|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Page file na Ram disku? (Win XP 32bit)
Dakle, imam mrcinu od laptopa sa 8 giga memorije na kojeg je zbog korporativnih pravila (čitaj lijenih morona u IT odjelu) instaliran Win XP 32 bit. Drugim riječima popušenih 4 i više gigi prisutnog rama. Razmišljao sam kako ipak malo popraviti stvar i došao na ideju da kreiram ram disk na koji bi stavio page file i tako ubrzao rad windowsa tako što više neće čačkati po hardu laptopa koji nije baš neki vrh tehnologije što se tiče brzine. U moru raznoraznih ramdisk aplikacija naišao sam na ovaj: http://www.superspeed.com/desktop/ramdisk.php Puna verzija podržava sistemski pagefile i prepoznaje "višak" rama uz 32bitni OS. Dakle na papiru radi. Mene zanima da li je tko isprobao tu stvar i da li pouzdano radi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Nitko pojma nema? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Imamo active directory i svu silu korporativnih sranja tako da još nećemo na 64-bitni sustav. Malo sam gledao okolo i mislim da 32-bitni XP može adresirati više sa /PAE opcijom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Možda su kod vas u IT odjelu lijeni, a možda su i moroni, ali korporativna pravila su točno to: Korporativna pravila. Desi se često da se mora nešto koristiti, iako ima boljih rješenja. Naravno, neki se izvlače na fiktivna pravila, ali toga ima svuda i uvijek ![]() Ima jedna zgodna rečenica na temu tehnologije: "Tehnologijom dominiraju dvije vrste ljudi. Jedna potpuno razumije ono nad čime ne upravlja, a druga upravlja onime što uopće ne razumije." Dakle, ako su ti IT-ovci u firmi moroni, instaliraj si sedmicu sam i ostavi dual-boot i "mirna Bosna". Po meni je opravdana instalacija xp-a samo ako je komp preslab, ako mi baš treba xp za neke programe ili ako nemam licencu za sedmicu. Možda nema drivera za nešto pa su ti bubnili xp. Edit: Radi sedmica sa AD bez problema. Kod nas samo neki programi ne rade sa sedmicom, ali i to rješavamo polako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
http://www.romexsoftware.com/en-us/v.../download.html Kreirao 4 GB ramdisk i na njega stavio pagefile i stvar radi evo već skoro dvije godine ![]()
.........."640K ought to be enough for anybody"......... Lenovo ThinkPad X260: i5-6300U / 16 GB DDR4 / 500 GB Samsung EVO 850 / 12,5'' 1366x768 IPS / Windows 10 Pro ThinkPad Pro Dock: 24'' BenQ BL2420PT 2560x1440 IPS / daskeyboard prime13 / Logitech RX1000 / Harman Kardon Soundsticks II Pošteni, dobri i odgovorni trgovci: 1 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
yup, neki bolji ramdisk programi mogu koristiti nealociranu memoriju kod 32bit sistema ![]() tak sam ja jedno vrijeme koristil 4gb ramdisk i 4gb ram (dobro malo manje ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|