|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2009
|
adsl spliter
Dobar dan, naime dobio sam dsl i prilikom poziva puca mi konekcija, tako da sam narucio spliter , ali debili dosli dali i otisli. Eh sad mene zanima kako da spojim spliter na linijom pa u telefon i modemom istovremeno .. Telefon mi je na prvom spratu a modem na drugom. Nemam dvi ciste help xD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prvo pogledaj 1. post ADSL Biblije. Koliko splitter - a sad imaš, 1 ili 2 ? Gdje ulazi tel. linija u kuću i gdje se spajaja po katovima ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2009
|
Ovako , imam jedan spliter , na prvom katu mi se nalazi telefon , na drugom katu dsl modem. Kraj racunara mi se nalazi kutija sa dva ulaza za fixni prikljucak, da li ako bi prispojio da oba ulaza imaju isti broj 032/xxx-xxx bi bilo moguce da onda ukljucim u spliter jedan ulaz , nakon toga u Modem , pa iz (u spliteru Phone) u drugi ulaz u kutije? Malo sam zbrljo nadam se da ces me shvatiti. Linija ulazi iz prizemlja , direktno u telefon pa kasnije na potkrovlje gdje je dalje preusmjereno na drugi kat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Morat ćeš sve skupa (ožičenje u kući) spojit drugačije, tako da se dolazna linija preko razdjelnika dijeli na adsl i tel. Prije razdjelnika ne smije biti nijedan "uređaj". Kad razdvojiš možeš tel. "slat" put gore / dole do samog telefona. Valjda se nije baš štedilo pa vuklo samo 1 parica (2 žice) do pojedine pozicije / lokacije, ako ima po 2 parice (4 žice) onda neće biti problema. Prvo dovedeš liniju direktno do lokacije adsl modema / routera tu staviš razdjelnik i iz TEL a preko druge parice "vratiš tel. po cijeloj kući ili gdje već treba. Postoji još jedno rješenje koje se kod nas u principu ne koristi a to je da je adsl + tel. pušten u cijelu lokalnu tj. kućnu mrežu a ispred tel. se stavlja filter ili razdjelnik s tim da spojiš samo Line - TEL. Ovo rješenje ima manu da adsl može loše radit (smetnje) baš zbog toga jer je "u cijeloj kući". |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Ako sam dobro shvatio kod tebe bi to trebalo ovako pospajat da sve funkcionira kako treba: ![]() Napomena: splitter ima samo jednu PHONE rupu a ti imas vise telefona (npr 2), onda ces uzeti sabirnicu sa slike i staviti ju u rupu PHONE na splitteru kako bi mogao spojiti 2 telefona. Ili ako nemas mogucnost tako spojiti sve, onda ispred svakog telefona dodaj splitter i riješio si problem, tako sam bar ja.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|