|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
(riješeno) Random resetiranje
Pozdrav, nadogradio sam komp prije nekoliko dana: MBO:Asrock 880g pro3 CPU: AMD Phenom 965 black edition GPU: Ati Saphire 6850 Power: Chieftec GPS-450aa 1 hard disk Memory: 2*2 Apacer 1600mhz Giant 2 Od tada mi se svako malo resetira i izbacuje plavi ekran sa porukom IRQ NOT LESS OR EQUAL Nisam primjetio da nešto posebno radim kad se resetira, nekad dok ne radim ništa, nekad dok sufrfam, nekad kad sam u programima. Isto tako nekad mu treba sat vremena nekad 2 a nekad samo par min da se resetira Nakon Što se resetira ne diže sistem nego ne diže ni BIOS , kad ga ugasim digne sistem kako treba. Molim za savjet |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2011
|
Ovo je ili hardware problem - obicno se ovak manifestira problem s ram memorijom; ili software problem - losi tj. krivi driveri. Probaj desni klik na my computer -> manage -> event viewer, pa pogledaj dali sto znacajnog pise u logovima (critical errors). Dalje, kako bi otkrio dali je hard. ili soft problem: snimi na cd ubuntu instalaciju (live cd) i pokreni komp na linuxu. malo se igraj pa ak se komp zmrzne nakon nekog vremena, onda imas problem sa hardwareom. Otvori komp i pregledaj jesu li sve kartice uglavljene kak spada (i memorija). Preporucam da iskopcas komp iz struje i ocistis cmos (izvadi bateriju na par sec.). Ak se ne desi nikakva havarija pod linuxom, onda ti nekaj u windowsima nevalja. Mogao bi biti i harddisk, ali u pravilu se problemi s njim drugacije manifestiraju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
instalirao sam si nekakav registry booster koji je našao 180 grešaka u registima i nakon toga nije se ni jednom resetirao. hm, vidjet cemo do kad ce tako, nije mi jasno od kud toliko grešaka kad sam instalirao winse prije 3 dana na svjeze formatiran disk |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|