Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.10.2011., 11:24   #14401
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Ionako se ne obazirem kad ljudi stalno za mnom viču "Apoljone Apoljone".
Javi se ako si za kavu prek tjedna oko 10 tam negdje da se probudim prije posla.
SileTzar je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2011., 12:19   #14402
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Sile daj idi postaj negdje nesto da nadogradis tu "0" nulu bar na keca

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2011., 12:36   #14403
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
momci, u hervisu je od danas akcija na dosta robe 50% popusta. valjda se rjesavaju zaliha. valjalo bi otic bacit oko na zimske jakne/hlace.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2011., 12:40   #14404
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp

riceburner's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor cuks Pregled postova
momci, u hervisu je od danas akcija na dosta robe 50% popusta. valjda se rjesavaju zaliha. valjalo bi otic bacit oko na zimske jakne/hlace.
sve pametno razneseno ili spremljeno poznanicima koji kad proberu ce vratit na police

riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2011., 12:43   #14405
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

ne mora znacit. mozda se nesto i da nac. jedino ako vec nisi bio tamo
Staro 12.10.2011., 12:49   #14406
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp

riceburner's Avatar

Citiraj:
ne mora znacit. mozda se nesto i da nac. jedino ako vec nisi bio tamo
provjerena info al ne skodi otic ko ima vremena, mozda fakat naleti na nesto...

riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2011., 13:06   #14407
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Sile daj idi postaj negdje nesto da nadogradis tu "0" nulu bar na keca
Neću, ovako sam ko ninja, tu sam ali me nema, stealth mode, nitko ne zna da li sam stvaran ili samo privid, opsjena, mit

Vuco evo usporedbe CoilAira vs C'dale Claymore vs Scott Genius LT 30
http://www.mtb-news.de/news/2011/10/...-kona-coilair/
Ali je na švapskom, taman sam se podsjetio malo članova i padeža. Genius im je tu malo zalutao kao čisti AM bike. Tako da smo i mi na krivom tragu kad uspoređujemo Remedy s CoilAirom...

I piše da početkom 11 mjeseca stižu novi YT Wickedi, digli su hod na 160 pa je to kao neki Enduro, specifikacije izgledaju više nego ok

WICKED 160
Ausstattung: Rock Shox Lyrik RC Federgabel, Rock Shox Monarch RT3 Dämpfer, Avid Elixir 5 Scheibenbremse, Sram X9 Schaltung, Race Face Turbine Kurbel, DT Swiss E2000 Laufradsatz
Gewicht: 14,4 kg

I malo više fensi (puno više fensi, pitanje koliko će ovaj koštat s BOS suspenzijom i vrhom ponude dijelova)

WICKED 160 LTD
Ausstattung: BOS Deville Federgabel, BOS Vip´r Dämpfer, Sram XO Scheibenbremse und Schaltung, E13 EN Kurbel, Mavic Crossmax SX Laufradsatz, Race Face SIXC Carbon Lenker, Rock Shox Reverb Sattelstütze
Gewicht: 13,4 kg

Nekih 3k€?
Staro 12.10.2011., 13:14   #14408
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Dobio mail iz Rog jome glede cijena...

Remedy 8, 2012.g. ....19.999,99kn
fuel Ex 8, 2012.g. ....16.999.99kn

U Sloveniji u prednarudzbi Remedy 8 izadje 17.200kn.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2011., 13:21   #14409
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor elvis again Pregled postova

Tebi Vuco nis nemoze promaknuti. Nis ne delas samo pratis dropbike i njihovu garazu. Isel sam riskirati i kupil sam spec pitcha. E sad bumo vidli kak se ponasa na sljemenu. Ako nebu zadovoljil uvjek ga lako prodam tebi ili Niku a vidim da bi se naslo i drugih kandidata. Inace sa na terenu u krizevcima i samo nedelju spavam doma tak da za voznje zasad nemem vremena.
Par slikica:
http://www.pohrani.com/f/1a/kT/1vDb1HqG/pa100320.jpg
http://www.pohrani.com/f/37/Wl/3gQyZ8R9/pa100321.jpg
http://www.pohrani.com/f/1G/2O/3sumrxlN/pa100322.jpg
http://www.pohrani.com/f/2x/yL/12oB7Rl0/pa100323.jpg
http://www.pohrani.com/f/15/cN/1MeK7SKj/pa100324.jpg

pozdrav ekipi
Kad je lijepi bajk, što ću mu ja. Izgleda nevožen na ovim slikama, tako da je ziher odlična kupnja bio.
Citiraj:
Autor SileTzar Pregled postova
Vuco evo usporedbe CoilAira vs C'dale Claymore vs Scott Genius LT 30
http://www.mtb-news.de/news/2011/10/...-kona-coilair/
Ali je na švapskom, taman sam se podsjetio malo članova i padeža. Genius im je tu malo zalutao kao čisti AM bike. Tako da smo i mi na krivom tragu kad uspoređujemo Remedy s CoilAirom...
I za kojega na kraju vele da je uber alles ? Njemački ne znam. Genius je tu samo radi hoda te ga i sam Scott reklamira kao long travel AM bike. Iako velim, baš da je toliko van ove konkurencije po meni i nije.
Citiraj:
I piše da početkom 11 mjeseca stižu novi YT Wickedi, digli su hod na 160 pa je to kao neki Enduro, specifikacije izgledaju više nego ok

WICKED 160
Ausstattung: Rock Shox Lyrik RC Federgabel, Rock Shox Monarch RT3 Dämpfer, Avid Elixir 5 Scheibenbremse, Sram X9 Schaltung, Race Face Turbine Kurbel, DT Swiss E2000 Laufradsatz
Gewicht: 14,4 kg

I malo više fensi (puno više fensi, pitanje koliko će ovaj koštat s BOS suspenzijom i vrhom ponude dijelova)

WICKED 160 LTD
Ausstattung: BOS Deville Federgabel, BOS Vip´r Dämpfer, Sram XO Scheibenbremse und Schaltung, E13 EN Kurbel, Mavic Crossmax SX Laufradsatz, Race Face SIXC Carbon Lenker, Rock Shox Reverb Sattelstütze
Gewicht: 13,4 kg

Nekih 3k€?
Da, maknuli su Notona kao 160mm i stavili na 10mm više hoda i geometriju kao i svi ostali koji rade Enduro bicikle.

BOS vilice retail dođu jednako ili manje od Fox-a ili RS-a, a po svemu što čitam - rade jednako ili bolje te su pouzdanije. Spustili su ove ili prošle godine cijene jako, da budu konkurentni. Što je i dobar potez, jer realno rijetko tko će primijetiti razlike u damperu, a na cijeni će se sigurno vidjeti 700€ više .

Sad nema igrača koji nema odličnu do vrhunsku Enduro vilicu. Fox sa Float 36, RS sa Lyrikom, X-fusion sa Vengeance-om HLR, Suntour Durolux RC2 te Bos Deville.

EDIT:
Skup je Remedy pun k. 20 000kn uz popust od 5% FTW
M525 nabe, za 20 somova
Staro 12.10.2011., 13:42   #14410
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Nabijem RJ na tuki s Fuelom za 17k.

Ne kažu ništa definitivno, uspoređuju sisteme prebacivanja hoda, zatim opremu gdje jedino CoilAir ima 9spd, pa kotače gdje genius kaska za Charger Pro kod C'dalea (iako ima 24 žbice naprijed i 28 iza) i Easton Vice-a kod Kone. Kočnice su im svima tu negdje.
U biti head to head C'dale vs Kona naslućujem sklonost C'daleu zbog shocka kojem ti određuješ hod preko switcha na volanu a ne da izmoliš 2 zdravomarije prije nego se baciš niz breg s Konom i čekaš oće li ili neće se otvorit magic link i propustit 200hoda iza, Elixir 7 vs konin E5 (svejedno elixir), te se iz odabira guma kod Kone (Minion 2.5 naprijed pa ti idi uzbrdo) naslućuje mala razlika u namjeni.
Ali tu su negdje. S tim da je C'dale kilogram lakši ali i 500€ skuplji.
Staro 12.10.2011., 14:38   #14411
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Svejedno bi u toj konkurenciji odabrao Skotija jer mi je najljepši
murina je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2011., 14:45   #14412
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Citiraj:
.
Fuel je u dvije godine poskupio 40%...nisu ni ostali nista bolji (Spec i C´dale i Co.).
Dobro da je Remedyu ostala stara cijena.
Staro 12.10.2011., 14:57   #14413
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:

Ne kažu ništa definitivno, uspoređuju sisteme prebacivanja hoda, zatim opremu gdje jedino CoilAir ima 9spd, pa kotače gdje genius kaska za Charger Pro kod C'dalea (iako ima 24 žbice naprijed i 28 iza) i Easton Vice-a kod Kone. Kočnice su im svima tu negdje.
U biti head to head C'dale vs Kona naslućujem sklonost C'daleu zbog shocka kojem ti određuješ hod preko switcha na volanu a ne da izmoliš 2 zdravomarije prije nego se baciš niz breg s Konom i čekaš oće li ili neće se otvorit magic link i propustit 200hoda iza, Elixir 7 vs konin E5 (svejedno elixir), te se iz odabira guma kod Kone (Minion 2.5 naprijed pa ti idi uzbrdo) naslućuje mala razlika u namjeni.
Ali tu su negdje. S tim da je C'dale kilogram lakši ali i 500€ skuplji.
Ti Charger Pro kotači su oni što sam ih davno spomenuo, 1700g i spadaju pod AM Wheelset. Novi Crossmax ST ima 1600g i ekipa ih je vozila na zadnjoj Enduro trci od 7 dana bez problema. Za Charger pro vele da su super kotači ali je zadnja naba malo problematična, da se ležajevi troše malo pojačano. Crossmax ST pak vele da nisu čvrsti (pigaju se u vožnji), ali dobro - 1600g ipak imaju.

Meni taj Magic Link 2 izgleda kao dobra stvar i mislim da ga treba probati. Ali dobro da sjetili su se da bi mogli napraviti povratni ventil da se kontrolirano vraća nazad (rebound). Sve ovisi zapravo o toj oprugici. Ako je se stavi ful mekano, onda ćeš biti više u 200mm modu nego u XC. Ali baš fali rebound da kotrolirano vraća i prabacuje modove. Iako ima i nekim meni nejasnoća.

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 12.10.2011. u 15:03.
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2011., 15:06   #14414
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Treba probati, samo kako i gdje, a napamet kupovati takav bike po toj cijeni :|

Nik, super tebi što Remedyu nije pala cijena, meni koji maštam o Fuelu već godinama je ovo nogom u jaja. U odnosu na prošlogodišnji model stavili su DRCV u vilicu kojoj su smanjili hod na 120 te su uljepšali routing kablova i prešli na shimano grupu.
To sve skupa ne vrijedi 2k kuna više. Imao sam neke fantazije kako ću ušparat pare pa prodat dijelove sa Zlate i dobit neke pare od familije kad diplomiram (uskoro nadam se) i to stavit na kup i doć s 14k u kešu i reć skidaj s police. Ovako se mogu lagano naguzit.
17k, strašno. Plače mi se.
Staro 12.10.2011., 15:21   #14415
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Pa sada bus doso dao 14k kesa i naguzio se, pa kada se svi iz*** ti mozda i skinu bajk sa police
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2011., 18:18   #14416
Shoshy
Gear breaker!

Shoshy's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Treba probati, samo kako i gdje, a napamet kupovati takav bike po toj cijeni :|

Nik, super tebi što Remedyu nije pala cijena, meni koji maštam o Fuelu već godinama je ovo nogom u jaja. U odnosu na prošlogodišnji model stavili su DRCV u vilicu kojoj su smanjili hod na 120 te su uljepšali routing kablova i prešli na shimano grupu.
To sve skupa ne vrijedi 2k kuna više. Imao sam neke fantazije kako ću ušparat pare pa prodat dijelove sa Zlate i dobit neke pare od familije kad diplomiram (uskoro nadam se) i to stavit na kup i doć s 14k u kešu i reć skidaj s police. Ovako se mogu lagano naguzit.
17k, strašno. Plače mi se.

sile pusti 8ciu na miru, postali su tolko skupi sad da ih se nikako ne isplati nove kupovati. Meni se cini da je Ex 7 sad neki best buy. kolko dodje 12-13k, a razlika u odnosu na 8icu je neznatna (bar je tak bilo za 2011)

edit: zna ko kako da nick promjenim?
Shoshy je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2011., 18:22   #14417
Flayer
Why So Serious?

Flayer's Avatar

Datum registracije: May 2005
Ima li netko adapter prednji PM to PM za 203mm rotor viška za prodati? - NAŠAO

Obzirom da previše ne pišem već samo čitam i dogovaram vožnje

Bajk još malo pa je složen, fali mi samo zadnji kotač, prednji je stigao danas (heavy motherfuc*er ), vilica čeka novu kraću oprugu koju sam danas dal napraviti, a gotova je sutra. Obzirom da sam uz vilju dobio donji dio headset-a za 1.5", moram odnjeti ramu samo do Bizmarka da ščupa donji uprešani za 1 1/8 (probali doma ali jok, nije išlo ) koji sam dobio sa ramom i upreša novi
Lanac malo skratit (2-3 karike), sitna zajebancija s bužirima (neki su ispali malo kraći ) i adapter koji mi treba jer idem na 203mm napred - to će biti najvjerojatnije wave rotor sa superstara.

If you're in control, you aren't going fast enough.

Zadnje izmijenjeno od: Flayer. 13.10.2011. u 00:37.
Flayer je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2011., 18:27   #14418
danielzg
Registered User

Datum registracije: Aug 2011
danas odvozio valjda najzahtjevniju voznu u zadnje vrijeme..bikcevicevom do puntijarke pa do hunjke po sumi,pa do tornja,pa od tornja natrag do hunjke,pa do tigrovog oka po vodu pa do lugarnice pa do hunjke cestom,onda sam krenuo prema gorsici i doso do raskrizja lipa rog lijevo a desno lipa?jesam nes fulo prije?..pa sa se vratio jer mi se nije dalo riskirat koji je pravi put..i na 18,20 dolje..i sad se muvam po kuci ko lignja kolko mi je ostalo snage..trebalo mi je za tu muku 3 sata i 45min..
danielzg je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2011., 18:36   #14419
rampage
Registered User

rampage's Avatar

Datum registracije: Mar 2011
momci
ima ko kakve kočnice za prodati do 800kn?
SLX,XT.....
rampage je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2011., 19:15   #14420
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Citiraj:
Autor danielzg Pregled postova
danas odvozio valjda najzahtjevniju voznu u zadnje vrijeme..bikcevicevom do puntijarke pa do hunjke po sumi,pa do tornja,pa od tornja natrag do hunjke,pa do tigrovog oka po vodu pa do lugarnice pa do hunjke cestom,onda sam krenuo prema gorsici i doso do raskrizja lipa rog lijevo a desno lipa?jesam nes fulo prije?..pa sa se vratio jer mi se nije dalo riskirat koji je pravi put..i na 18,20 dolje..i sad se muvam po kuci ko lignja kolko mi je ostalo snage..trebalo mi je za tu muku 3 sata i 45min..
Ma svaka ti dala.
Kak je bilo pedlat uz Bikcu? Pogotovo me zanima onaj srednji strmi dio?
Staro 12.10.2011., 19:29   #14421
danielzg
Registered User

Datum registracije: Aug 2011
bilo je uzas do nivica je sala..a onda prebacio u 2 brzinu i lagano..ima zeznutih korjena i na nekim djelovima je tesko ocjenit kojim je djelom staze najlakse proc,nisam puno puta iso tom stazom.jednom sam moro stat i primit se za drvo jer nisam mogo proc izmedu 2 drva a desno je bilo neko gadno korjenje i sto ides dalje to je veci nagib a nesmijes stat jer nemozes krenut.lojstek je sala mala za ovu stazu..trebalo mi je 55 min..
danielzg je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2011., 19:35   #14422
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Citiraj:
Autor avatar Pregled postova
sile pusti 8ciu na miru, postali su tolko skupi sad da ih se nikako ne isplati nove kupovati. Meni se cini da je Ex 7 sad neki best buy. kolko dodje 12-13k, a razlika u odnosu na 8icu je neznatna (bar je tak bilo za 2011)
Bilo 2011-e možda za Ex7 13k, ali tad je 8-ica bila 15, analogijom dolazim do cijene od 15k za ex7 2012 ako je ex8 17. S tim da je novi ex7 slabiji od prošlogodišnjeg ex8 i nema čak ni taj novitet DRCV-a u vilji, obično float smeće.
6-7-8 to mi je nebitno, bitan mi je frame s shockom. Ionako bi pobacao pol stvari dole s vremenom, ne bi to ostalo na stock verziji, bolest je prejaka.

MSRP za 8-icu je 14.3k, a za 7-icu je 12.5 i kako sad te lopovčine gore roknu još 2.5k bez ikakvog pardona, serem im u čarapu.
Staro 12.10.2011., 22:31   #14423
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Hej jed2i neka debilčina te na dropu optužuje za krađu bajka
http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=16&t=61790

jao kako bih volio takvu ekipu dohvatit ponekad.
Staro 12.10.2011., 22:50   #14424
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
thx na infu
pogledao sam, odgovorio
a kaj ćeš, svašta majka rodi
jed2i je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2011., 23:57   #14425
Sonic1984
Premium
Moj komp

Sonic1984's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Evo jedna poluumjetnicka sa danasnje voznje

Sonic1984 je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2011., 00:51   #14426
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Hej jed2i neka debilčina te na dropu optužuje za krađu bajka
http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=16&t=61790

jao kako bih volio takvu ekipu dohvatit ponekad.
Obozavan ovu ekipu sta u par navrata skupe 10+ negativnih komentara.
Pa ej, svak od nas je mora imat prvi susret s forumom negdi i na greskama se uci, ali ovi ljudi su jednostavno idioti
Staro 13.10.2011., 02:42   #14427
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Dečki, jel netko možda za vožnju u petak-subotu-nedjelju ? Nisam dugo bio pa jurit neću , ali više mi se neda sjediti doma i čekati nove djelove. Sklopio bajk i spreman je za đir.
Staro 13.10.2011., 08:03   #14428
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

idem u sub ujutro pjeske, a u ned bi trebao sa bajkom ic gore.
Staro 13.10.2011., 08:39   #14429
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005

Poanta je: Ko nosi kacigu, spici ga gazela

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2011., 08:44   #14430
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Citiraj:
idem u sub ujutro pjeske, a u ned bi trebao sa bajkom ic gore.
Kud ides pjeske?
Ja picim 3x tjedno pa mi je vec dosadno hodati samom, gore Bikcom dole kud mi se sprdne (obicno Leustekom) pa se mozemo dogovoriti ibaciti zajednicku hodacinu.
Samo racunaj da ja radim trening a ne setnjicu Sljemenom .
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na