|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
koji OS i ostalo za komp nakačen na carnet?
dobio sam dozvol(ic)u da u server sobu na faxu dofuram svoju kantu i zakačim ju na carnetov switch, s obzirom da je to jednostavnije nego dodavanje dodatnih rule-ova u glavnom firewallu. dođem, spojim, zaboravim. kanta bi bila prastari p4, 768MB rama, sve on-board i vjerojatno 2 diska. obična torrent mašina. pristup bi nekako rješio preko vnc-a. e sad, gore nesmiju windowsi, logično. carnetovac mi je preporučio ubuntu server verziju. bi to bilo OK? na šta moram još paziti, i šta instalirati? mašina bi mi uglavnom služila kao torrent klijent / seedbox za privatne trackere, jdownloader, emule client (yup, to je kod mene još aktivno), privatni ftp server, i to bi manje više bilo to. tako da - čime zaštiti server od razno raznih napada izvana, osobito ga zaštititi od zaraze i slanja spama, i čime zaštiti torrent klijenta da carnet, odnosno RIAA i slični, ne vide šta skidam? korištenje privatnih trackera pod obavezno, ali dalje? peerguardian i slično? tnx unapred |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
hahaha, pa ako mi se pruzila prilika iskoristiti ionako dobrim dijelom neiskorištene kapacitete carnetovog linka, zašto ne :P i kad sam /je rekao windowse, to se odnosilo na windowse xp, komp je preslab da vrti nekakav firewall i antivirus, osobito na 100 mbit vezi. ovako puknem gore neku linux distribuciju i manje-više sam na miru. imam legalne win servere 2003 i 2008 (msdnaa <3 ) pa mogu nešto od toga stavit gore? iako to samo po sebi nije dovoljno, barem mislim. naravno da mi je lakše radit sa windowsima nego sa linuxom, ali ne želim da nas zbog mene carnet skine sa neta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Sad me vec i ti brines s kvocjentom inteligencije... Obzirom da planiras skidati torrente, nije li ti ocitije da ce taj poluidiot koji ti je to dozvolio dobiti u najmanju ruku otkaz ili da obojica poberete neku lijepu prijavu + privatnu tuzbu institucije na cijem linku ces biti uhvacen in flagrante - neovisno o tome hocete li skidati s legalno ili ilegalno licenciranog OS-a?
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
ne, naravno, kakav otkaz, svi oni koji mogu skidat torrente, skidaju ko bolesni, a i prije su studenti znali imati servere tamo, međutim jednom se jedan zarazio i slao spamove nenormalno, pa su nakon toga zabranili. edit - do nedavno smo imali jedan loše podešen linksys na jednom od carnetovih izlaza pa je kraće vrijeme pol faxa skidalo torrente sa njega. edit2 - uostalom, zašto razglabamo o tome? ako mi je dozvoljeno skidanje torrenta i nošenja mašine baš u te svrhe, ne vidim problema. naravno, malo pripaziti šta se skida, peerguardian itd... prvenstveno me zanima na čemu bazirati mašinu? jedno je biti na nekakvom 4-8 mbitnom adsl-u iza routera, a drugo na 100mbitnom izlazu sa statičnom adresom. tako da, again, dali je win server OK izbor? ako da - šta osim samih winsa instalirati? Zadnje izmijenjeno od: sasuke_the_king. 05.06.2011. u 20:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
mogu probati... za sad mi se ne žuri, prvo davat ispite i tako to... ali volio bi znat kako i šta napraviti, odakle početi.. ps - ne, ovo je bez fw-a. vani sam direkt, bez fw-a, bez kontrole, bez ičega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Peerguardian ti je više placebo efekt. Dokazano nema smisla to stavljat... Što se tiče e-mulea nema šanse da mu sakriješ trag u vezi jer nije ni zamišljeno da mu s3e skriva trag... Sretno kolegi s traženjem posla kad dobije otkaz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Community Manager
Datum registracije: Nov 2006
|
Preporuka, bolje iskoristit to za nest pametnije nego torrent koji ce ti ionako uhvatiti za par dana. Imaju (vjerujem) uvid u brzine koje zahtjeva svaki stroj koji je ustekan. Mislis da nece biti cudno kako ovaj tvoj "šrot" od konfiguracije vuce toliko a nemoze pokreniti nista drugo osim torrenata? Cak i da uspijes maskirati... dajem 1 mjesec fore :/ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Nevjerojatno, inspekcije dolaze u firmu i seru ako nemaš račun za 3g staru brand name konfiguraciju s legalnim windowsima, uredno registriranima, i s naljepnicom na kanti. A on ide na fax stavljat torrent mašinu...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|