|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2011
|
EPSON SX 215 i printer adapter
Nisam siguran da li je sx215 opremljen wireless - om, pa me zanima da li će ga printer adapter osposobiti za bežično spajanje? Hvala! P.S. Ako netko zna, molio bih i upute za bežično spajanje 2 laptopa sa printerom preko printer adaptera. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 24.10.2011. u 23:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Mislim da je mislio na dodatni printer server i to po tekstu wireless tipa. Ako je želja bežično spojit printer tj. printat onda je pametnije i jeftinije kupit printer sa već ugrađenim wireless - om. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
kasno je za taj tip printera, ovaj je kupljen prije 6-7 mjeseci i pokušavam ga osposobit za bežično printanje... bluetooth printer adapter se spaja sa printerom i on bi trebao biti spona između printera i laptopa... laptop taj bluetooth uređaj nađe, ali ne mogu ga osposobiti za printanje Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 24.10.2011. u 23:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Nemamo kristalnu kuglu pa da znamo proizvođača i tip tog bluetooth printer adapter - a. Šta piše u manualu, instalacija ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
radim na xp-u sp2, laptop je hp compaq 6715s, a adapter je EPOX BT-PA03A... standardne instalacije nema, kako sam i napisao potrebno ga je uključit u printer (umjesto standardnog kabela) pa u struju i onda uključit bluetooth na laptopu i tražiti ga... e sad, ja ga i nađem i pripremim ali ne mogu printati, pa se pitam podržava li uopće printer takav vid printanja bez obzira na printer adapter Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 25.10.2011. u 11:03. Razlog: piši sa razmacima |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Podržava samo nisi instalirao do kraja. Gore sam rekao otvori user manual i pročitaj. Postupak: - Entire Bluetooth Neighborhood - Nađeš EPoX BT-PA03A XXXXXX (svoj prepoznaš po broju) - Dvoklik na Cable Replacement i pročitaš koji je virtualni COM port dodjeljen (po defaultu COM3) - Sada preko Add Printer instaliraš printer s tim da odabereš detektirani COMx port pa kasnije odabir printera preko Have Disk - Može pomoći da prvo instaliraš printer tako da je spojen preko USB - a, a u drugom koraku promjeniš spojni port sa USB - a na COMx - Provjeri da je brzina COMx porta postavljena na 115200 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
e onda mi nešto na laptopu ne štima...vjerojatno bluetooth driver...nema mi ni "My bluetooth places" pa slijedom toga ne mogu izabrati ni traženje preko "Entire Bluetooth Neighborhood"...znaš li kako to riješiti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Ponovi install ili nađi ispravni / novi bluetooth paket, jasno koji odgovara tvom iz lapa. Po info sa neta treba Widcomm 5.xx software version da print radi kako treba. EDIT: Na support stranici za XP stoji ovaj sp34842.exe (95 MB) paket: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...5&mode=4&idx=0 eventualno možeš probat iz ovog izvora (Broadcom - VIDCOMM): http://www.broadcom.com/support/bluetooth/update.php čitaj upute Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 25.10.2011. u 12:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
ovaj hp-ov paket imam, instalirao sam widcommov 5.0.1.801 bluetooth, došao sam do "My bluetooth places" međutim, nigdje opcije Cable Replacement... također, kada dodajem printer opcija "My printer" ima oznaku "Not started" i ne mogu je pokrenuti... uništilo me je ovo oko bluetootha ![]() čak mi i ništa ne otvara kad kliknem "View or Modify Configuration" u "My Bluetooth Places" Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 25.10.2011. u 13:42. Razlog: 2 posta za redom, razmaci |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Prvo instaliraj printer na klasičan način spojen preko usb - a, to će usput startat potrebne print servise. Jesi li napokon otvorio user manual od tog EPoX BT-PA03A ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Printer je već instaliran i bez problema printa preko kabela. Imam user manual opisano je kao u tvome postu,gdje se spominje cable replacement a ja tu opciju uopće nemam.I nije mi ga bluetooth našao kao EPOX- BT- xxx već kao Printer Adapter 8397C1 sa pripadajućom adresom. Uspio sam promijeniti port i sve naštimati,ali sad mi bluetooth javlja: The specified service does not exist as an installed service. Zadnje izmijenjeno od: johnny009. 25.10.2011. u 15:31. Razlog: novi post |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|