|
![]() |
#11581 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Isao bi i ja. Ali... ne bi htio da se ubijem na usponu pa da se ne mogu vise normalno niti spustiti. Na zapad sam se samo spustao pa ne znam kakav je visinski profil staze, a prema zapadu ima jedan dio di se treba gurat bajk uzbrdo i ima dosta dijelova di se ide gore-dole tak da ja bas i ne bi racunao da nam treba 7-8h voznje prije bi rekao jedno ~12h voznje |
![]() |
![]() |
![]() |
#11584 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
@Vuco Samo ti tjedan dana ranije stavi najavu i predbiljezbe pa cemo vidjeti koliko ce nas se skupiti. ...sto se mene tice mozemo i ovaj vikend ![]() Tko moze otpedlat Leustek moze odvoziti i transverzalu...samo se treba popeti gore i dalje je lagano. Ionako se u svakom trenutku moze skratiti ruta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11585 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
To je normalna all-day vožnja i iskreno ja nisam siguran hoću li uopće spuštati sic na spustu. Tu se ide polagano gore i dolje, pokušava se sve odvesti, a ne na usponu biti 4h i onda se odmoriti na vrhu 2h, da bi na spustu uživao 20min ![]() Spusta ima manje i to rekao bih primjetno. Jedini duži spust je onaj od vrha do Ponikvi i par km od Kamenih svata pa do Susedgrada/Podsuseda/Bizeka, ovisi gdje završimo ![]() Sve ostalo jači uspon od par sto metara što će se valjda nekako izdržati ili uspon po takvom terenu da ti se čini da ideš ravno (tipa 2-3-4 brzina iza). Za one koji ne mogu, ima par "izlaza" - Hunjka pa 20-tka dolje, Puntijarka pa 18-20 dolje, vrh pa dolje nekom od brojnih staza (9, 12, kombinacije 57-ice) i zadnji izlaz su Ponikve, mada mislim da ima i nekih izlaza nakon Ponikvi, ali to ne mogu sa 100% sigurnosti reći. Voda se može pokupiti na par lokacija - Gorščica (ako će raditi), Hunjka, Puntijarka, Stara lugarnica/vrh, Ponikve. A tu negdje i odmore napravimo i poklopamo. Tempo na usponu 5-7kmh (to je ono, Lojstek 1 brzina, 70min), a dolje kak će ići. Nekak mi je glupo da se nosi 5kg štitnika i full face kaciga za 15min spusta na ruti koja ima 35km uspona. Pametnije je torbe napuniti sa vodom (bocama) i 2-3 sendviča.
![]() |
![]() |
#11586 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
ti mislis krenuti sa istoka? ja sam mislio da se krece sa zapada. bilo bi super kada bi se otislo na lipa/rog jer je fakat super. puca pogled na sloveniju, ivancicu... jer koliko sam skuzio ti bi to zaobisao ![]() da za to ne treba FF kaciga ![]() treba snaga, volja, puno vode i secera i hrane. e sada 1ca nejde preko vrha nego ide preko tigrovog oka/sumarevog groba, pa dal bi mi isli po pravoj 1ci ili bi radili neke izmjene? ja sam za transverzalu sigurno, ali ne taj datum jer idem za taj vikend na more, vikend nakon toga sam na momackoj, a vikend poslje na moru ![]() tak da od mene nema nista onda do 20.08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11587 |
Moderator
|
Ne znam kakav je uspon sa zapada iskreno, a sa istoka znam jer sam ga odvozio. Lipa-Rog je još dalje na istoku. Ako netko zna sigurno bez da se pogubimo, možemo i tako jasno, sa zapada na istok. 1-ca (odnosno 1M staza) ima par smjerova od Hunjke prema zapadu. Ja bih rado da idemo što više po šumi, a što manje po makadamima. Tigrovo oko možemo zaobići jer će vode biti na Puntijarki (rekao je Nik da ima pipa tamo). Od Puntijarke ima staza do Činovničke i onda preko lugarnice (gdje opet možemo vodu natankati) do Tomislavca i onda na 8icu do Jambrešakovog vrela gdje je voda. Vraćanje malo unazad i idemo stazom do Kamenih svata.
![]() |
#11588 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Mis smo se spustili po 1ci sa Lipa-Rog ali nismo isli skroz do pocetka staze u Vugrovcu, nego smo kod Sruka krenuli prema cucerju, pa mozemo od tamo krenuti prema gore. Imam na mobu dobru kartu sa mapom, a danas bi trebao isplotati kartu Medvednice tak da se nemremo izgubit ![]() Pa mislim da je 1ca koncipirana tak da obidjes najvise lokaliteta na Medvednici i da svako malo ima vode. Za one koji ne znaju koja je to staza, evo na google mapsu i par crtica o njoj |
![]() |
![]() |
![]() |
#11589 |
sto da napisem ?!
|
ide itko u zloveniju ??? ja sam spreman, pa ako se netko odluči u 5 min... dogovorimo se ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11592 |
[ZA DOM]Rino
Datum registracije: Mar 2007
|
Unaprijed se ispričavam što sam tenkre na ovom području... Tražim bike uglavnom za vožnju po gradu + povremeno makadam (nimalo extremno) za nekih 2000kn! Zadnjih mjesec dana družim se sa (nije moj) Wheeler PRO 19 (17.5"...ja sam 168cm) s kojim sam generalno zadovoljan (iako je to prvi bike na koji sam sjeo nakon 2g pa nisam dovoljno kompetentan sudac) Što preporučate u tom cjenovnom rangu tj. što bi bio nekakav best buy? Još jednom isprike i unaprijed hvala!
![]() |
#11593 |
sto da napisem ?!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11597 |
sto da napisem ?!
|
fala Nik ![]() taman bi mi sjele jedne sa prozirnim stakalcima ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11599 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Sta se dobije i futrola i ona zamjenjiva stakla? LIJEPO PIŠE DA SE DOBIJE Ako je tako kupujem, samo da mi ne klize po nosu dok se znojim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11600 | |
Moderator
|
Citiraj:
Gledao sam bajkove u Intersportu i nemaju niti oni nešto. Ovakvi Wheeleri što si dao link su bili po 2500kn i bili su super shoping, znam da sam vidio sličnoga u Markoprojektu, pa na tako nešto i ciljaj.
![]() |
![]() |
#11605 |
sto da napisem ?!
|
koliko su shimanove slx u postotcima (od oka), jače od ovih mojih (486) ?! ![]() od deora su navodno jače 20%, dakle... od ovih bi trebale biti puno jače ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11606 |
SCSI Freak, deda :P
|
drugovi, pitanjce ako netko ima iskustva... Da li investirati 200kn vise za Deore XT naprama SLX nabe?? Kupujem prednju i zadnju... Razlika je 200kn, tj za razliku prema XTu dobim zbice...
![]() |
#11607 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Evo i Željcu i Riceburneru moje viđenje situacije, u većini slučajeva XT je naspram SLX samo LAKŠI i ništa drugo, možda ima na kočnicama jedan knob za ručno podešavanje ali to je sve (što se kočnice tiće) dok kod naba nema razlike nego u težini! Moja preporuka je SLX!
![]() |
#11608 |
Moderator
|
![]() |
#11609 |
SCSI Freak, deda :P
|
![]() |
#11610 |