|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
Mikrotik i Bnet problem
Dakle imam problem prilikom konfiguriranja mikrotik RB493 da se spaja na Bnet internet... Zanimalo bi me kako rijesit problemcic, sta mi je cinit?? tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Daj malo više podataka: - koji je njihov modem / router, jeli onaj osnovni ili noviji sa VoIp - om - šta si probao i kako si sada podešavao RB493 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
od Bnet-a imam modem s voipom Scientific Atlanta, sto se tice mreze konfigurifana bez problema (wireless i lan) te sam pokusao konf.. na ether1 taj modem, dodavao sam PPPoE Client, PPPoE Server ali ne znam tocne postavke (ili jesam li to pravilno odratio) tako da nisam uspio spojit rb na net. tocnije radio dam po ovom link Zadnje izmijenjeno od: ivan304. 10.11.2011. u 21:27. Razlog: add |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Zašto uopće PPPoE na Bnetu ? Na ether1 stavi ip na Dynamic (da ip adresu dobije od DHCP - a Scientific Atlanta modema). http://www.mikrotik.com/testdocs/ros/2.9/ip/address.php Mislim da ti je lakše i jednostavnije konfig radit preko Winbox -a, pri konfigu spoji se na Lan2 (ether2). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Tako je. Na ether 1 stavi DHCP client I nista drugo ne treba. PPPOE ti ne treba edit: i instaliraj si WInbox |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|