|
![]() |
#211 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#213 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Ati 5970 crossfire zamjenja stock hladnjaka
Pozz svima imam jedno pitanjce usput ako sam napravio grešku u otvaranju thread-a neka moderator to ispravi naime stvar je sljedeća. Želim na obje 5970 kartice zamjeniti stock hladnjake za acelero extreme 5970 ali tu me sada brine jedna stvar imam gigabyte ga ex58ud5 ploču ona ima 3 pciex porta 2x x16 i 1x x8 2 x16 su odvojena jednim pci slotom ali kako je grafa dual slot one su sada sa stock hladnjacima jedna na drugoj ona donja ima više zraka a gornja se grije dosta više. Sve je to montirano u hafx e sada dali sa acelerom 5970 može biti problema da te grafe ne mogu jedna pod drugu ili mogu slobodno kupiti 2komada namontirat na kartice nazad na mbo sjedi pali i vozi dalje ili moram tražiti novu mbo koja ima razmaka između 2 kartice. Ukoliko moram mjenjati ploču koja ima razmaka ima ASUS P6T DELUXE V2 ali kako vidim u opisu ona podržava samo 12gb ddr3 na 1333 a ja ih imam 24gb 1600 govorimo o x58 chipsetu e sada ionako moram uzet još jednu x58 ploču pa koju da uzmem da ima više pci slotova pa da mogu napravit razmak između kartica ili kako da riješim ovaj problem moj pc sada sa slijepljenim grafama ploča koju sada imam bojim se samo da mi ne stanu 25970 sa acelerom extreme a na netu nisam mogao pronači sliku koja bi mi otklonila sumnje pa molim vas pomagajte Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 14.03.2011. u 12:55. Razlog: prevelike slike |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
ZeNgE_Tiho_Cro
Datum registracije: Feb 2008
|
bome tijesno ti je to za acelero http://www.facebook.com/photo.php?pi...&id=1496919561 ako ti baš trebaju pci portovi, potraži extended cable za pci na ebayu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Zasto jednostavno ne stavis drugu grafu u skroz donji slot? Razlike u x16 i x8 su mizerne, a da se sam uvjeris mozes ih i isprobat i vidjet dali ti je razlika primjetna. Bolje i to nego da kupujes drugu maticnu, mislim da za to nema razloga. btw. poradi malo na pisanju, dodaj koji interpunkcijski znak i to..bolje ce ljudi shvatit sto zelis rec.
![]() |
#217 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
ja sam stavio accelero extrene na svoju 5970 i hladnjak je odlican,nisam pozalio...mozes uzet dva komada, namontirat ih i stat ce u cf kako ti i sad stoje.ja sam stavljao 5850 i 5870 u cf s njom. btw. sto ce ti dvije 5970 ? ja igram u eyefinityu i sa gore spomenutim trifireom sam dobivao manje fpsove nego samo sa 5970... navodno trifire i quadfire ne rade kako bi trebali sa vise monitora |
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Kak ce mu stat na ud5 kad jedva stanu referentne grafe koje zauzimaju 2 slota a AC extr. uzima 3slota. Nema sansi.. I na Deluxe bi mu bile na knap. Sa ovim drugim se apsulutno slazem, cak i da rade kako treba nece moc iskoristit svu snagu 4 GPU jer ce ih 1gb memorije limitirat na EF rezolucijama. Za takav setup su dvije 6950 2gb najbolje, vjerojatno brze i od ove dve. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 14.03.2011. u 10:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Premium
|
kako su meni stale...AC extreme dolazi točno do drugog pci-e slota, druga grafička stane unutra samo su jedna na drugoj bez imalo mjesta između. |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Registered User
|
Ma nije bitno ako budu tijesne tj da su jedna na drugoj jer sa acelerom će barem imati dovoljno hladnog zraka kojeg sada nemaju naravno jer donja grafa zatvori dovod hladnog zraka gornjoj. može slike gdje se to lijepo vidi kako stoji i dal to može biti tako da su 2x acelero jedna na drugoj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#222 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Premium
|
Citiraj:
UD5 95% nece radit sa CF u 1 i 3. pcie slotu, meni nije sa dve 5870. U svakom slucaju ce se prva grafa sa AC grijat 15,20c vise nego kad je solo ali ces bit u velikom dobitku sa bukom jer je AC jako tih i na max okretajima. Moja preporuka ti je da prodas te mrcine dok jos dosta vrijede i uzmes 2x6950 2gb. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Premium
|
nisam slikao dok je bio CF ali mogu ti sada okinut jednu sliku: http://img853.imageshack.us/img853/7301/dsc03003.jpg dakle ispod nje sasvim normalno stane druga grafička... nisi rekao za što koristiš 2x 5970 ? bolji rezultat bi mogao dobit sa 5970 i 5850 edit: @alen_os preporučam da radije prodaš jednu karticu uzmeš AC extreme hladnjak, a ako misliš igrat na tri monitora (ili na jednom) ovakav setup ti neće radit kako bi to htio, vjeruj isprobano. edit 2: da , tako je x58 ploča ima slot manje, neće ići sa AC extreme (@Magarac nisam vidio tvoj post kada sam pisao) Zadnje izmijenjeno od: sodom. 14.03.2011. u 16:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Premium
|
Nadi si Deluxe. Ima jos par x58 maticnih o Asusa i mislim i od Asrocka koje imaju dupli razmak. Na ovoj neces sigurno to slozit. Je sam prosle godine prodao svoju UD5 i kupio si Deluxe zbog slicnog razloga. Deluxe je super za 2xcf ali zato je nemoguce staviti na nju 3 grafe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Registered User
|
ova ide van ide u drugo kučište na nju ine 920 i 8gb na 2400mhz koji ce raditi na 2000 e sada bitno mi je da radi 24 gige da je 1600 mhz da ima 8 sata portova zbog diskova i optika no jedna optika uvijek može van držim cpu na 4.4 pa uzmite u obzir to da mora biti i overclockabilna poča |
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Premium
|
Deluxe bolje drzi napone i malo je hladnija ploca. Za neki 24/7 OC je super. UD5 hoce dropat i procu treba nesto vise voltaze ali po meni ima bolji, pregledniji i u nekim stvarima sadrzajniji bios bios i jednostavnije se dode do stabilnih taktova. Imam puno iskustva sa obje. Ako mislis memoriju drzat na 2000, onda je Asus bolji izbor. Deluxe ima 8 sata portova iako su dva malo blesavo postavljena ali ne smeta toliko. Bas imam jednu riknutu u ormaru. Idemo debelo u OT. Ako nades SuperComputer po povoljnoj cijeni kupi. Sve su to jako slicne ili cak iste ploce sa vise ili manje dida. Pogledaj i Asrock. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 14.03.2011. u 17:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Registered User
|
na ud5 ide ram sa 2000 jer je na njoj radio na ovu deluxe ide 6*4 1600mhz i proc će biti na 4.4 i već vidim da ću morat ubaciti pci sata kontroler :S banana jel ima koja bolja ploča možda ASUS P6T7 WS SuperComputer ona ima više pci slotova na njoj bi mogao napraviti razmak između grafi šta mislis o njoj |
![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
Ati 5970+5970 crossfire problem sa monitorima
Pozdrav ekipa naime imam jedan problem. danas odlucih ponovno upogoniti 2 monitora na jednoj kartici ali to nije moguce. simptomi su sljedeci spojim drugi monitor glavni ostane raditi no extendid se ne pali bilo koja opicja da se odabere monitor ne reagira. Eyefinity 2 monitora podesim sve kao prije drugi monitor opet se ne pali niti bilo sto od navedenoga doslovno ne reagira . eyefiniti radi ali nema slike na drugom monitoru spojim drugi monitor na njega prebacim sliku lijevi glavni monitor se gasi i na oba nema slike dok dodatni ne iskopcam kabl ili iz grafe ili iz monitora itko ikakvu ideju u cem je problem ?? catalyst je 11.5 izvrtio sam ih sve do zadnjeg. mbo je asus rampage extreme 3 +24gb ddr3 + i7 950 grafe imaju montiran accelero extreme stavljene u 1. i 3. pci ex slot ukoliko pokusam monitor spojiti u drugu grafu nista se ne događa . monitor uredno radi kada je sam spojen na graficku |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
Samsung 2494hm t220 oba spajam na dvi ovaj nacin mi je radio prije |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Daj nam screenshot postavki monitora iz Catalyst Control centra.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Registered User
|
zanimam se za jos jedan monitor dell u 2412m imam 2x 5970 u cf kako se ovaj setup danas nosi sa eyefinity jedino sto ce biti 3 razlicita monitora 24'' rez 1920x1080 22'' 1680x1050 i 24'' 1920x1200 citao sam da to nesto ne radi ali da je nakon neke serije drivera radilo kako spada. može li malo vise informacija o tome |
![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Ovako, nabavio sam jeftino 5970 Sapphirku, maknuo staru 5770 , reinstaliro widowse i sve ok, barem dok se nepokrenu igre, no prvo da kazem malo o 3d markovima i napajanju. Napajanje je cors hx 520w i kalkulator je bio tocan tj, napajanje ima dovoljno snage da napaja ovu grafu. Cak sam pokrenuo i furmark na 20 minuta (iako znam da je napajanje na limitu) grafa se zagrije na 96 stupnjeva , no napajanje sve to drzi i sto se toga tice prezadovoljan sam. Dalje sam instalirao sve 3d markove i neke druge benchmarke malo da vidim napredak. I napredak je golem u odonosu na 5770. Ali problem su mi igre, evo prva na redu f1 2011. Start utrke, australia, zadnji u poretku i FPS je oko 29!! Obidjem ih sve i naraste na 35-45, kako gdje. Ovakve frejmove sam imao i sa 5770 , dakle napredak je NULA. Prosto nevjerovatno. Instaliram BC3 i nakon 5og pokusaja uspjevam uci u igru. Teksture se lome a performanse su kao sa crossfire 5770 (setup kojega sam imao jedno vrijeme). Hm, ako su performanse slicne moja sumnja je ta da mi obje jezgre nerade ? u BC2 imam IDENTICAN framerate kao sa CF 5770, opet razocaranje... Znam da mi je procesor preslab za ovu grafu, zato sam ga i podigo na 4.0 Razlika izmedju 3500 mhz i 4000 mhz je u 2000 3dmarksa 2006 sto dovoljno govori koliko jaci (4core9 procesor) ova grafa zeli, no svejedno je nevjerovatno da imam identican fps u F1 kao sa samo jednom 5770. E to mi je precudno. Imam jos pitanja ali o tome poslije , volio bih da prokomentirate malo ovo do sada . Hvala ![]()
![]() |
#238 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
A jao procesora, s čime si ti to upario...govorim generalno sad, ne o problemima s lomljenjem tekstura..malo je teško tu išta govorit kad grafa radi na toj platformi...i opet na 4 Ghz to je slabašno, nije stvar samo u broju jezgara nego ta arhitektura je stvarno već zastarila...iskreno ne znam šta si očekivao stavljajući tu grafu s tim procesorom...ta grafa je još uvijek zvijer...ajd da si rekao da imaš phenom 2 x4 ili 2500K pa bi taj problem zvučao čudno...malo baci neku ekonomsku računicu i ozbiljno razmisli o nadogradnji, eto to je jedino što mogu ja savjetovat ![]() Zadnje izmijenjeno od: skyman. 20.11.2011. u 20:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Premium
|
F1 2011 je jedna od najzahtjevnijih CPU igri i sa tom grafom ti nece puno pomoc niti jedan 775 proc, ukljucujuci i quadonje iz teske kat. Ja sam sa njom dobio vise mhz klokanje proca nego grafe. BF3 isto trazi odredenu CPU snagu a nju 5400 nema, pogledaj samo CPU usage kad igras, 100% garantirano.. Najbolje bi ti bilo slozit x4 komp ili neku jeftiniju 1155 kombinaciju sa i5 ili cak i3 ak nemas dovoljno love. i3 2120 je 900kn i skombiniras ga sa nekom jeftinom h67 plocom i imas 3x jaci proc.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
@Skyman Sto sam ocekivao? Nisam ocekivao nista ![]() @magarac Pikiram q9550, polovni jer smatram da bi dobio solidan framerate i vjerujem kako bi grafu koristio skoro pa maximalno. Svjestan sam da je to vec stara platforma al evo recimo ovaj link http://www.youtube.com/watch?v=YU5BGlK_TyQ pokazuje solidan minimalni FPS sto mi je naravno i najbitinije od svega, peakovi nebitni. Vec imam solidnu plocu i dobar hladnjak i najjednostavnije i najjeftinije je ubost samo proc. Hvala za preporuku i3 dualca, ali nebih. Dosta mi je dual corea. Bedara je sto 4 core intel dodje puno i previse, jedino x4 recimo 975 mi je primamljiv.... e sad sta napravit?
![]() |
|
|