|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Siemens SE515 na annex a
Jel probao tko? Oprostite ako je tema već bila al ono, nemam sad vremena pregledavat forum ![]() Hvala na odgovoru/ima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Da ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Sve iskopčate s mreže. Updateate annex a fimware na ovog s b. Resetirate modem. Hardverski isto da se sve vrati na default? Ponovno se sve spoji i trebalo bi valjat? Pitam jer bi trebao napravit za par dana isto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
PizzoZder
|
Imas temu o Optimi, par dana vremena pa serchaj po temi, sve je objasnjeno za 515.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Hmm. To ću već nekako rješit. Sad je pitanje, hoće li se taj modem na annexu b moći sinkronizirati s 20k kbits brzinom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
mene isto zanima za sx763. tnx. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
PizzoZder
|
Oba ne idu.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Potvrda Nino - ve informacije, razlog je u različitim hw verzijama (osim samog fw). |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
Nabavio SE515, stavio mu annex a firmware, Dyalink, ali sam izgleda zapeo pri konfiguraciji. Podešavao sam postavke na njemu, ali očito nešto krivo radim...kada idem na dijagnostike, Test PPP server connection - PASS Test authentication with ISP - PASS Test the assigned IP adress: FAIL Ping default gateway: N/A Ping primary Domain Name Server: N/A Dakle, kod IP adrese zašteka, ali nisam siguran što treba podesiti... Odem konfigurirati u opcijama na Internet > Connection... Par stvari sam otkrio, ali za većinu ne znam što treba staviti (možda je u tome stvar), nisam siguran. VPI: 0 VCI: 35 (Tako su mi u Optimi rekli, lik iz sl. za korisnike jer rekao da ne zna dalje i poklopio...) Service category: (Imam ponuđeno) UBR Without PCR UBR with PCR CBR Non realtime VBR Realtime VBR Protocol: PPP over ATM (PPPoA) PPP over Ethernet (PPPoE) PP over ATM (IPoA) Bridging Encapsulation type: (mijenja se izbor ovisno o protocolu, ne znam što ide) Obtain an IP adress automatically (vjerujem da ovo ide jel) NAT (mislim da treba biti upaljen) QOS (vjerojatno ugašen) MTU: (neka vrijednost od 0 do 1500, ne znam što ide) USERNAME, PASS: To znam naravno. Stvarno bi mi dobro došla pomoć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
PizzoZder
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Mislim da bi trebao biti MTU=1492, probaj. "Ping primary Domain Name Server: N/A" će se vjerojatno popravit kad uspostaviš konekciju, ali nije loše da manualno uneseš DNS svog operatera, vidi DNS by ISP. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
PizzoZder
|
TCP MTU(default:1462) - 1462 Tako je trenutno kod mene na Tp linku. ![]() DNS ako treba: 85.114.32.7 (8) Btw, nemoj se oslanjat na tu dijagnostiku routera, meni na optimi to nikad nije pokazivalo ok, a sve sljaka. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
Pih, podesio sve, ali i dalje ima neki problem. Kad god pokušam se connectat, ništa...ne uspije. Podesio sam sve one opcije kao gore... ne znam što bih još trebao. Optimina služba nije od pomoći pošto ne žele/ne znaju s tuđim routerom... Nemam blage što još nisam probao.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
PizzoZder
|
Ajde stavi tih par screenshotova connection wizzarda ovdje da vidimo gdje zapinje. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
Može, evo stavljam. ![]() Inače, konekcija je u redu, user i pass isto pošto se uspjevam spojiti bez problema s svojim drugim SAGEM uređajem bez problema. Početak setupa Setup 2 Setup 3-1 Setup 3-2 Ovdje sam probao obje varijante, i automatically i ručno (Našao WAN na sučelju SAGEM uređaja) Setup 4 Setup 5 Setup 6 Setup 7 Probam se connectati Setup 8 Setup 9 Nakon ove slike opet me vrati na sliku 8, bez uspostavljene konekcije. Zadnje izmijenjeno od: Ragnarok. 16.06.2011. u 14:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
PizzoZder
|
Probaj onaj MTU staviti kako pise default 1492. Btw, jesi siguran da je taj siemens ispravan.
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
Setup3-1 greška, na vrhu odaberi Obtain IP adress automaticaly, MTU isprobaj default (1492) i spominjani 1462 OK, u Setup3-2 je to postavljeno, Setup5 je Lan i tu mora biti MTU=1500 Nađi gdje se unosi DNS server, sad je na automatic a tu možeš odabrat manual i unjet 85.114.32.7. Jesi siguran da si dobro unio user / pass za adsl konekciju gdje treba, po slikama nebih rekao. Nekad wizzard ne odradi kako treba pa nakon njega treba pješke u svakom tabu provjerit / prekucat parametar + Save postavki + Reboot uređaja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
|
Čudo jedno, proradio je! Ne znam koji podatak od ovih je zapravo blokirao čitavu stvar, ali izgleda da se sve posložilo sada. Eto stavio automatic, 1492 gore. DNS sam bio ručno postavio, ali se izgleda resetirao i stavio opet ručno. User i Pass sam unosio dobro samo sam na screenshotu stavio bezveze. Hvala vam ljudi, puno ste mi pomogli. Sad konačno malo i više razumijem ove stvari, a uvijek volim skupljati informatičkog znanja, buduća profesija i tako to. ![]() Hvala puno još jednom! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|