|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() Spajam se na neki AP, cca 9-10 mjeseci. Uređaj je mikrotik (802.11a, 5GHz) sa svojom antenom (sve u jednom kućištu), udaljenost je cca 300m, optička vidljivost tak-tak (ima jedno šugavo drvo između) do pred neki dan bilo sve ok, signal je bio oko -70db i nije se prekidao. Sad mi je pao na 85-90 i ima puno prekida. Mislio sam da se možda antena pomakla ili kaj ali kako god da ju okrenem neide ispod -85db. Pretpostavljam da je ap ok, jer se na njega kači više korisnika. E sad, primjetio sam kod susjeda antenu, mislim da se spaja na isti nod. Udaljena je nekih 6-7m od moje, al je blizu toga da bi bila u pravcu prema anteni (cca 2m). Jel moguće da mi njegova antena radi smetnje, da ga ne davim bezveze ako nema veze? hvala, pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Probaj promjenit kanal.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa nemože on mijenjat kanal, on je klijent. Jedino da kontaktira onog ko održava tu pristupnu točku (AP). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
je, moja je točno ta: http://www.mikrotik-hrvatska.com/kom...ghz-p-431.html a tamo pretpostavljam da je neka omnica... Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 17.09.2011. u 11:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
riješeno
Citiraj:
Znači jedno drvo ne predstavlja nikakve smetnje mada ide točno kroz njega. Signal je sad -65 ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|