Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.03.2005., 13:13   #1
Dave
Registered User

Datum registracije: Feb 2005
ploca sa agp 8x slotom koji to nije...

Daklen ovako, imam problemcic povezan s maticnom plocom/grafickom karticom. Imam Gigabytovu K8Triton nForce3 Ultra 250Gb maticnu plocu i Club3D ATI Radeon 9600XT grafu. Problem nastaje kada pokusam ukljuciti AGP 8x mod na grafickoj jer se ona onda zamrzava i ne reagira na komande u gotovo niti jednoj zahtjevnijoj igri. (Far Cry, Doom 3, World of warcraft...) Sad ne znam sta bi trebo napravit... Stavit najnovije drajvere za nforce (od grafe imam najnovije) ili stavit originalne drajvere koje sam dobio uz maticnu? Jel trebam flashat bios?... Vise ne znam sta da napravim da natjeram graficku da radi u AGP 8x modu. : hitthewa
Dave je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2005., 16:05   #2
>>>KUKY<<<
Premium
Moj komp

>>>KUKY<<<'s Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Re: ploca sa agp 8x slotom koji to nije...

Citiraj:
Originally posted by Dave
Daklen ovako, imam problemcic povezan s maticnom plocom/grafickom karticom. Imam Gigabytovu K8Triton nForce3 Ultra 250Gb maticnu plocu i Club3D ATI Radeon 9600XT grafu. Problem nastaje kada pokusam ukljuciti AGP 8x mod na grafickoj jer se ona onda zamrzava i ne reagira na komande u gotovo niti jednoj zahtjevnijoj igri. (Far Cry, Doom 3, World of warcraft...) Sad ne znam sta bi trebo napravit... Stavit najnovije drajvere za nforce (od grafe imam najnovije) ili stavit originalne drajvere koje sam dobio uz maticnu? Jel trebam flashat bios?... Vise ne znam sta da napravim da natjeram graficku da radi u AGP 8x modu. : hitthewa
Isti takav problem je imao moj frend sa 9550. Nikao ju nije mogo natjerati na 8x i kasnije se ispostavilo da je grafa "bacila kašiku"
Mozda tvoja i nije defektna, probaj jos jednom sve instalirati. Od najnovijih drivera za plocu pa sve do grafe, drzi se pravilnog redosljeda instaliranja te ako onda nista ne upali nosi grafu na reklamaciju.

Oglas
Oglasni prostor

Staro 01.03.2005., 18:46   #3
KOLE
Registered User

...ili je možeš držati u AGP4x modu, ionako se ne gubi mnogo na performansama u odnosu na AGP8x (najviše nekih 1-2%).

Ili probaj instalirati najnovije AGP drajvere.
KOLE je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2005., 19:51   #4
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
9600 serija grafičkih zahtjeva za stabilan rad da u BIOSU bude upaljen FW, kao i u driverima. Sad, po novome na A64 sistemima se preporuča za SVE ATI kartice...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2005., 21:55   #5
Dave
Registered User

Aham, tnx. Ploca mi je socket 939, i gore je Athlon 64 3200+, i ukljucen je fastwrite. Jel mozda moze bit stvar u napajanju? Imam Chaintechovo od 360W, ali nadam se da bi to trebalo bit dovoljno (HD, dvd rom, cd snimac). Jos jedna stvar mi nije jasna, nigdje u biosu ne mogu podesti apreture size, pa se nadam da nije toliko bitno. Enivej, jos jednom hvala na savjetima. :burn:
Dave je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2005., 18:01   #6
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Nebi smjelo...Koja je to ploča?
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas