|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Pomoć: kingmax
Molim vas za pomoć oko postavki memorija. Radi se o kingmax hardcore ddr500 2x256MB Imam Abit IS7-E i Northwooda 2,4@3,0GHz i 1GHz FSB znači da memorija radi na 500MHz Zanima me koje latencije mogu staviti i jel pomažu opcije u biosu kao što su turbo, agressive, F1 ? Trenutno radi na 2.5 3 3 6. Jel može brže? Koju kombinaciju da probam? Zadnje izmijenjeno od: tomatcro. 10.03.2005. u 17:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Pozdrav, cuj mislim da ti je to plafon za memoriju. Sumnjam da možes nize spustat latencije od ovih trenutno,al nista ti se nece dogoditi ako pokusas, iako velim, mislim da je to max. Mislim da je netko prije isto imao tu memu i da nije imao nista bolje latencije, cak mozda i losije, al se sad vise niti ne sjecam... edit: zapravo, kolko sam ja cuo, za Intel nije ni vazno imati niske latencije, vec ganjati megaherce...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Mislim da nize od toga nece ici jer je memorija po SPD-u na DDR500 3-5-5-10. Meni je radila na 2.5-3-3-7 kao DDR480 (procesor nije mogao vise), a sada na defaultu procesora kao DDR400 radi na 2-3-3-x Probaj u SoftMenu opcijama BIOS-a staviti PSB667 i vidjeti da li ce ti tako stabilno raditi. To bi ti trebalo povecati performanse
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Meni je na 2,5-3-3-6 @ 500 Mhz. IMO to ti je kod Kingmax-a Hardcore-a tako. Slicno je i sa Kingmax-om 466. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Evo bas sam malo isao isprobavati sta moze KingMax Hardcore. Konfa je dolje u sigu, ali sve je trenutno na default frekvencijama. Stavio sam latencije na 2-3-3-8, PSB667, i Game Accelerator na F1, memorija kao DDR400. Mislio sam da se nece moci ni bootati, ali sve radi savrseno stabilno. Everest read/write test: read 5063 write 2206 latency 71,7ns IMHO, jako lijepi rezultat s obzirom da je procesor na defaultnim frekvencijama. Koliko god bio KingMax HC na zlom glasu izgleda da ponekad ipak moze jako lijepo raditi...
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Kingmax se sa ovom Hardcore serijom od 400 i 500 Mhz uveliko oprao od sranja koje je prije radio i ubedljivo je preporuka za sve kojima je Intel procesor u kompu, ali zato nikako da sedne na zelenu granu sa AMD-om, koji ipak više ceni Samsung čipove i niske latensije. ![]() Stoga je Kingmax odlićan za Pentium i sl. ali poguban za Athlon i ostale derivate. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|