|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
Thomson TG782(i) i SZK veliki problem.
Dobro večer Novi sam na forumu pa vas molim da mi se progleda kroz prste ako sam promašio slično pisanu temu Iako priznam načitao sam se tema i odlučio kod vas potražiti pomoć. Naime prije nepunih dva tjedna ukopčan mi je T-Comov internet pristup. Došao barba i provuko kabel stavio TG ejca i sve lijepo radi , prošlo je tjedan dana i sustanari su se požalili da nemogu wierless koristi, tj veza puca izrazito brzo ili uopče nemogu naći ruter na popisu vidljivih aparata. Par poziva i SZK nakon drugog posjeta i mučnog mozganja konstatira da je ruter krepao tjst da nešto s njime nije uredu, promjene aparta, ali avaj poslijepodne kad se svi mi vratili kući koji imamo wierless ustanovimo da je problem i dalje tu. SZK nam lansira odjebe tipa instalirajte si nanovo mrežnu karticu, drmajte po driverima.... etc Sad pitanje, ako imam dva računala koji koriste žicu (ne nužno u isto vrijeme) i dva laptopa (koji isto nisu upaljeni u isto vrijeme) zašto imam situaciju da "žica" radi wierless ne radi tj problem pucanja veze i dalje postoji, bez obzira gdje se laptop nalazi (u krugu od 10 metara ili na 15 cm od rutera). Signal je stabilan i jak, ti isti laptopi se bez problema spajaju na susjedske rutere (naravno govorimo o pravim susjedima koji daju da to činimo čisto u provjeru da nešto nije uredu sa samim računalima). U čemu bi moga biti problem? U laptopima, T-Com, ili ruter kao aparat (imam peh da od dva puta dobijem figu)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sad si shvatio pojam / žargon "Žica je Žica" tj. žica uglavnom radi. Nisi dao dovoljno podataka za problem sa wireless - om: - koji je os na wireless klijentima (XP, W7 x32, W7 x64) ? - tip zaštite na routeru (WEP, WPA, WPA2) ? Za početak, na jedan lap stavi inSSIDer ili NetStumbler, privremeno ugasi router, navedenim programima vidi koji su kanali slobodni ili na kojima je signal susjeda najslabiji, preferiraj 1 ili 6 ili 11, sa tom informacijom u web konfigu routera postavi fiksno (znači da nije na Automatic) odabrani kanal. Slijedeći korak ako ovo poviše ne pomogne je, otvori web konfig routera i ugasi wireless zaštitu (postavi na none) i probaj. Odradi navedeno i javi rezultat. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ovako OS je šarolik od XP do Windowsa sedmice e sad da me ubiješ trebal bi provjeriti koji su 64 ili 32. Ok of foru probam i zahvaljujem na savjetu, javim rezultate uskoro. EDIT: promjenio kanal na 6 , za sada radi zadnjih dva sata bez prekida. Ak smijem znati kaj sam napravio da sad radi (držim fige da nastavi tako i raditi)? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 06.11.2011. u 17:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A kaj si napravio ? Promjenio si radni kanal, prije je koristio neki drugi a sada 6. i vjerojatno imaš manje ametnji od susjeda. Odradi ovo sa inSSIDer ili NetStumbler - om pa ćeš / ćemo znati više. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
da napravil sam kak si me uputio/la, i evo kaj da velim radi ko bog. Skinuo inSSider-a, pogledao dok je moj ruter ugašen ona je bila na 7 kanalu i ja lijepo namjestio na 6 i eto radi. misim skužio sam (otprilike što sam napravio), ali me onda zanima kaj j moguće da po automatskim postavkama sam uvijek bil na njezinom kanalu? to je fakat smola ak uspiješ svaki put se kositi s nekim drugim. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|