|
![]() |
#721 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Nisi pogrijesio.Svi hvale HAF-X kuciste jer ima vrhunsko hladjenje, a nezele ga kupiti jer izgleda nikako. Ventove koji si uzeo su iz tog kucista. Ja sam svoje sve zamjenio istim samo led crvenim. Pogledaj samo malo kakav propuh rade i sve ce ti biti jasno. Ako ti buka nije problem, a vidim da nije onda si uzmi jos taj jedan od 120mm led crveni ili plavi i rijesio si sav problem. Ako bas zelis imati sva mjesta popunjena. Ja sam recimo takav da zelim i popunio sam. Da imam sad vremena poslikao bih ti moju apoteku od kucista jer sam bas picajzla za detalje ![]() Nemoj na osnovu jednog komentara ciganluka mjenjati misljenje. To sto se njemu nesvidjaju ili sto nema apsolutno nikakve osnove tvrditi da su isti ciganluk, njegov problem. Temperature govore sve i to ti je najbolji pokazatelj. I zasto bih prosao skuplje ako nemoras, a kazes da ti buka nije problem. 19db nije tiho ali nije ni toliko bucno koliko se govori. Uostalom koji god da stavis bit ce dobar. 2skyman HAF dolazi s jednim 230mm led ventilatorom naprijed, dolazi sa jednim obicnim 200mm na bocnoj stranici i sa jednim gornjim 200mm za ispuh. Te jos jedna od 140mm na straznjoj strani takodjer za ispuh. Sebi sam slozio kako sam rekao sve crvene, te jos jedan usisni naprijed jer smatram da mi ovaj od 230mm hladi samo diskove koji mi popunjavaju sve slotove, te da jako malo zraka dolazi dalje. Stoga imam jos jedan usisni naprijed koji mi je ujedno sluzi i za hladjenje memorije. Poslikat cu kad stignem Evo slika: http://img687.imageshack.us/slidesho...002kopiraj.jpg Zadnje izmijenjeno od: NemoRS. 20.08.2011. u 22:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Wolfy, ma što stavio na ovo što si uzeo i naručio, vrhunski cooling ti je osiguran. E sad, malo offtopic ali u sljedećem linku - post broj 9998 od coolmiestera je nešto najljepše što sam do sada vidio: http://www.xtremesystems.org/forums/...allery/page400 Kako je lik to složio u tom kućištu to je beyond words. |
![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
@NemoRS znam jako dobro s kakvim ventovima dolazi, govorio sam isključivo za 200mm ventove..ako malo usporediš ove MegaFlow vent iz Linksa s bilokojim stock ventom na HAF X-u, vidjet ćeš da su lopatice od venta iste dužine, samo ovi stock imaju deblji okvir...a što se tiče sickleflow ventova..imao sam priliku isprobat par komada, dobar propuh, tihi su (nikako ne na max brzinama)..jedino je meni išlo na živce što se čuju ležajevi tj. ko brzo klikanje..jer meni su svi ventovi na 5V, i u dosta sam tihoj sobi pa čujem taj zvuk što mi je pomalo išlo na živce pa ih ne koristim..što se tiče tvog HAF X kućišta...totalni overkill, one sickleflow što si stavio naprijed di je optika na upuh i dolje s druge strane hdd cagea, totalno nepotrebno...temp razlika bez njih je u vrh glave jedan stupanj veća a buka s njima je dosta veća (pogotovo ako ih još vrtiš na 12V)..prednji, side, dva gornja 200mm i stražnji 140mm su i više nego dovoljni...prašinu unutra neću ni komentirat :S...ja na svom 932 Advanced imam 3 x 200 i 1 140mm ventove..što se tiče rasporeda...1x200 intake, 1x200 s druge strane hdd cagea(tako da imam push pull preko diskova s dva 200mm venta jer ne koristim side vent), 140mm backplate i 1 x 200 gornja stranica kućišta...side vent ne koristim, jer nema potrebe, a i uz filter bi vukao dosta prašine unutra..932 na tom dijelu ima veliki perforirani dio, ja sam to zatvorio pleksijem...i to je to..imam odličan airflow, prašina jedva ulazi unutra..minimalno održavanje i najvažnije tišina, samo se čuje lagano strujanje zraka i to jedva... |
![]() |
![]() |
![]() |
#724 | ||||
Guest
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
ok. onda. hvala svima ! ![]() a kučište TT sam kupio jer mi se je najviše sviđalo. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
#725 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Trebao bih neko kuciste, sto vece to bolje, da prima 2 napajanja i da ima barem 9 onih proreza za kartice. Boja, prozori, svjetlucave gluparije nebitne. Ja nenadjem nista na nabavi, a mozda vi znate. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Registered User
|
http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.631.007 Super tower kućište kao stvoreno za vodeno hlađenje (3x140 mm radijator). I prima 2 napajanja (dolje i gore) kao i XL ATX. Cijena? Sitnica. http://www.youtube.com/watch?v=JJB7AHmumXA Zadnje izmijenjeno od: listerstorm. 22.08.2011. u 14:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Jefitna solucija bi bila neki do chieftec au koji stanu dva napajnja (ima gore iznad mjest koliko hoces pa bi samo trbao izrezati lim da mozes ustekati kabel u gornje) ali su obicno sa 7-8 PCI slotova tako da opet nije sa svim zahtjevima ![]()
![]() |
![]() |
#728 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
I meni se sve vise cini da cu morati kemijati nesto ![]() Nego, ovaj Lian-Li izgleda zgodno, Tt mi je uvjek vukao na neku "gejmer" populaciju i ta cudesa, samo di ga naci, vidim da Links drzi Lian-Li, ali nevidim ga u ponudi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
mislim da je Lian-Li kod njih smao po narudzbi sa tipa 14 dana cekanja. S tim da Lian-Li nece biti jeftin nimalo pa ako ti nije bitno da je je kvaliteta vrhunska mozda ipak uzeti ovog Xigmateka ? Taj je full spreman za ovo sto trebas ( 10 Expansion slotova i 2 PSU izlaza) ? Cisto sumnjam da ce Lian-Li biti "samo" 2000 kn ![]()
![]() |
#731 |
Registered User
|
Corsair Obsidian 700D (star 8 mjeseci) na njuškalu za 1.100 kn, ako nekog zanima: http://www.njuskalo.hr/kucista/corsa...-oglas-3088624 |
![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#734 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Samo potvrda za Stackera, odlično kučište imam jedno takvo, to je kao neki pre-Obsidian 800... hrpu prostora ima, i sasvim solidno izgleda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#736 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#739 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Kakva je cijena bila, nije ni čudo. A pojavit će se neki, nekada. Od novih kućište, ako nemisliš potrošit soma, soma i pol, ni nema nekog izbora kućišta. Danas sam bio u Linksu, malo redizajnirani čifovi se vrte oko 1000kn. Ova neka ljeva, šrot kućišta bar 300kn. Sad ispada da nemožeš kupit kućište do 100€ a da imalo na nešto liči i da ima nekakvu funkcionalnost. Malo jesam skrenuo sa teme haj end kućišta, al općenito stanje je loše po kupca. Izuzev ak se nepališ na HAF i slične izrode.
![]() |
#740 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#741 |
Registered User
|
Evo malo sličica za uljepšat dan: http://www.million-dollar-pc.com/sys...pius-giger.htm http://www.million-dollar-pc.com/sys.../cygnus-x1.htm Za ovo drugo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#742 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() Nastavi sam dodavanje koliko ti pase ![]() Trebalo bi ga redizajnirati tada, i napraviti manje crte koje su vise ugravirane i dosta manje. Inace je rizik da nece biti elegantno vec samo atrakcija. Ali dobro... nije da marim previse za ovaj model. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Axl Rose
Datum registracije: Feb 2008
|
pozdrav.. zanima me dali valja ovo kuciste http://www.optimum-online.hr/detalji...n600a1w2n.aspx dvoumime se izmedju toga ili CM centurion 5.. sta vi kazete? |
![]() |
![]() |
![]() |
#745 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
NZXT Launches Phantom Big Tower Pink Edition
A evo nečega i za žensku gamer - Hello Kitty populaciju ![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
#746 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
fractal design define r3 black pearl
Da si ne otvaram novu temu.... Uboo Fractal Design Define R3 Black Pearl danas, odma preselio komp iz Lian Li V1000 u ovo... Zapravo jedini razlog zbog kojeg sam uopce kupovao novo kuciste je jer sam uspio nac jedino koje mi dizajnom odgovara, a da je crno ko ostatak komponenti (komp, ekran, pojacalo, itd), za dobre pare. Ukratko razlike FD Define R3 u odnosu na Lian Li: - losija izrada (face it, aluminijski Lian Li V1000 je bolje napravljen, ne skandalozno bolje, ali 10-15% ovako odoka, stvar je u sitnicama) - bolja zvucna izolacija (lian li je nema ![]() - bolji cable management (kod V1000 je minimalno rjesen, FD Define R3 ima proper rupe i gume) - izgled je kako kome, netko voli mac-alike, netko FD-alike, meni osobno bi V1000 bolje izgledao da je crne boje, ovako FD - airflow - podjednako. Oba imaju dobro provjetrena kucista - V1000 ima brdo rupica pa se prasina malo vise skuplja, ali i bolje hladi Uglavnom, da ocjenjujem oba kucista, oba bi dobila 9/10. Za desetku im svakom fali po neka sitnica. ![]()
![]() |
#748 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#749 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Cijena 650 kn. ![]() I znam da je kruske i jabuke. Ali mi je super kako Lian Li ne stari ko moja prosla kucista koja su za 2 godine bila smece u odnosu na nova. Meh. Uglavnom, Fractal Design ima mjesta za popravit neke stvari, ali overall nemam zamjerke, posebno zato jer je zvucna izolacija ![]()
![]() |
#750 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
dali itko zna (mada neznam kako bi znao ![]() Slobodno ako vam se da preporučite još koje, otvoren sam za prijedloge ![]() thx unaprijed na sugestijama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|