Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.11.2011., 23:23   #1
fubar
Registered User

Datum registracije: Nov 2011
Thomson TG782(i) i SZK veliki problem.

Dobro večer
Novi sam na forumu pa vas molim da mi se progleda kroz prste ako sam promašio slično pisanu temu Iako priznam načitao sam se tema i odlučio kod vas potražiti pomoć.
Naime prije nepunih dva tjedna ukopčan mi je T-Comov internet pristup. Došao barba i provuko kabel stavio TG ejca i sve lijepo radi , prošlo je tjedan dana i sustanari su se požalili da nemogu wierless koristi, tj veza puca izrazito brzo ili uopče nemogu naći ruter na popisu vidljivih aparata. Par poziva i SZK nakon drugog posjeta i mučnog mozganja konstatira da je ruter krepao tjst da nešto s njime nije uredu, promjene aparta, ali avaj poslijepodne kad se svi mi vratili kući koji imamo wierless ustanovimo da je problem i dalje tu. SZK nam lansira odjebe tipa instalirajte si nanovo mrežnu karticu, drmajte po driverima.... etc
Sad pitanje, ako imam dva računala koji koriste žicu (ne nužno u isto vrijeme) i dva laptopa (koji isto nisu upaljeni u isto vrijeme) zašto imam situaciju da "žica" radi wierless ne radi tj problem pucanja veze i dalje postoji, bez obzira gdje se laptop nalazi (u krugu od 10 metara ili na 15 cm od rutera). Signal je stabilan i jak, ti isti laptopi se bez problema spajaju na susjedske rutere (naravno govorimo o pravim susjedima koji daju da to činimo čisto u provjeru da nešto nije uredu sa samim računalima).
U čemu bi moga biti problem? U laptopima, T-Com, ili ruter kao aparat (imam peh da od dva puta dobijem figu)?
fubar je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2011., 14:26   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Sad si shvatio pojam / žargon "Žica je Žica" tj. žica uglavnom radi.
Nisi dao dovoljno podataka za problem sa wireless - om:
- koji je os na wireless klijentima (XP, W7 x32, W7 x64) ?
- tip zaštite na routeru (WEP, WPA, WPA2) ?

Za početak, na jedan lap stavi inSSIDer ili NetStumbler, privremeno ugasi router, navedenim programima vidi koji su kanali slobodni ili na kojima je signal susjeda najslabiji, preferiraj 1 ili 6 ili 11, sa tom informacijom u web konfigu routera postavi fiksno (znači da nije na Automatic) odabrani kanal.

Slijedeći korak ako ovo poviše ne pomogne je, otvori web konfig routera i ugasi wireless zaštitu (postavi na none) i probaj.

Odradi navedeno i javi rezultat.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.11.2011., 15:24   #3
fubar
Registered User

Ovako OS je šarolik od XP do Windowsa sedmice e sad da me ubiješ trebal bi provjeriti koji su 64 ili 32.
Ok of foru probam i zahvaljujem na savjetu, javim rezultate uskoro.

EDIT:
promjenio kanal na 6 , za sada radi zadnjih dva sata bez prekida. Ak smijem znati kaj sam napravio da sad radi (držim fige da nastavi tako i raditi)?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 06.11.2011. u 17:27.
Staro 06.11.2011., 17:31   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
A kaj si napravio ? Promjenio si radni kanal, prije je koristio neki drugi a sada 6. i vjerojatno imaš manje ametnji od susjeda.
Odradi ovo sa inSSIDer ili NetStumbler - om pa ćeš / ćemo znati više.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2011., 09:23   #5
fubar
Registered User

da napravil sam kak si me uputio/la, i evo kaj da velim radi ko bog. Skinuo inSSider-a, pogledao dok je moj ruter ugašen ona je bila na 7 kanalu i ja lijepo namjestio na 6 i eto radi. misim skužio sam (otprilike što sam napravio), ali me onda zanima kaj j moguće da po automatskim postavkama sam uvijek bil na njezinom kanalu?
to je fakat smola ak uspiješ svaki put se kositi s nekim drugim.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno