Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.02.2005., 15:40   #1
nylaia
Premium

nylaia's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
gasenje ventilatora na grafi nakon hibernacije

Imam ASUS v9280 (GF4Ti4200, agp8x, 128) na ploci ASUS P4P800 te svaki put kada komp upalim nakon hibernacije ventilator na doticnoj kartici pocne raditi i kada udje u windowse samo prestane!!! (XP, SP2, najnoviji ASUS driveri za grafu-ista stvar i s nVidia-inim, ver 66.nesto)

Gotovo isti problem javlja se kod standby-a, komp prebacim na stand by (P4 proc, sve se gasi osim njega i memorije, tj svi diskovi i ventilatori na kompu, samo blinka ledica na kucistu) komp se ugasi, sve utihne i kada ga idem upalit svi ventilatori i diskovi se popale osim ond na grafi koji se pocne vrtiti i stane nakon par sekuni???

Zna li netko u cemu je problem???

Primjetio sam i kod lege da se njemu dogadja isti problem prilikom stand by-a (takodjer ASUS, ali nesto starija GF2 GTS), stoga provjerite svoje kartice nakon koristenja ovih opcija

P.S.
Grafa ocito jako dobro podnosi ekstremne temperature buduci da hibernaciju koristim vec poduze, tj nikad ne gasim komp samo prebacujem u hibernate, a u tome razdoblju presao sam i (medju ostalim) HL2 i grafa NIJE IZGORILA!!! niti sam primjetio problema.

(sama grafa ima ventilator samo na procu, na memoriji nema nist, nije clockana upravo zbog nedostatka hladjenja (core-252MHz, ram. 512MHz -> tvornicke postavke, na grafi NEMA senzora koji bi ocitale temperaturu kartice, samo znam da se pasivni hladnjak ne moze dotaknuti rukom kada ventilator ne radi)
nylaia je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2005., 20:08   #2
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
To što je izdržavala ne znači da će izdržavat.

Ne kužim nešt - kad ga baciš u standby SVI ventovi ti se ugase? :confused:
Fleks je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.02.2005., 20:46   #3
Ivan_1
Premium

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Originally posted by Fleks

Ovisi koji tip standby-a koristi, ako je STR onda se komp potpuno ugasi a i svi ventovi, ako je POS onda ventovi rade. Barem je tako kod mene.
Ivan_1 je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2005., 12:27   #4
nylaia
Premium

nylaia's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Fleks
To što je izdržavala ne znači da će izdržavat.

Koristim ACPI 2.0 support i S3 suspend mode (u BIOSu oboje na Yes), tj mod u kojem se gasi sve osim proca i memorije, zahtjeva malo jace napajanje za normalan rad(gasi se i ventilator na napajanju), no ipak nije pametno konstantno koristiti tu opciju buduci da se memorija nikad ne gasi, no ventilator na grafi se gasi i kod hibernacije kod koje se komp normalno gasi i kad ga upalim pocne radit pa stane.....
Staro 27.02.2005., 15:52   #5
Dragutin
Premium

Dragutin's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
To je stari problem nVidije, od prije tri godine. Pisalo se o tome po zinima da se ventilator nije poslije uključivao. Troubleshooting.
Dragutin je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2005., 16:55   #6
Dragutin
Premium

Dragutin's Avatar

Datum registracije: Nov 2001

Hvala
Dragutin je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2005., 17:07   #7
nylaia
Premium

nylaia's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Dragutin

Hvala
To je clanak o FX 5800 koji nema previse veze s mojim problemom, a meni se inace ventiator ne gasi sam od sebe, samo u navedenim situacijama (sada drzim kameru u kucistu pa malo-malo provjeravam kad radi), a problem je po meni stariji od 3 godine buduci da ja imam GF4Ti, a isti problem sam vidio na GF2 GTS...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno