Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Članci
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.06.2011., 00:00   #1
krešo
Administrator
Moj komp

krešo's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Thermaltake Commander MS-I EDM & Chaser MK-I EDM - klonovi napadaju

Danijel je testirao dva TT kućišta.
krešo je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2011., 07:20   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Čini mi se da fali fotka prednjice Chasera na str. 4 jer se u tekstu ispod spominje.
Oglas

Oglas
Staro 24.06.2011., 08:33   #3
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Tu je fotka al ju neučita. U sadržaju piše dvaput Thermaltake Chaser MK-I EDM - 1.dio. I jedan i drugi zaključak počinju sa Thermaltake Commander. One kućice s ocjenom su obrnutog poretka s obzirom na ostatak teksta.

Što se samih kućišta tiče, sviđa mi se na Chaseru gore utor za disk i cijeli taj panel s USBima i ostalima ali neznam na čemu su bili naši kad su formirali cijenu jer je preeevisoka; 1200kn.

Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 24.06.2011. u 08:40.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2011., 09:18   #4
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Pročitao review, pogledao slike i sada se pitam: Po čemu su ova kućišta zaslužila preporuku, odnosno ocjene preko 80%?

Osobno, kućišta ne bi pokupio s ceste da ih nađem.
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2011., 09:38   #5
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
mimo toga što organski nemrem podnijet frmaltejk, gledam slike i nemrem se otet dojmu da su materijali koji sačinjavaju kejsove baš jadni... u nedostatku bolje riječ morat ću se poslužiti jadom & bijedom

ovaj stražnji držač pci kartica na prvom kejsu nisam vidio od 100knskih frontiera.

screwless držači za 3.5/5.25 u kombinacijom sa tanašnim limom je provjereno loša kombinacija i najbolje ih je odmah u savu baciti i koristiti šarafe.

veći je očito napravljen po nekim drugim zakonima i minus kiki-riki izgleda sve se čini oke dok se ne vidi cijena.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2011., 11:10   #6
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Thermaldrek....
tomek@vz je online   Reply With Quote
Staro 24.06.2011., 11:20   #7
skitnica
Debeli gad

skitnica's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Thermaltakeu je cilj sa svakim modelom napraviti ruznije kuciste od prethodnog modela. Ne mogu govoriti o kvaliteti i funkcionalnosti jer ih nisam vidio u zivo a sigurno su funkcionalniji od mog Anteca 300 koji ni nema cable managment ali su gadni do bola.
skitnica je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2011., 12:59   #8
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ako na stranu stavimo činjenicu da se testirana kućišta odazivaju na ime Thermaltake, i ako stavimo dizajn kao isključivo subjektivnu stavku u ovom slučaju, kućišta nisu toliko loša kakvim se čine na prvi pogled. Dizajn je jedna od stvari kojih se ne dotičem u svojim recenzijama, jer je to stvar ukusa - pojam različit kod svake druge osobe. Po meni ne bi bilo korektno da sam dotična kućišta ispljuvao po pitanju izgleda samo zato jer se meni ona ne sviđaju. Ako se određenim ljudima koji su se javili na recimo ovoj temi dotična kućišta ne sviđaju, vjerojatno ima i onih kojima se sviđaju (možda onima kojima su zaista namijenjena? sveprisutnim "gamerima"?), ili ima onih koji gledaju na kućišta kako sam ih ja gledao - s funkcionalne strane.

Uzevši u obzir činjenicu da je ovakav dizajn stvar današnjeg trenda, nešto nam govori da stvar pali, i ono najvažnije - da se stvar prodaje. Coolermaster je živi primjer takvog proizvođača, koji su sa konzervativnog dizajna koji je korišten kod recimo Stackera, Centuriona, Praetoriana, prešaltali film na kućišta kao što su one iz recimo serije HAF.

Kad sam se već dotaknuo dotičnog, neke veće razlike sa, isključivo funkcionalne strane, dakle - unutrašnjost i izvedba određenih stavki u kućištu (prvo što mi pada na pamet montaža diskova) jednog HAF-a ili recimo prošlorecenziranog Level 10 GT i Chaser kućišta, više manje nema. Razlika se svodi na ime i na dizajn. Koji je opet ono oko čega se sve vrti, i koji je ponovno subjektivna stavka kod svake osobe - jedno je Coolermaster, a drugo je Thermaltake, za kojeg znamo na kakvom je glasu još otkad je na Fleksovoj meti godinama unazad

Commander dolazi s preporučenom cijenom od 60-ak dolara, i od kućišta takve cijene se ne može nešto više očekivati. Ta je cijena koja je ekvivalentna jeftinijim Coolermaster Elite kućištima, koja su usput budi rečeno po pitanju čvrstoće slična Commanderu, dok je dizajn istog mnogo konzervativniji što promatraču ukazuje da se "radi" i ozbiljnom i kvalitetnom kućištu unatoč niskoj cijeni. Drugi par opanaka je taj koliko će on koštati kod nas. Budući da tu informaciju nemam, dao sam ocjenu sukladno onoj informaciji koju imam. Chaser je odmah dobio nižu ocjenu čim sam vidio da je cijena u našim trgovinama gotovo duplo veća nego ona preporučena.

Da se razumijemo, mislim da su i Commander i Chaser kućišta nakaradnog i pretjeranog dizajna, a da preferiram jednostavan i konzervativan dizajn govori i činjenica da još uvijek imam 5 godina starog Stackera u svom kompu
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2011., 13:10   #9
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

manji neće biti ziher ispod 450-500kn, a vidi se po slikama da je odron žešći... za te novce kupiš čifteka samo takvog, pa čak i one iz office serije koji su isto sklopljeni ko tenk.

i dalje su primarna tržišna meta maloljetnici kojima, ruku na srce, debljina lima ne predstavlja neku stavku u životu, a zbog izostanka iskustva sa drugim brendovima ovo je super-duper-wow.
Staro 24.06.2011., 13:14   #10
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Chaser je definitivno preskup za ono što nudi. Većina iskusnijih bi radije dala 100kn više i uzela Obsidiana 650D iako je midtower, a Chaser full tower.
Oglas

Oglas
Staro 24.06.2011., 13:30   #11
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
mimo toga što organski nemrem podnijet frmaltejk, gledam slike i nemrem se otet dojmu da su materijali koji sačinjavaju kejsove baš jadni
Dakle, drzis da te ne privlaci NeoSpaceShuriken dizajn?

Ne znam, meni prvo kuciste izgleda kao neka zemunica za cajlonce

Iznutra su vec upotrebljivija, ali vanjski izgled je dojmljiv koliko i Buckova čagica
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2011., 13:33   #12
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

čagica je do jaja

daleko od toga da neće to bit dobar dom za komponente na nekom low levelu, dapače... mimo već spomenutih tooless držača koji nisu najsigurnija metoda - kejs će svoj posao obaviti.

ali ajde baci ti kamen prvi i odluči između ova dva ljepotana
Staro 24.06.2011., 13:46   #13
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
ali ajde baci ti kamen prvi i odluči
između ova dva ljepotana
Paaa, Chaser je ocigledno prirodno porodjen, sto za Komadanta ne mogu reci po izgledu.

Tako da Chaser "nekako" barem po prednjoj masci odnosi pobjedu. Mozda bi ga pustili da ovdje otplese koju
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2011., 13:49   #14
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
i dalje su primarna tržišna meta maloljetnici kojima, ruku na srce, debljina lima ne predstavlja neku stavku u životu, a zbog izostanka iskustva sa drugim brendovima ovo je super-duper-wow.
Da, da, da. Moram priznati da mi je komedija kako svi komentiraju debljinu lima i slične fore i kod skupljih modela, a 90% ih nisu primili u životu. Ovaj je TT iste težine kao i Coolermaster Elite. Za svoj cijenovni rang taman. Nemreš za tu cijenu (ne gledam kod nas jer neš ti kriterija) očekivati nešto od 10 kila!
  Reply With Quote
Staro 24.06.2011., 14:28   #15
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

pa sorry kaj ne kupujem kejsove sa ebaya

bit će garant skuplji od elite-a (koji mi je isto tak bezveze - generički kejs) i ne znam kome bi se on više isplatio nego poslovični best-buy čif... ako ćemo o kvaliteti naravno.

ne znam od kud si procijenio koliko sam ja kejsova vidio/dirao/složio u životu?
Staro 24.06.2011., 16:17   #16
BojanZD
Premium
Moj komp

BojanZD's Avatar

Datum registracije: May 2010
Commander je prepakovani V3...
BojanZD je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2011., 19:21   #17
newyxX
Mlatimudan
Moj komp

newyxX's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
koliko košta komander i gdje ga mogu kupiti ?
newyxX je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno