|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Razlilčite brzine me muče!? LAN
Spojio sam dva kompa (desktop - laptop) cat-5 kablom. Sa obadvije strane su gigabitni mrežni adapteri. Laptop mi služi kao server. Pri mjerenju brzina iz smjera desktop -> laptop dobivam dvije različite vrijednosti: writing speed - 12MB/s reading speed - 30MB/s Ne mogu prokljuviti kako da podesim mrežu da povećam tj. izjednačim brzinu zapisa i čitanja ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: de sign. 01.07.2011. u 16:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Vjerujem da ti to nije do mreze vec do diska. Jesi testirao oba diska na brzinu zapisivanja? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Neznam dal brzina zapisivanja client compa ima nekog većeg utjecaja na zapisivanje servera!? Teško.. Desktop komp (client) ima standardni sata disk na 7.200 okretaja pa je čak i nešto brži od laptopa na 5400. Problem je u tome što zapisivanje na disk iznosi cca oko 30MB kada ga mjerim interno na lapu a kada mjerim brzinu zapisivanja preko lana, slanjem podataka sa desktop-a, dobivam brinu samo oko cca 12MB/s. Čitanje sa tog istog laptopa preko mreže je sasvim urednih 30MB/s. Poprilično sam uvjeren da je stvar u konfiguraciji mreže. Koristim Win XP. ![]() Ili bi sa hardverske strane mogao možda biti kabel cat 5? Izgleda kao da se prilikom slanja podataka na server prebacuje u 100Mb mod a kada client prima sa servera podatke onda je 1Gb mod.. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 01.07.2011. u 20:59. Razlog: dupli post |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Cat5 = If you plan on running at most 100 Mbps Cat5e = If you plan on running at 1000 Mbps (1 Gbps) Cat6 = If you plan on running at 1000 Mbps (1 Gbps) or more. Pusti testove, probaj disk2disk comp1, disk2disk comp2, comp1 -> comp2 i comp2 -> comp1 pa napisi rezultate. I dobro te pita fang, mozes i pogledati da li imas gresaka na mreznoj kad se kopira. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|