Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.09.2011., 00:46   #12811
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Ako se ne varam najpopularniji je Joe's tubeless conversion kit, ali potrazite malo po dropbajku, imate bas temu za UST
Staro 05.09.2011., 01:01   #12812
Gam3r
Premium
Moj komp

Gam3r's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Staza ... orijentacijska problema ...
Evo da i ja podijelim iskustvo mojeg drugog osvajanja Sljemena i pokusaja spusta stazom 39 u Stubicke Toplice.

Dakle petak, 02.09.2011. polazak iz Novog Zagreba u 09.40, kod tunela sam bio u 10.30 i krenuo na Sljeme leustekovom stazom. Kod stare lugarnice sam bio u 11.50, dakle 80 minuta do gore, s time da sam na desetak minuta stao i pojeo sendvic i jos sam stao 3-4 puta po minutu da popijem vode sto ce rec moje drugo osvajanje Sljemena trajalo je 60-65 minuta.

Odmorio se pojeo jos dva sendvica i krenuo spust po 39ki. U startu mi se staza super svidjela, dobro je oznacena, ima par uskih dijelova ali uglavnom sam se spustao po sirokom putu. Treba pazit po putu ima dosta slobodnog kamenja i stapova od grana duljine od pola metra koje prednji kotac voli baciti u zrak. Dok nisam dosao na dio s lijeve strane ima oznaka na drvetu 39 500 stuba. Kako mi se to cinilo malo prestrmo otisao sam jos malo dalje putem ali sam vidio markacije 40, valjda staza 40, a kako tom nisam zelio ici, a ni nisam si spremio podatke o njoj na mobitel i igrom slucaja nisam imao ni internet sa sobom pa sam imao samo ono od mapa sta mi je ostalo na mobu u kesu, odlucio sam se vratiti na zadnju oznaku staze 39. To je dio koji vodi do odmorista Srnec, staza je poprilicno strma, na jednom dijelu ide skroz okomito dolje, tu je zadnji kotac odlucio preskocit prvi, sva sreca pa sam to i ocekivao te sam ranije otkopcao SPD tak da sam samo preskocio volan dok se bic skrsio u stranu. Nastavio sam dalje i onda mi se najednom poceo tresti volan, stanem gledam, u padu se otkopcao prvi kotac, dobro da ga nisam izgubio

Do Srneca sam dosao poprilicno umoran i mokar, ko da sam isao u brdo a ne niz brdo. Od Srneca na dalje je staza dosta zeznuta, jako puno kamenja na njoj ali i to sam nekako prosao i tu dionicu sam zavrsio skoro pa vertikalom od 2 metra i stigao sam na sumski siroki put. Ravno ispred mene je bila velika siljata kamencina, a putevi desno, lijevo, lijevo dolje, a oznaka nigdje. Trudio slijediti Nik-ove upute ali u sumi sve izgleda slicno. Mislim da sam krenuo lijevo dolje, to je zadnje sta se sjecam. Znam da sam kasnije isao jednim putem koji je zavrsio slijepo, pa nazad, pa drugim isto slijepo, pa nazad. Vidio sam jedan mali putic, a kak je Nik spominjao slabo oznaceni put mislio sam da je to to... o kako sam bio u krivu Na kraju sam utvrdio da su taj put ocito napravile zivotinje koje se spustaju na potok piti vode... i ja sam se spustio skroz do potoka, s biciklom na ramenu

Spustio sam se u kanjon od tog potoka, bogu iza nogu i sta sad... nazad mi se bike nije nosio, pa rekoh idem dalje po potoku barem znam da idem niz brdo. I tako nosim ja bike po potoku, malo ga vucem, na par mjesta sam ga morao prvo spustiti sa stijene pa sam onda tek ja sisao za njim. A kamenje je bilo glatko i mokro, samo sam pazio da si ne uganem zglob jer onda bi me jedino GSS mogao izvuci van. Uglavnom vrtio sam crne scenarije iz raznih filmova

Tako sam se spustao dok nisam dosao do jedne skoro pa cistine s desne strane, a kako je potok postajao uzi i zarastao rekao sam sam sebi tu se moram popeti. Ta je ta cistina bila od sitnih kamencica i zemlje, izgledala se ko da su ju bageri napravili, a gdje su bili bageri mora biti i put, jedini problem je bio sto je ta cistina bila nagib od valjda 75%. I krenuo sam se penjat cik-cak. Naravno da sam i bike vukao sa sobom. Problem je bio sto je tlo bilo dosta rahlo i kad bi stao s bridom tenisice, jednostavno se odronulo. Tako da sam u jednom trnutku uocio vrsak od doslovno 3 cm koji je ocito bio dio veceg kamena koji mi je posluzio kao oslonac da se popnem jedan korak. Ne znam koliko sam se penjao, cinilo se satima, vec sam pozelio ostaviti bike i popet se gore da vidim jel ima li uopce sta gore ili ne, ali tko bi se opet spustao po bike, opet sam pozelio da imam uze... drugi put na Sljemenu i drugi put sam uze pozelio, sljedeci put ga moram uzet Putem sam mrzio Sljeme, bicikl, kamenje, sumu, glupe ideje, stvarno me na trenutak ocaj primio, pozelio sam sve ostaviti kvragu i zvat pomoc. Vec sam se i lagano poceo tresti kako sam ostajao bez energije. Na pola puta sam vidio krov neke kuce... CIVILIZACIJA... i to mi je dalo snage da nastavim. Kad sam se na kraju popeo tih 20ak metara vidio sam gdje sam, kamenolom OMG.

Tu sam se popeo, znaci od iza

Trebalo se jos spustit sa polovice kamenoloma, jedini put je bio skroz naokolo. Jos nosenja bicikla. Locirao sam cestu i krenuo polako prema njoj pored kuce, ured kamenoloma, pa si mislim, nema nikog, jel imaju... IMAJU! Dva psa su se zaletjela prema meni, jedan srednje velicine zivcani i jos jedan vucjak. Reko sta sad, nemam kuda, stao s bicom i pruzio ruku prijateljstva. Ovaj lajavi naglo skrenuo i stao 2 metra od mene i laje. Vucjak prisao, ponjusio ruku, ponjusio jednu nogu, obisao bicikl, ponjusio drugu... kad je izgledalo da je zavrsio sa svojim poslom, rekoh: "Ja sad idem..."

Kak sam napokon bio na nekakvom putu, rekoh da vidimo sta ce iGO rec di sam... blizu mjesta Kraljev Vrh i dalje je bilo lako. Strmec Stubicki, Stubicke Toplice, Oroslavlje, Bracak, Zacretje and final destination Krapina u 16.30. Cestom bi dosao puno prije... ali gdje je tu zabava Ovo cu pamtiti cijeli zivot

P.S. Sorry na dugom postu
Gam3r je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 01:01   #12813
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
znam i ja zalijepit link od 10 strana

http://forums.mtbr.com/29er-bikes/be...ew-406115.html

daj nes konkretno s cijenama i linkovima

edit:
gam3r, vrhunski, pogotovo onaj dio gdje si sa zivotinjama pio vodu na potoku

Zadnje izmijenjeno od: hash. 05.09.2011. u 01:07.
hash je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 01:05   #12814
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
To mi je jedna od opcija, ali me zanimalo je li normalno da onakav trn probije gumu i zračnicu, ili su gume sranje?
Naravno da ako nemaš sreće i uđe tamo di nisu knobovi i ako se zapikne da će proći i kroz gumu i kroz zračnicu. Ajde da ti je probilo dual ply gumu i DH zračnicu, ali koristiš običnu single ply gumu i običnu zračnicu, tako da - naravno da ti može probušiti.

Ti očito nisi imao sreće kad si ih 4-5 pokupio, ili si pak prošao kroz prokleto grmlje puno ruža i što sve ne.

EDIT:
Kako je Danny Hart osvojio DH prvenstvo:
http://www.youtube.com/watch?v=qfqbQ88Kdyc

Vrhunska vožnja po najstrmijoj DH stazi, na kraju tail whip za gledatelje - svaka mu čast
Staro 05.09.2011., 08:12   #12815
tomiotok
Registered User

Datum registracije: May 2009
Begi- preko 50g u najvrucem dijelu dana, na tempu koji je otprilike za profi treninge, s obzirom da navodis kako je prvi pad bio tehnicka greska bicikliranja, a drugi nakon ustajanja, vjerovatno ovo sto Nik govori- ortostatska hipotenzija(nagli pad tlaka prilikom ustajanja)! Ne navodis kasniju glavobolju tako da suncanica nije, a i vjerovatno nedovoljna hidracija na povratku! Ako se nebude ponavljalo nikom nista, ako bude napraviti detaljnije pretrage"
S obzirom na tlak koji navodis 180/? prati si tlak samokontrolama kroz jedno mjesec dana i ako bude puno puta iznad 140/? javiti se liječniku radi terapije. Zasada si dobrim turama poceo, samo josh prehranu regulirati(manje čevapa, više povrća), te adekvatna hidracija na rutama, znaci piti svakih 5-10min po gutljaj dva unatoč tome što nisi žedan!
tomiotok je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 08:39   #12816
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
@Gam3r

Ta strma vijugava, a kasnije i kamenita staza koja uz potok dovodi do Srneca je najbolji dio...i napomenuo sam da nije za pocetnika .
Bas tuda sam u subotu odveo dva frenda na setnju, pa nazad kroz spilju i 500 stuba, he he, al´su riknuli.

Nakon onog skoro pa okomitog zemljanog skoka nakon kojeg po singlici dodjes na siroki makadam vise se prakticno ne mozes izgubiti osim pred sam kraj...tak da mi nije jasno kak je to tebi uspjelo. Samo peres po tom sumskom putu (ima dosta voznje) i u jednom trenutku dodjes kao na neko Y krizanje, tu lijevo i dalje prasis po putu samo nizbrdo, tu i tamo ce biti markacija, imas se kaj voziti preko pola Sljemena i tek pred sam kraj je zeznuto i to treba pogoditi, a ak i ne pogodis spustis se poprecki kroz sumu i preko potoka . I onda cesta-vinogradi-suma-cesta.

Ako za vikend posudim bajk (50/50 su sanse), u subotu vozim bas tu rutu, pa se mozes pridruziti.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 09:39   #12817
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor hash Pregled postova

dakle, trazi se brew za tubeless, isproban, efikasan, jeftin, .. i mislim da je to to

takodjer trazim cijev za sic, 30.9mm, dva sarafa, jer mislim da se teze razloha od ove s jednim (ispravite me ako grijesim), gledam malo po netu i nije mi jasno zasto jebena cijev kosta 200+ kn

Sto se tice tekucine ja sam radio sa Joe's sealant. U Keindlu kosta 40kn 125ml. sad vidim da navode nekakve ogromne brojke kad je u pitanju kolicina tekucine kod downhilla npr.

I ja imam u planu radit ghetto kad uhvatim vremena i volje.

A ovo drugo, ovisi ti dosta o tezini cijevi, materijalu izrade, itd.

EDIT: Jedno pitanje za majstore:

Razmisljam si malo poboljsat kocnice ako je to ikako moguce (Shimano M486 hidraulicke). Mislim uzet SLX/XT rotore, prednji 180/185, zadnji 160, i neke pakne koje bi najbolje odgovarale za te rotore, metallic? Da li bi dobio sta sa time?

Zadnje izmijenjeno od: Cuky. 05.09.2011. u 09:46.
Cuky je online   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 09:51   #12818
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp

riceburner's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor cuks Pregled postova
Sto se tice tekucine ja sam radio sa Joe's sealant. U Keindlu kosta 40kn 125ml. sad vidim da navode nekakve ogromne brojke kad je u pitanju kolicina tekucine kod downhilla npr.

I ja imam u planu radit ghetto kad uhvatim vremena i volje.

A ovo drugo, ovisi ti dosta o tezini cijevi, materijalu izrade, itd.

EDIT: Jedno pitanje za majstore:

Razmisljam si malo poboljsat kocnice ako je to ikako moguce (Shimano M486 hidraulicke). Mislim uzet SLX/XT rotore, prednji 180/185, zadnji 160, i neke pakne koje bi najbolje odgovarale za te rotore, metallic? Da li bi dobio sta sa time?
uzmi si moje 203 rotore u pola cijene i time ces vec puno dobit

riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 10:01   #12819
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Ne mogu ic na 203 zbog lose vilice naprijed, a natrag zato jer ne stane.
Staro 05.09.2011., 10:03   #12820
riceburner
Moj komp

riceburner's Avatar

Citiraj:
Ne mogu ic na 203 zbog lose vilice naprijed, a natrag zato jer ne stane.
isti slucaj ko i kod mene

Staro 05.09.2011., 10:08   #12821
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
I ja bi slagao tubeless ali izgleda da ghetto ne ide na moje EVO švalbice radi pretanke stijenke. Pitanje ako tko zna - jeftinija švalbica, znači ova sa žicom, ide li na nju ghetto?

Cuks, veći rotor drastično poveća snagu kočenja i mislim da ti je to najjeftiniji/najlogičniji upgrade kočnica. Za pakne ne znam, uvijek kupujem najjeftinije sa discobrakesa koje me uredno zaustavljaju. Kažu da se brže troše ali nije me briga, jeftine su. Imam i jedan novi par kevlarskih, dobio ih ekstra uz kočnicu. Lik mi ih je preporučio za zimu kad se originalne shimano pakne jako brzo troše.
murina je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 10:08   #12822
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Hehe. Dakle u istim smo go*nima

Rizik mi je naprijed stavljat i 180/185 na Darta, a kamoli 203

EDIT: @murina - stavio bi ja 203, ali neide nazalost. Btw, sto se tice tubelessa nista te ne kosta da probas slozit sa postojecim gumama. Kupi si dvije 24" zracnice, navuci ih na felgu, razrezi na pola i krajeve stavi preko felge da vire van, malo nasapunaj i probaj napuhat sa kompresorom. Ako drzi, moze se slozit i onda ih samo ispumpaj, nalij sealant unutra i vozi misko
Staro 05.09.2011., 10:31   #12823
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

A ipak to košta, a situacija trenutna je da nemam za papar

Jbg, to su mi rekli iskusniji, pa zapravo ni nema smisla probavati

edit: Imaš na RS stranici koliki je max rotor za koju vilicu. Ovako bez gledanja bi rekao da ide 185 na darta bez straha

edit2: pogledao, na žalost 160 je max. Skupljaj pare za novu vilicu, čuo sam da si divljak, pa...
Koji bajk imaš?
Staro 05.09.2011., 10:43   #12824
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Kona Blast Deluxe 2009.

Volim uzivat u voznji

160 pise da je max rotor za darta. Ne znam dal da idem na veci rotor da nebi vilju strgao, tocnije sebe u slucaju da vilja ode. Stao bi, samo je pitanje dal je to pametno.
Staro 05.09.2011., 10:54   #12825
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Ubit ćeš vilicu prije ili kasnije. Naravno ovisno o tvojoj kilaži i jačini kočnica.

domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 10:55   #12826
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Sad sam malo prozujao i nasao Recona 351 Solo Air, 100mm hoda, izgleda da se moze podesit i na 130mm. Jel valja to cemu? Da li ona ima U-Turn?
Staro 05.09.2011., 11:01   #12827
riceburner
Moj komp

riceburner's Avatar

Citiraj:
Sad sam malo prozujao i nasao Recona 351 Solo Air, 100mm hoda, izgleda da se moze podesit i na 130mm. Jel valja to cemu? Da li ona ima U-Turn?
ja mislim da zracne rockshoxi nemogu imat u turn

Staro 05.09.2011., 11:02   #12828
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Mislim da ne. Samo reba zračna ima verziju s U-turnom, zračnim naravno.

domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 11:03   #12829
danielzg
Registered User

Datum registracije: Aug 2011
ej..to je onaj za 700kn?ak ima motion control vec si trebo kupitak je u dobrom stanju naravno..jer se da kom sutra za sljeme?
danielzg je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 11:07   #12830
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Citiraj:
Autor domy1 Pregled postova
Mislim da ne. Samo reba zračna ima verziju s U-turnom, zračnim naravno.
Da, izgleda da nema. No to mi je sad nebitno.

Citiraj:
Autor danielzg Pregled postova
ej..to je onaj za 700kn?ak ima motion control vec si trebo kupitak je u dobrom stanju naravno..jer se da kom sutra za sljeme?
Da, to je ta. Ne znam dal ima motion control. Budem nazvao covjeka.

Sutra sam na poslu, poslje je trening, tako da nista od Sljemena do vikenda.
Staro 05.09.2011., 11:27   #12831
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
ak je s vilicom sve ok uzimaj odmah, to ja vozim, sam ne znam jel moja izvucena s 120mm na 130mm, nesto mi je vuco pricao al sam zaboravio

preporodit ces se nakon darta

a onda mozes naprijed stavit i 203 rotor
hash je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 11:30   #12832
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Evo bas dogovaram sa covjekom. Trebao bi ic pogledat danas nakon posla.

Vjerujem da cu se preporodit, samo da mi frajer ne uvali potrganu vilju

EDIT: Ipak sutra idem, danas covjek ne moze.

Zadnje izmijenjeno od: Cuky. 05.09.2011. u 11:42.
Staro 05.09.2011., 11:43   #12833
danielzg
Registered User

Datum registracije: Aug 2011
nemoj zaboravit izmjerit steerer
danielzg je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 11:47   #12834
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Vidis, sad sam si to dodao na popis stvari koje trebam provjerit, tnx
Staro 05.09.2011., 11:48   #12835
riceburner
Moj komp

riceburner's Avatar

Citiraj:
Vidis, sad sam si to dodao na popis stvari koje trebam provjerit, tnx
ove solo air su vec napredak veliki, drukas kak ti najbolje pase, jos kad ces imat para za neki dual air to je onda to

Staro 05.09.2011., 11:51   #12836
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor riceburner Pregled postova
ove solo air su vec napredak veliki, drukas kak ti najbolje pase, jos kad ces imat para za neki dual air to je onda to
Razlika između dual aira i solo aira jedva da postoji, kamoli da je isplativo. Možda dok se ide 5kmh (i to samo ako se zafrkavaš sa negativnom komorom), kasnije nema veze - sve je isti vrag. Dapače, samo jedna stvar više koju moraš naći zlatnu sredinu. Uglavnom, ne isplati se nikako.
Staro 05.09.2011., 11:52   #12837
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Pa i vrijeme je da Dart ode u mirovinu

btw...danas sam prodao i svog oldtimera, tak da sluzbeno od 3 bajka vise nemam niti jednoga .
Nevjerojatno kako sam lako rasprodao stvari koje sam oglasio.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 12:03   #12838
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Ja ga imam ali je Marz i napokon opet radi

Cuks, uloži u vilicu ako možeš. Ne znam kakav ti je stil ali ako si za skokove, dropove i slične veselice, prijeđi na mračnu stranu i nađi nekog starijeg Marzocchija sa ETA-om, tipa Z1 ili Drop Off. Staviš ga na 130mm i spreman si za letove Govorim iz svog skromnog iskustva ali i ljudi koji su probali više vilica od mene.

Da ne bude nesporazuma, ne kažem da je taj Recon loš, dapače, ali ako se vidiš u zraku, mislim da je marz bolji izbor u tom cjenovnom rangu.
Možda je pametno kupiti ovu kad je tako dobra prilika, pa je kasnije lako prodaš ako te pukne i isprobaš neku drugu. Ima nas nekoliko tu na forumu koji smo prodali vilicu za 200-400kn više nego smo je platili
Samo da napomenem, najbolje je kupovati kad krene teška jesen, pa se ekipa počme hladiti od vožnji.

Nik, i ja sam bio iznenađen kako sam lako rasprodao sve što sam imao viška. Jedino još kočnica čeka novog vlasnika
Staro 05.09.2011., 12:08   #12839
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Pa sa urednim oglasom i korektnom cijenom nikad nema problema!
Staro 05.09.2011., 12:18   #12840
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Pa i vrijeme je da Dart ode u mirovinu
I ja mislim. A taman sam se naviknuo na njega

Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Ja ga imam ali je Marz i napokon opet radi

Cuks, uloži u vilicu ako možeš. Ne znam kakav ti je stil ali ako si za skokove, dropove i slične veselice, prijeđi na mračnu stranu i nađi nekog starijeg Marzocchija sa ETA-om, tipa Z1 ili Drop Off. Staviš ga na 130mm i spreman si za letove Govorim iz svog skromnog iskustva ali i ljudi koji su probali više vilica od mene.

Da ne bude nesporazuma, ne kažem da je taj Recon loš, dapače, ali ako se vidiš u zraku, mislim da je marz bolji izbor u tom cjenovnom rangu.
Možda je pametno kupiti ovu kad je tako dobra prilika, pa je kasnije lako prodaš ako te pukne i isprobaš neku drugu. Ima nas nekoliko tu na forumu koji smo prodali vilicu za 200-400kn više nego smo je platili
Samo da napomenem, najbolje je kupovati kad krene teška jesen, pa se ekipa počme hladiti od vožnji.
Stil mi je uzivancija koja granici sa divljanjem

Volim skokove, dropove, korijenje, kamenje, sve sto mladi vole

Razmislit cu i o tome. Hvala na prijedlogu

EDIT: Ako cu ic na marza onda cu i prednji kotac vjerojatno morat mijenjat. To mi je u ovom trenu malo velka zajebancija jer nemam bas love i za kotac kad je i ovo na knap. Al vidjet cemo...
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na