Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.09.2011., 18:10   #1
M.U.P.
Premium
Moj komp

M.U.P.'s Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Vise od 50% manja download brzina nakon spajanja wirellesom

Zbog maxtva morao sam premjestit ruter (thomson (onaj bijeli iz sobe u dnevni boravak i spojit se bezicno..
do sad je bila obrnuta situacija, ruter i komp u sobi spojen zicno, komp u dnevnom wirelles.. sve je to funkcioniralo oke, doduse nisam nikad provjeravao brzinu na tom kompu u dnevnom posto sam to slozio bratu za nezahtjevno koristenje..

speedtest mi javlja mizernih 1mbit download speed,.. torrenti se skidaju do nekih 200 kbs..
zapravo evo sad gledam, potegnulo je do nekih 330..
(dok sam ovo pisao brzina je bila relativno konstantna oko 300 kbs, dakle fali jos barem 150)..
ono sto je jos promjena ovih dana jest da zadnjih par dana imam puno vecu upload brzinu - do nekih 80kbs.. brzina je osnovni maxadsl 4mbita, sa onim jadnim uploadom od realnih cca 25kbs.. prije koji dan (na dan kad su zvali i nudili maxtv) bila mi je dupla download brzina, al nazalost samo polovicu dana.. poslije se vratilo u normalnu, osim sto je upload veci.. pretpostavljam zbog maxtva..

zapravo ono sto zelim pitat je dal je normalno da brzina preko wirellesa toliko opada zbog slabijeg hvatanja signala?
signal strength ide do 100% (ne pada ispod 60), al link quality dosta varira.. sada se drzi oko 60% al prije je padala i do 30..
kartica u kompu je canyon cnp-wf511, dakle ona pucka
ruter je u dnevnom na regalu, do sobe ima hodnika cca 6m, komp je na kraju sobe, dakle maximalno mozda 15-ak metara i 2 zida izmedju..
vukao bi ja kabel do sobe, al bi mi trebalo puno previse metara sto mi bas nije neka ideja obzirom na cijenu..

dakle, dal je normalno da brzina moze puno padat i dal mogu sto napravit da se popravi stanje..

hvala svima na pomoci/objasnjenju..
M.U.P. je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2011., 19:43   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
1 - Najbolji wireless je Lan
2 - Logično da brzina transfera preko wirelessa ovisi o kvaliteti linka, po podacima koje si dao "to je to"
3 - Za probu "igraj" se sa windsurferom na anteni canyon - ice, na drugoj strani skoro ne možeš ništa napravit zbog internih antena
4 - o kojoj skupoći lan kabela govoriš ? Cijena je od 2 do 3,5 Kn po metru, pametnije je kupit skuplji "FTP" jer time eliminiraš moguće smetnje
5 - boljom antenom za wireless vrlo brzo pređeš cifru koju ćeš potrošit za Lan kabel
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.09.2011., 20:17   #3
M.U.P.
Premium
Moj komp

M.U.P.'s Avatar

pokusat cu se poigrat..

sto se tice cijene kabela. nedavno smo bili frend i ja u linksu zbog slicne situacije i imali su 20-ak m kabel za skoro 100 kn, ako se dobro sjecam.. obzirom da meni treba dosta vise od toga, mislio sam da bi to doslo previse.. sad vidim da sam bio u krivu..

al trebalo bi mi sigurno ovako od oka, 40/50m.. to nije dugo za mrezni kabel u smislu kakvih sumova i sl?
Staro 19.09.2011., 20:43   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Lan kabel "može" do 100 M . . . sve već piše u Sticky - jima
Nek je 50 M x 3.50 + 2 konektora + 2 pregibnice = cca 180 Kn, nakon šta provućeš zamoliš lokalnog kolegu da ti dođe zakrimpat konektore
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2011., 12:45   #5
M.U.P.
Premium
Moj komp

M.U.P.'s Avatar

zapravo i znao sam da je 100m oke, al svejedno sam htio potvrdu :P
kako sad stvari stoje, nece bit druge nego vuc kabel..

hvala ti na pomoci i na savjetima..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno