|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Kliješta za mrežni kabel
Evo kabal gubi kontakt na spoju sa onim džekom koji ide u mrežnu karticu. Moram to malo odrezat pa kupit novi džek i spojit opet. A za to trebam kliješta. Dal postoji više vrsta tih kliješta ili samo kažem kliješta za mrežni kabal? I kolko ona koštaju? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 17.07.2011. u 13:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Najbitnije je da kupiš kliješta koja krimpaju i RJ45 -mrežni konektor i RJ11 - telefonski konektor... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Pa zato jer klijesta za mrezni RJ45 konektor kostaju npr 100kn a ona kombinirana RJ45+RJ11 tek 10-20 kuna vise. Pa kad vec kupujes bolje je dati jos tih par kuna vise jer tko zna mozda ce ti zatrebati i koji put zakrimpati i pokoji telefonski konektor.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Takve sam si ja kupio za 120 kuna, cijela su metalna i odlična su |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Ducani tipa nekadasnjeg Peveca su to drzali. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2011
|
Za profesionalce samo ona preko 400 kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Jesu to možda ovakva> ![]() Ja sam kupio jedna takva za nekih ~5$, privukao me natpis "Germany" na ručkama lol lol lol... nakraju se ipak ispostavilo da je bio "wrong item description" jer je na onima koje sam dobio stajalo "Oubatool" ili tako nešto. Uglavnom, koliko vidim to je sve ista fabrika a prepoznati ih se može po federu koji valjda glumi graničnik or something i bundled wire stripperu. Bile su dobre za par dana zajebancije na poslu... i eventualno kao poklon neprijatelju. Ja sam uspio valjda jedan od pet konektora zakrimpat kako treba, RJ45, RJ11 nisam probao. Ako stisneš prejako - pukne konektor, ako stisneš preslabo nemaš kontakt. Nije ni čudo kad su došla sva van centra, ali za 5$ sa poštarinom još su i dobra. Znači, NEMOJTE kupiti sa Ebaya takva najeftinija kliješta. Odite radije do Chipoteke ili negdje i kupite nešto u klasi 100+kn što donekle izgleda OK. Za usporedbu, prava kliješta nisu made in čajna, koštaju 100+€ minimalno i imaju promijenjive čeljusti, neki se kunu u Tyco/AMP (Made in USA), Pressmaster je OEM za mnoge brandove (Made in Sweden) ali ja više volim Made in Germany ![]() ![]() Rennsteig PEW 12.8 624 080 6 , kromirani ![]() cijena sitnica, 150€ bez mwst ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ako trebaš zakrimpati samo taj jedan konektor, neisplati se kupovat klješta. Ja sam krimpao s malim šarafcigerom. Isto sam imao želju kupit klješta al sam odustao kad sam skužio da mi treba danas da zakrimpam jedan kabal i možda drugi nagodinu. Iako je ovo moje fuš metoda, ako se malo potrudiš, sve će šljakat ok i neće biti problema.
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja imam upravo takva klijesta. Gore pise "Oubaotool". Nabavljene su za povremena krimpanja RJ11 i RJ45. Iako sam bio sumnjicav prilikom nabavke, pokazala su se za sad ok. Od do sad nekih dvadeset RJ45 i nesto RJ11, svaki je bio zakrimpan bez greske. Znam da je premali statisticki uzorak za proglasit ih dobrima al opet, za te sitne pare i to je ok. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Rain Man. 02.08.2011. u 20:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
odi na njuškalo imaš za siću neku ja uzeo za 30 kn masivna neka profesionalna kliješta., krimpo sam s njima već jedno 50 puta super su. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
Sa ovim Oubaotoolom su mi napukli konektori kad sam previše stisnuo ili ako sam premalo stisnuo nije bilo kontakta... odustao sam nakon dva dana. A kad se pogleda i cijena konektora od ~1kn kom nakon desetak fulanih krimpova progutao si trećinu troška alata, da negovorim kakva je pouzdanost tih kabela kad ti je alat funky ![]() Slažem se da su za 30kn OK za kućnu upotrebu ako se dobiju upotrebljiva, moja su bila van centra vidljivo, srećom konektor je imao malo lufta kad se stavio u čeljust pa se moglo koliko-toliko kompenzirat za offset zubi. Vjerojatno bi radila bolje kad bi ih netko presložio, ali za 30ak kn nabavne cijene to jedino ako netko prihvati izazov ![]() Koliko vidim može se za 150kn nabavit Transmedia TW 4-8 kliješta kod nas. Imaju ratchet i puno su bolji izbor od ovih Oubatool isl. Izgledaju ovako> ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Ako ti klijesta ne dodu sa ebaya onakva kakva su naznacena ili su van centra kao sto kazes onda trazis refund ili im das negativni feedback pa te seller sam pitat dal pristajes na refund ako promijenis odgovor. Cijena konektora koje sam ja uzeo i koristim je 20-tak lipa tako da mi nije uopce zal ako i krivo stisnem.
t.ly/YLrl Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 03.08.2011. u 00:54. Razlog: Nepotreban quote |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Ja svoje ruke ipak cijenim, a i dobra kliješta su pola posla. Prvaova sam kupio prije 8 godina i od onda za sebe i sve svoje djelatnike kupujem samo takva. http://www.lost.hr/novi/ponuda4.php?...3302&grupa=113 (nije reklama za Lost ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Malo jesu skuplja (355 Kn) ali ako dobro rade svoj posao "who cares", osim toga profi alat je uvijek skup. Evo nešto pitomije cijene (98 Kn) a izgledaju slične konstrukcije tj. također imaju "forced lock" koji pomaže da stisneš točno koliko treba: http://www.lost.hr/novi/ponuda4.php?...0527&grupa=113 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
1xRJ45 za 20ak lp je dobra cijena, obično u ovim našim informatičkim shopovima masno nabiju cijenu, vidim u Linksu 2kn kom ![]() @Nikky&Black Dragon Inače ovaj dizajn na slici koristim i ja trenutno, kopiran je na x brandova i dobar je. Roline Value za kućnog korisnika je vjerojatno oko 150kn MPC sa PDVom (na Lost sajtu je 98kn VPC bez PDVa!). Bolji izbor od ranije predloženih Transmedia TW 4-8! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|