Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.09.2011., 13:40   #1
manki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2008
WLAN Limited Access

pozdrav svima!
kolegi s posla sam nedavno rušio kantu, te na svježe stavio windowse. instaliral sam mu sve kaj je imao ranije i dobio je takoreći ključ u ruke.
prekjučer me cimunl da mu bežična mreža ne radi (naravno ne zna objasniti što bi htio), pa sam se jučer zaletjel do njega.
mali mu je instaliral WLAN adapter (neki Edimax) i dan-dva je radilo, da se više nije mogao spojiti na internet. ruter mu se nalazi kod malog na katu, dok je on sa kantom dolje. (nema opcije da si provede kabel do dolje) ranije mu je radilo veli kako spada, ali sad više ne.

uredno adapter vidi mrežu i spoji se (cca 40% jakost signala; okrenul sam mu ruter da antena odašilje bolje prema njema njemu i porasao je signal za nekih 5%), ali javlja 'limited access'. ponio ja svoj laptop i spojio mu se kablom na ruter; vidio da ima okolo mreža na istom kanalu, pa sam ga maknuo sa 11og kanala na 9 gdje nema nikoga. restartal sam mu komp i gle čuda, radi! probao se ja na laptopu spojiti i radi sve super.

popio ja radlera do kraja i da ću krenuti, kad on ode vidjet na komp i opet mu je 'limited access'. probao ja sa laptopom i meni isto. odem gore u sobu od maloga i signal do ibera, ali i dalje 'limited access', a dijagnostika na Win7 ne pomaže (restart rutera koji ne pomaže). maknuo sam mu zaštitu sa mreže i otišli smo se dolje spojiti, i sve radi ok. i njemu na kanti i meni na laptopu. i ok, popijem i drugog radlera i krenem doma, da bi me navecer zvao da opet ima 'limited access'.

jel imate kakvih prijedloga? jesam li nešto preskočio i/ili zanemario? jel mu adapter preslab ili je ruter (Siemens SX763) gecrk?
hvala unaprijed!
manki je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2011., 14:43   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
limited access' se zna dobit kad neštimaju ip adrese, za wireless bi trebalo biti na automatic mada možeš probat postavit i fiksne.
Također se probaj igrat "windsurfer" - ima na oba kraja pa tako dobit još "bolji" signal.
Inaće se taj SX763 nije baš proslavio, ako "zakuha" onda imaš sigurnih blema sa wireless - om.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.09.2011., 16:31   #3
djohum
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
de samo reci jel wifi mreža zaključana ili otključana? znalo se desit sa siemensima da kad zaključaš mrežu da samo rade restart wifia, da se spajaju samo kompovi sa zapamćenom lozinkom, no otključaš li wifi, i samo dozvoliš macove koji su trenutno u mreži (znači 3 kompa ako sam dobro shvatio, s tvojim) nemože nitko osim njih i ako ima smartphone koji i njegov mac lupiš i mir. tak sam ja odradio jednom legi i mir. pa briknite ruter, da dođu tcomovci i zamjene ga XD

ja sam super zadovoljan s njihovim thompsonom 780 Wifi meni otključan net i flet... a pošto sam u selu i u krugu od 75 metara (koliko mi baca u susjedstvo) sve bake i djedovi i ponekad susjedov sin dođe iz zga pa me zovne i pita smije li se nakačit tako da nemam tih problema
Staro 19.09.2011., 13:15   #4
manki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2008
@ nikky:
nije pomoglo dodijeljivanje statičke adrese, jer je i dalje bio limitiran pristup

@djohum
mreža je bila prvo zaštićena, pa je poslije bila otvorena, ali ni u jednom slučaju nije pomoglo, jer poslije nekog vremena (random 10min-45min) bi opet bio limitiran pristup. nisam pokušavao po mac adresama, jer tu i tamo mu dođe rodbina sa laptopom, pa se 'kače' na njega.

uglavnom, problem je riješen reinstallom drivera x_X
komp sam mu bio dao sređen, ali si je sam instalirao drivere za adapter i program za spajanje. sad ne znam šta je imao za syebat kad je bilo samo next, next, next. ali ja ih malnuo, ponovno stavio i radi perfektno već tri dana, a tako će i ostati...
manki je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2011., 16:18   #5
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Ništa čudno za siemensa. Ja sam imao jedan mušičavi koji mi je dosta problema stvarao dok konačno nije počeo pravit probleme t-comu. Došli, odmah stavili drugi i sve pet od tada.
Staro 20.09.2011., 00:07   #6
djohum
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Ta driver podrška stvarno ponekad uistinu može nasekirat čovjeka i zadat takve probleme pa to nije za vjerovat. al eto drago mi je da si riješio poteškoću.

@D1viry
e pa kad njima gori pod petama naravno da će doć odmah... nešto čudno?

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na