|
![]() |
#2076 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ono bitno je da ti ionako ne možeš skužit neku razliku između te dvije kartice i to iz dva razloga: 1) tvoj je procesor jednostavno preslab 2) količina RAM-a je mala Dakle tebi su one dvije stavke u principu usko grlo sistema (posebice RAM). I nema smisla tražit krivca u driverima kad imaš hardverska uska grla sistema.
![]() |
![]() |
#2080 |
Moderator
|
![]() |
#2081 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Kartica je poludjela,upalim pc baca artefakte,dođe do bootanja windows sedmice,i bsod se pojavi.Restartuje se računar opet se sve ponovi i treći put tako restartuje se ali onda sve normalno opet kao nova radi bez ikakvih problema...šta da radim,možda vrućim zrakom malo proletit po memoriji?Luda grafa nešto joj smeta,u idle je temp 57-60c... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2082 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Ako si samo stavio atijeve drivere preko nvidijinih uopće me ne čudi šta ti baca artefakte. Ni slučajno nemoj grijati kartu jer su problemi vrlo vjerovatno softverski. Znači safe mod, driver sweeper briši drivere ili čista instalacija OS-a.
![]() |
#2083 |
Premium
|
U biosu baca artifakte,znaci nema veze sa driverima.Evo kartica je malo prije bila bačena na roštilj,sastavio sve i nema više nikakvih problema,radi bez greške.Grafa u igrama razvaljuje 8800gts 512 al u benchevima gubi..zašto je to tako neću više da razbijam glavu.Hvala svima na pomoći..idemo dalje.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2084 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Nemoguće je da si sa tim procem i 8800 gts imao 14k bodova, evo ti jedan moj rez, proc manje više isti ko tvoj no dignut na 3,7ghz li grafa debelo naklokana pa vidi kolko bodova imam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2085 |
Premium
|
Šteta što nisam sačuvao screenshot....nisam imao točno 14k već negdje oko 13920...neznam za tvoj pc..al jesam nebi lagao...grafa je bila 8800gts alpha dog xxx...uglavnom imao sam veći score nego ti...ako vratim grafu pokazat cu ti...poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2087 |
Premium
|
hehe...to je nesto s pocetka kad sam tek dobio grafu...bio sam ja to navuko na 13900...ma nebitno to...hd4870 bi trebala dat više od 8800gts kako god... Ništa onda valja iskeširat još love za procesor..ovaj je dao sve od sebe... Evo kako je trenutno...slika Zadnje izmijenjeno od: boris87. 15.09.2011. u 18:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2089 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
![]() |
#2091 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
meni na q6600 3,0 ghz, 3d čmark daje 14600... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2094 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Pomoć oko hladnjaka
Imam stock kuler na hd4870 i držim ga na 100% uglavnom cijelo vrijeme , tu i tamo malo smanjim na 70-80 jer mi ne smeta buka. Hm ne sviđa mi se što temp VRM-a ide u loadu do nekih 65C sa 100% vrtnjom ventilatora (jezgra je negdje 45 a memorija 56 C). Sad me zanima da li bi možda s accelerom i dva malo brža ventilatora bila što manja tempe VRM-a ili bi bila još i veća nego s default kulerom na 100% ili s bilo kojim drugim hladnjakom ? Nije mi bitna tišina već što manja temp ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2095 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Što bi gorili, to je još i dobra temp za tu karticu. Temp na njoj mogu komotno do 90 čak i preko. Ako hoćeš aftermarket hladnjak onda ac twin turbo pro ili accelero S1. Edit: prolistaj zadnjih par stranica, dosta se spominju hladnjaci i temp pa ćeš vidjet stanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2096 | |
Moderator
|
Citiraj:
To što ti smatraš visokom temperaturom nema veze s onim što je normalna temp za tu komponentu. VRM na 65°C je leden VRM ![]() To su ionako elementi koji trpe tj rade normalno na puno puno višim temperaturama.
![]() |
![]() |
#2097 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2098 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
s obzirom da imam doticnu, moram ti se ![]() nego, ja sam mjenjao hladnjak i naletio isto na problem - VRM-i. problem je rjesen izradom dodatnog hladnjaka za VRM-e, objasnjeno ovdje. iako priznajem da mi je i dalje cudno kako imas samo 65°C temperature VRM-a, meni je redovito VDDC 1 najnize, 2 vec nekih 7-8°C gore, dok je VDDC 3 u opterecenju na nekih 75-85°C, ovisno o sposobnosti igre. dok je naravno ukupna temp najniza od ove tri, sto recimo everest ocitava........ nevazno. no, ako bi stvarno ulozio, nekako najbolje po meni je S1 + redplate kojeg ostavljas na memoriji i VRM-u. i naravno, nabit sva 120mm ventilatora da se vrte i jako slabo cuju (tipa AC-ove koje ja imam 12025, odlicni ventilatori na 12V i stvarno traju) i spakirat sve u kuciste. druga solucija je npr AC twin turbo pro (kakav ja imam) + pasivac za VRM-e (recimo odlicna stvarcica, dalo se ovdje na forumu uzeti za ispod 100 kuna, ja bi si ga uzeo ali mi ovaj moj obavlja dobro posao). ali osobno danas bi isao na S1, ispada poprilicno jeftinije (nades ga za ~100 kuna), dva nova 120mm venta su ~50-60 kuna, i to je sve sto ti treba ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2099 | |
Premium
|
Citiraj:
kućište je super provjetreno jer imam još 4 ventilatora koji se malo brže vrte ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2100 |
Registered User
Datum registracije: May 2010
|
.....kod mene,od kad sam je uzeo, ima otprilike 3 god.(Club3D 4870OC verzija) nisam nikad imao potrebu da u CCC-u ili nekom drugom programu za monitoring, stavim na ručno podešavanje brzine ventilatora,vjerovatno su to riješili automatski i to dobro,barem bi trebalo biti. Evo kakvo je stanje kod mene: mirovanje i load (furmark,max reza monitora 19"). |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|