|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Problem sa napajanjem [56k]
Radi se o enereu eg465ax-ve(g), staro oko 7 god. Napajanje radi normalno, ali je procurio jedan manji kondenzator 47uF, 50V Al elektrolit. Radi tako već duže al sam se tek sad sjetio pitat ![]() Naponi u biosu normalni: 12V: 12.26; 3V: 3.40; 5V: 5.17. Zanima me i čemu služi jer ja nemam pojima, nalazi se (valjda, bar ovako laički na oko) između primara i sekundara (vidi se na slici). ![]() Na slici kond. je desno na sredini vidi se smeđe. Izrigo se i po ovom jednom keramičkom dal bi i tog možda trebalo promijenit? ![]() Cijelo napajanje kond. je skroz dolje na rubu pcb-a, na sredini, vidi se smeđe i vrijednost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Isuse, čime se ti zamaraš. Odi u Chipoteku, kupi novi kondić i zamijeni taj koji je iscurio. Ili si kupi novo napajanje.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
A nebi ga mjenjao ako nije nešto bitno ionako je napajanje u rezervnom kompu, a zamaram se kad sad imam viška vremena (al mogo sam ga i promjenit jednostavno), al me i zanima čemu služi taj dio napajanja ako neko ima ideju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |