|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
SATA + IDE DISK PROBLEM
Kupio sam noviji komp sa SATA-a diskom... Ubacio sam svoj ID HDD i IDE przilicu ..... U BIOS-u mi je vidljivo i ID HDD i przilica, ali kad pokrenem win koji su na SATA-i ne vidim przilicu i od ID HDD vidim samo jednu particiju koju me trazi da formatiram .... Pokusao sam stavit da mi boota sa przilice pa da obrisem win i stavim ih ponovo ali nikako nece da mi boot-a uvijek ili pokrene win sa SATA-e ili pokusa sa ID diska gdje ih nema .... Pokusao sam izvaditi SATA-u i ostavit samo IDE disk i przilicu da dignem win na IDE disk a SATA-u formatirat ali opet nece da mi boot-a sa przilice... Probao sam program PARTITION MAGIC no ni on mi ne vidi HDD i przilicu.. Moj IDE hdd i przilica provjereno u drugom kompu rade ... Sta da radim ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Kako su jumperi postavljeni na hardu i przi?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Mjenjao svakako, stavio HDD na master a przilicu na Slave i obrnuto ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
stavi jumpere na cable select na oba uređaja... danas imao skoro identicnu stvar ![]()
![]() |
#5 |
Registered User
|
jesam i to pokusao oba bila na cs i opet ista stvar .... a SATA kak su kod njega jumperi on ima samo male 4 iglice valjd i neznam jel ima ikakvu ulogu s tim ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
mislio sam nabavit IDE 2 SATA tj USB converter pa probat da vidim mozda ce to pomoci ..... ali 150 kn pa da ga kupim a ne pomogne mi .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
SATA nema jumpere. Te 'iglice' uglavnom služe za odabir SATA1 ili SATA2 jer neki stariji kompovi često ne prihvaćaju najbolje SATA2 hardove pa ih se mora prebaciti u SATA1 mod. Jesi pokušao promijeniti IDE kabel? I pokušaj sa Acronis Disk Directorom jer Partition Magic zna shebati hardove.
![]() |
#8 |
Registered User
|
Ok, evo upravo skidam taj program pa cemo vidjet sutra sta ce biti .... IDE kabel sam stavljao bio u svoj stari komp i normalno mi je radio i sve uredu, a mislio sam da je do kabela nebi ga uspio vidjet ni u BIOSu ili ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
I jel ima igdje u BIOSu da namjestim da radi samo SATA ili samo IDE ili oboje ?? Imam u BIOSu neku opciju Serial-ATA RAID Config i onda imam da izaberem RADI. IDE ... i jos nešto .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Malo sam se pogubil u tvom prvom postu ![]() Kolko sam skužil tebi nikako ne radi pržilica (u BIOS-u ju prikazuje al neće boot-at s nje, u win ju ne vidi), a diska ti prepoznaje samo jednu particiju? Nisi rekel o kojoj se ploči radi, ak ima dva IDE (primary i secondary) stavi na posebni kabel diska i pržu. Spojeni jednako kao i u prvom kompu (isti kabel i isto postavljeni jumperi)? Citiraj:
Edit: Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 10.06.2011. u 21:30. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
IDE kabel može dobro raditi na starom kompu, a neće na novom ukoliko se radi o 40pinskom 40-žilnom IDE kabelu. Za novije uređaje (UDMA) se traži 80-žilni kabel. Izvana izgledaju isto, ali razlika u njihovoj strukturi tj. ožićenju. http://en.wikipedia.org/wiki/IDE_Cab..._ATA_interface
![]() |
#12 |
Registered User
|
Sorry sto me nema, radio sam jucer drugu I danas prvu. .... Imam samo jedan IDE izlaz na maticnoj... I spojeno je kao na starom kompu.... a u biosu nisam nasao nikakvu opciju da iskljucim IDE I nisam iskljucivao.... a ovo za kabek nisam znao kupit cu novi pa probam. .. Ok, Acronis mi nista nije pomogao tj ja nisam nista uspio napraviti s njim ..... Sutra cu odnijet HDD-e kod frenda prebacit sve podatke sa SATA-a i formatirat oba diska opet pa cemo vidjet ... U acronisu sam vidio da mi je IDE disk u drugom formatu, ne u NTFS-u pa sam napravio promjenu formata i mislim da sam tako pokvario HDD .... Zadnje izmijenjeno od: nino. 14.06.2011. u 12:49. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|