike, može i bez toga, kao i bez senfa ili hrena. Frend koji voli ljuto (ili je samo mislio da voli ![]()
![]() |
![]() |
#23650 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
malo retrospektive ![]() ![]() - ljubekov gaj, fenomenalna klopa i još bolja vina ![]() - orogoro zagorska, slavonska i lovačka ![]() - stejkooooovi, papar i ulje prek dana, sat vremena odstajali vani prije pečenja ![]() - done + ledo premium njoke što sam neki dan spominjao i umak od pečenja ![]() - teško je medium-rare ufatit sa mobom eto sad možemo dalje sa radnim danom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23651 | |
driver
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#23652 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Vidio sam sliku, lijepo izgledaju papričice ![]() Meni je stigao dio sjemenja, za probu bi već posadio par komada i probao uzgojiti doma uz prozor prek zime. Kolko vode/sunca/topline im treba?
![]() |
![]() |
#23653 |
driver
|
Nemoj sad, rano je. Moja paprika je posijana ( više sjemenki ) u teglicu početkom ožujka. Kad mlade biljčice porastu 10 cm, presadiš u veću teglu na razmak od 3 cm x 3 cm ( najbolje su one duge plastične koje se mogu objesiti na balkonsku ogradu ). Tek početkom svibnja, kad prođe frka s mrazom, možeš ih presaditi na stalno mjesto u vrt na razmak 30 x 30 cm. Ako imaš mogućnost postaviti mali plastenik/tunel, mogu iću u vrt desetak dana ranije. Paprike općenito traže dosta sunca i topline a Bonnet ne traži odveć zalijevanja kao npr. domaća babura. U jesen, polovicom rujna, možeš odabrati koji lijepo razvijeni primjerak i sa dovoljnom količinom zemlje oko korijena, presaditi u okruglu teglu pa s njom na prozor. Bonnet spada u porodicu Capsicum chinense tj,. ona je u naravnom staništu višegodišnja biljka tako da se nadam da će moja prezimiti bez većih gubitaka lišća i vratiti se u vrt u svibnju.
![]() |
#23655 | ||
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Ako budeš zaljevao, nećeš imat problema iako bi ti se mogle pojavit fleke na jednom djelu plodova. Napravi im neki hlad da nema direktno sunca kad je najjače i zaljevaj ![]() EDIT: Citiraj:
Bilo koja biljka raste bolje ispočetka ako staviš sjeme da naklije. Recimo još bolje ti je stavit sjeme u navlaženu vatu, bolji je efekat. Još se recimo može prije sadnje/naklijavanja stavit sjemenje u vodu i ono sjemenje koje pliva gore u pravilu neklija, "pokvareno" je tako da ga možete odmah u startu eliminirati.
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 15.11.2011. u 22:08. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#23656 | ||
Premium
|
M znam. No, svrbe me prsti, iposijao bih 2-3 sjemena za probu i držao ih u uredu da rastu, imam tamo obilje topline (doduše i malo direktnog sunca i suhi zrak) ![]() Citiraj:
U usporedbi s klasično sijanim sjemenom rasle su duplo brže do veličine flanca (za sadnju u zemlju). Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#23657 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Rest In Peace "This sauce is NOT for the faint hearted or inexperienced! Rated at over 2 million on the Scoville Heat Scale, it has a burn far above what any single chilli pod can achieve!Can't find a chilli sauce hot enough? Look no further! This blazing hot beauty won 'The Hottest Chilli Product' of the huge 2010 Araluen Chilli Festival, over many well known super-hot sauce companies, including the famous 'Blair's Death Sauces'!!It also defeated the Chilli pepper Companys '10 minute burn' to Win Gold and also take out the entire Extreme Hot Sauce Class in the prestigious Hot Pepper Awards In the US.A SUPER HOT fruity sauce, REST IN PEACE is full of hot hot Bhut Jolokia, fresh Mango, banana, peach, 3 different honeys and spices, along with STUPIDLY HOT natural Habanero Extract" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23658 |
Premium
|
Jebote, ovdje su moderatori i na svaštari brži nego na nekom drugom forumu u bitnim sekcijama ![]() Danas sam na poslu samo na kavi, doma je ostalo špageta od jučer, zmislim bum neki umak da ih iskoristim ![]()
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 16.11.2011. u 10:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23659 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Da priupitam vidim ima znalaca. Ove domaće feferone su fino ljute dok su svježe, a dok se posuše jako malo ili ništa. ![]() Moje Naga Jolokie, samo kasno nabavio sjeme pa su još male, a i sad mi fali sunca. ![]() ![]() Najljuće što sam jeo je crvena habanero u sosu Red Haba Delight. I mogu reći jako fino, ali i ljuto zavisi od doze. ![]() E da i skupo mislim da je bilo cca 70 kn. Stranica ne radi, pa da kopiram sastojke. Ingredients: Red Habanero peppers, water, extra virgin olive oil - cold pressed, organic cane sugar, tangerine puree, honey, lemon, salt Mislim da je netko stranicu prije spomenuo, a kopirao krivi link. Počnite jesti ljutu hranu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23660 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23661 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Mi delali danas nekakvu pivsku pizzu-meni isti vrag ko obična ![]() Jedino kaj ide pivčuga u tijesto a žena je usput nafilala rub sirom...
![]() |
#23664 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23665 |
Guest
|
Bogme lepo zgleda. Meni ta kuruza ide tak fino uz kulen i chili na pizzi ![]() |
![]() |
![]() |
#23666 |
Premium
|
Paprika na mesnoj pizzi je must, ako i špek, a vidiš, bum probao i kukuruz, dobra ideja ![]() Ammy, čini mi se da šampinjoni nisu friški... ccc ![]() Meni ne valjaju ti iz staklenki/piksi, ako nemam friških radije ih ne stavljam na pizzu. Inače, jučer sam bio u nekoj pizzeriji na Ravnicama, ne znam ni kak se zove ![]() Uglavnom, kuhar radi pizze za pultom pred ljudima i peče ih tamo u peći, cijela pizzerija fino miriši. Došo sam s frendom popit cugu, al' nam je tak zamirisalo da smo si naručili pizzu. I bila je fina ![]()
![]() |
#23668 |
Registered User
|
Nisu friški šampinjoni, pa kaj, meni to nesmeta, samo da su možda tanje rezani.... ![]() Upravo jedem ostatak pizze, a doma za ručak II ili ti ga večeru sarma ili kiselo zelje s grahom, nemrem se odlučit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23669 |
mrzi zimu
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
|
|