|
![]() |
#1 |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Win 7 x64 i wlan adapteri/konekcije?
Pozz svima, vec ludim lagano, treci adapter koji kupujem/mijenjam u ducanima, sve u cilju spajanja kompa na kojem je win7 x64 na wlan. Vidim po netu da masa ljudi ima problema, nekima je to nemoguca misija, dok npr sa 32 bitnim xp-ima i sedmicama nikad problema. Poceo sam prvo sa nekim starim Micronet usb wireless stickom, zatim otisao po novi d-linkov stick, na kraju sam uzeo pci wireless karticu, zadnje dvoje sluzbeno podrzavaju sedmicu i imaju nove drivere za x64 sustave. Svaka se uredno instalira, nema konflikata, ali uredno mi stoji crveni krizic preko ikonice za wifi dolje, no connections available. I nula bodova. Vec ludim lagano ![]() Da bacim reinstall windowsa, bilo koja druga ideja? Nekako mi je mrsko stavljat samo zbog toga x86 sedmicu, ali ako nema druge. Kod frenda sam imao isti problem za neki lijevi Ralink usb wireless adapter, ali sma ga nakon 2 sata i bjesomucnog trazenja nekih lijevih drajvera za taj Realtekov cip uspio natjerati da proradi i sad se uredno spaja. Blah, odvratno ![]() Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Inače poznat blem sa pronalaskom ispravnih i dobrih x64 drajvera. A da napišeš koja je PCI wireless kartica u pitanju ? Navedi ime i Device ID. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Zule
|
Model je Asus PCE-N10 device description: Realtek RTL8188CE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC hardware ids: PCI\VEN_10EC&DEV_8176&SUBSYS_84B51043&REV_01 PCI\VEN_10EC&DEV_8176&SUBSYS_84B51043 PCI\VEN_10EC&DEV_8176&CC_028000 PCI\VEN_10EC&DEV_8176&CC_0280 Cak sam pustio da mi win update skine sve najnovije zakrpe, pomislih da mozda pomogne. U svakom slucaju, sve uredno instalirano ali ikonica sa crvenim iksicem preko uvijek stoji, ne mrda. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Da sad ne dl., na supportu za W7 x64 stoji utility v.1.0.0.9 i driver v.1.0.0.9. Jesi inst. utility ? Pitam jer ne znam jeli "ikonica sa crvenim iksicem" znači isključen wireless ili situacija kada dolazi do kolizije ip adresa. Vidi u ovim drajverima od Asusa koja je verzija, pogledaj u inf fajlu. Na Realtek supportu za RTL8188CE stoji ver. 1005.28.1006.2011 date 2011/10/21, eto update od prije neki dan. Ako hoćeš mogu zavirit "unutra". |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zule
|
Verzija sa cd-a je: 02/23/2011,1005.15.0223.2011 dakle ovi tvoji su noviji, probat cu, ne znam kako mi je promaklo.. Utility sa cd-a sam instalirao. Moze molim te link za taj novi Asus utility? Hvala puno idem ovo isprobat, moram istekat sad kabel pa javim kad probam! Thx! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Znaš da je nova moda web složen tako da nemaš direktni link, otvori Asus support te kartice pa dl. pa odabereš W7 x64. Ovaj Realtek - ov driver paket je zip, raspakiraj negdje, napravi manual update u Device Manager - u, odaberi driver iz Win7X64 foldera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zule
|
Hvala ti, sry na slampavosti ![]() Nego, kako me izludjuje sve to, preko device managera krenem ubacivati redom drivere vec iz fore, i iz ovog predzadnjeg paketa nije nis reagirao na win7 64, vista 64, ali kad mu ubacim xp64 drivere odjednom mi otvori dolje sucelje i pokaze mi sve wifi mreze u dometu ukljucujuci i moju. Ali naravno, kad se hocu spojiti nakon ukucavanja key-a odmah nakon apr sek baci unable to connect. Sad skidam ovaj zadnji realtekov paket, od prije neki dan, jako sporo skida. Skidam i utility od asusa i njihove drajvere, sve zivo, javim da li pali! EDIT: Skinuo te najnovije 1005.28.1006.2011...opet ista shema, kad mu loadam win7 x64 driver nista, uredno instaliran ali je not connected i ne pokazuje mreze, ista shema sa vista x64...ali eto, opet iz zajebancije loadam xp 64 driver i eto ga, pokazuje mreze ali na koju god se pokusa spojiti javlja "windows was unable to connect" i to je to. Arghghghhg ![]() Ne znam, idem jos probat te sa asusove stranice i utility..ali nekako sumnjam. Ne znam sto dalje ako nis ne upali. Cak sma ugasio i zonealarm i nod32 sad tokom testiranja, al opet nis. Zadnje izmijenjeno od: Newbie Pro. 30.10.2011. u 21:13. Razlog: dopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
A neznam, da nisi sve skupa neš sprčkao probavajući x verzija ? Rekoh da trebaš utvrdit kako prebacuješ wireless on - wireless off. Nakon toga čisti install kako treba po redu i bez probi nego odabir prave x64 verzije. U realtekovom paketu ima i util pa onda netrebaš od Asusa. Probaj stari štos, na routeru / ap - u privremeno ugasiš zaštitu - treba se spojit bez problema, postaviš da je to default WiFi mreža - na routeru / ap - u postaviš zaštitu wpa/wpa2 sa ključem kojeg sam generiraš i uneseš (generator vidi po temama u mrežama) - ponovo se spoji i pitat će te ključ i ti uneseš - stvar riješena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zule
|
Moguce da je sve otislo u k ![]() Ne kuzim ovaj dio oko prebacivanja wirelessa on off, nisam bas ekspert neki zesci :/ Radim tako da kad vidim da je mrezni wifi adapter instaliran ok, istekam ili disejblam etherent controller tako da mi switcha na wifi adapter. Ali s nijednom verzijom drajvera mi nije uopce htio pokazat dostupne wifi mreze osim s tom za xp64,samo pise not connected, a adapter uredno enejblan i vidljiv u device manageru. Idem probat u ruteru maknut pass i vidjet sta kako. Thx jos jednom na trudu i gnjavazi Nikky Ok, kad maknem zastitu sa wifi-a spoji se gad bez problema...i to prek ovih xp64 drajvera, ostali naravno ne mogu nista. Napravio sam ovo kao sto si rekao, ali nema koristi, postavio sma mrezu kao deafultnu, opet u ruteru ubacio wpa2 pass, al nece se spojit. Sad mi nis nije jasno Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 30.10.2011. u 22:30. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Neda mi se sad kopat al koliko vidim po netu Mirkosheet je neš sprčkao u W7 x64 + WPA2, nije kriv ni hw ni drajveri nego neke njihove postavke (Registry). Probaj barem privremeno u routeru postavit WPA ili WEP sa odgovarajućim ključem "pune dužine". Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 30.10.2011. u 22:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zule
|
Stavio sam sad najobicniji 64 WEP, limited or no connectivity mi javlja, pusiona... dakle stvar jedino funkcionira preko drivera za xp64 i open wifi networka, genijalno ![]() Hvala ti jos jednom na svemu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
"limited or no connectivity" se lako riješava, treba ip adrese postavit fiksno jer automatika ne odradi kako treba. Info imaš od Adsl Biblije do xy primjera na Mrežama. x32 varijanta mi se čini bolja jer je manje blema pogotovo ako je "osnovna" namjena igre i malo neta, ako sve dižeš iz početka onda je prilika za dual boot. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
Tnx, i za x32 upotrebi zadnji driver od RealTeK - a iz Win7X86 foldera a za app neznam šta je bolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ako ce sta pomoci imam dvije ovakve kartice i obje rade bez problema na W7 x64: http://www.abit.com.cn/page/en/multi...AirPace+Family http://www.bit-tech.net/hardware/net...i_pci-e_card/1 http://techgage.com/article/abit_air...fi_pci-e_card/
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
imam isti problem kao i ti sa Alfa AWUS036H (RTL8187L). bio u kontaktu i sa proizvodacem i dali su mi driver koji bi kao 100% trebao radit na Win7 64bit i nista, nece i nece, vec sam lud. koliko sam ja skuzio problem je u Win-u jer pod WinXP mi radi bez problema. probao sam samo instalaciju drivera kroz device manager i pokusao sam sa instalacijom njihovog official tool-a. jednostavno uredaj se bez beda instalira i sve izgleda ok, ali nece da pocne slat/primat. meni se cini da je to nesto vezano uz onaj servis WLAN autoconfig, ali probao sam i to disable pa isto nece. ako neko ima doticni uredaj i driver/nacin na koji mu je proradilo... btw tu se radi o instalaciji na Edge 11 koji ima svoj interni Wi-Fi, ali probao sam i na desktop masinu i ista stvar. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zule
|
@dani77 Hvala ti, al vec sam skupio punu vrecu adaptera, necu iz principa jos neki nabavljat ![]() @geronimo_2 Probaj iz za*ebancije stavit win xp x64 driver za svoju mreznu i vidi sto se dogadja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
edit: ne radi, neda mi instalirat winXP 64bit driver jer kenja. "Windows cannot verify the digital signature for the drivers required for this device. A recent hardware or software change might have installed a file that is signed incorrectly or damaged, or that might be malicious software from an unknown source. (Code 52)" Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 01.11.2011. u 11:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Jedna napomena kod enkripcije, neki drajveri nude za određene enkripcije nešto tipa "Phrase:" ili "Shared Key:" i mjesto da se upiše password. Ponegdje ima ispod tog i opcija "Key:" ili "Key1:", ili je riješeno dropdown menijem, meni je znala WLAN konekcija proraditi tek kad sam sa "Phrase" ili "Shared Key" prebacio na "Key" ili "Key1". Znao sam na takve gluposti nailaziti kod različitih enkripcija, bez obzira bile WEP ili PSK+WPA, netko je postavio ta silna polja u drajvere i samo zbunjuju korisnike. Tako se i meni znalo dešavati da ispravno pokušavam spojiti PC na router, upisujem ispravan password a nema konekcije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|