|
![]() |
#1 |
act of God
Datum registracije: Oct 2004
|
Imam jednu matičnu ploču...
... kojoj se jedan kondenzator malo otvorio na vrhu i neko zuto sranje je malo izaslo kroz otvor. Radi se o SL-75DRV5 pa ako netko zna da li da je bacim u smece da mi ne skuri ostale komponente prilikom izvodjenja suicida bio bih zahvalan da mi rece. Moze li se sranje uopce dogoditi ili da ignoriram?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
To ti je puko kondenzator i postoji vjerojatnost da ti ploca crkne. Nemoj bacit plocu,nego zamijeni kondic... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
mislim da je taj kondenzator gotov, tipično. pa jel ploča radi? kondenzator bi se mogao zamijeniti, ovisi kako je zalemljen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
act of God
Datum registracije: Oct 2004
|
Ploca jest radila - trenutno ne radi. Vjerujem da bi radila kada bih je ukljucio. Zanima me prvenstveno ako netko zna ili je netko potkovan da pretpostavi sto bi se dogodilo u slucaju da on prosvira. Jerbo sam jednom slucajno vidio jednu staru MSI plocu na kojoj je takodjer jedan kondenzator prosvirao - gore se skroz otvorio i cijeli dio oko njega na ploci je ostao crn - a u soketu je bio jedan skrseni Duron... pa ako se to dvoje moze povezati. Vise mi se cinilo da je neki amater skrsio jezgru moram priznati. ![]()
![]() |
#5 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Ili ce ploca postat nestabilnija ili ce prestat radit odi u chipoteku i kupi zab 2 kune kondic /bitno je da ti odgovara kapacitet mF i da napon nije manji od onog koji je sad na kondicu, npr ak je sad 20 V moze bit samo toliko ili više.. Moguče je da jos neko vrijeme pa cak i duze ploča radi bez vidljivih simptoma...
__________________ |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Promjeni kondezić i teško ćeš ga naći u čipoteci ti nemaju ništa koliko god to blesavo zvučalo. Prije 20 - 30 dana sam ja pribavio za WLAN serevr MSI 694D Pro2 ploču koja je bila stabilna sa 1 procom ali sa dva je padala. Na toplom ploča nakon što se zagrije i radi neko vrijeme bez rebotanja ali na hladnom se resetira ko luda, dakle kondezićima se na hladnom smanji kapacitet i ploča poludi. Pa smo na sve strane MasterX, CatKiller i ja tražili kondeziće i banana ... mislim kondezić ne mora ko kod tebe nabubriti ili iscuriti da ne bi valjao ima ih koji ne rade odma mada vizualno izgledaju OK. Dakle ako ne nađeš potrebnih vrijednosti postaj tu pa valjda netko ima na nekoj crknutoj ploči pa nek ti odlemi i da. Mi smo lešinarili jednu ASUS A7V133 s koje je jedan određeni lik otkinuo cijeli socket ![]()
![]() Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn. Zadnje izmijenjeno od: Black Dragon. 27.02.2005. u 16:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
ako vam fakat nešto treba, onda odjebite čipoteku i bacite pogled na primotronic rade preko kataloga i naručivanja telefonom, ali u principu nema kaj nema...lijevo je link na RS katalog (oni su zastupnici), onda katalog online i onda si konkretno pogledajte pod 'electronic -> capacitors' da li ima ono kaj vam treba...a i ostale stvari, kablovi, transzistori, sve...mislim da ako kupite nekaj od njih, onda vam oni besplatno pošalju knjigu (katalog) doma (nije 100%), đubre ima nekih 10 kila |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|