|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
(rijeseno) nekompatibilnost napajanja i ploče ili ?
imam problema sa asrock n68c-s ucc i smart box napajanjem, problem je taj kad spojim to napajanje na ploču i stisnem tipku za paljenje samo zasvijetli zelena lampica i ništa drugo, nakon nekih 10-20 min paljenja i prisilnog gašenja uspije se upaliti, ostale komponente su sempron 140, 3GB ddr2, pata hdd i pržilica, koristi se integrirana grafička, to napajanje uredno radi na P4 konfi koja troši nekih 300-350W, sada je unutra neko noname napajanje od 400W i ploča normalno posta i boota je li moguče da je premalo opterečenje na napajanju pa zato ne želi krenuti, probao sam multimetrom mjeriti voltaže i 5V je točno 5V a 12V je 11.7V, multimetrom sam kratko spojio zelenu i crnu žicu na napajanju i napajanje se pokrene i pokazuje 1mA |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Preporuka kupi novo napajanje 450-500w. Napajanje ti neće startati kod prevelikog opterećenja, a koliko znam bez opterećenja treba da radi normalno. Ja za probu stavim sijalicu od auta 55W/12V na 12 V (žuta i crna), ali to nije sigurna konstatacija. Inače moja preporuka je da se napajanja ne popravljaju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 09.06.2011. u 08:48. Razlog: Quote |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Citiraj:
Moguće da i ploča zajebava... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Neka posudi drugo napajanje i pokuša onda upaliti komp. Ako ne uspije, vjerojatno je ploča. Ne bi bilo zgorega pobrojiti beepove (ako ih ima) http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=50273
![]() |
#8 | |
Banned
|
Ljudi dajte malo čitajte postove! Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
konfa sada normalno radi sa tim drugim napajanjem, a ovo smart box radi sa na svim drugim matičnim na kojim sam probao osim na ovoj asrockici, prvo sam mislio da je do nekompatibilnosti memorije jer nije na popisu, pa sam posuđivao memoriju i nije htjela normalno raditi dok nisam zamjenio napajanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
imam još jedan problem sa ovom konfom, HDD radi na UDMA5 a ploča i HDD podržavaju UDMA6, kabal je 80 žilni |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|