|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
instalacija win 7 preko linpus linux-a-problem
svitu pozz, ovako, prijatelj mi je uzeja acer 5552g sa liniux-on i da mi ga da mu instaliran win7, ali... u biosu san stavija da prvo boot-a priko cd-roma (prova san prominit i SATA mode iz AHCI u IDE) i nikako da počme dizat win 7...non stop diže linux...i onda dođe do stavke "[root@localhost /]#"...wtf??? a dvd je ispravan!!! jel mi može ko pomoć da riješin ovo? tražija san priko neta i vidija da se isto sranje događalo ekipi, ali niko da napiše kako je to riješija... eto, unaprid se zafaljujen... pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Uzmeš kutiju sa alatom (Hirens), popeglaš hdd (particioniranje i formatiranje), neovisno o rasporedu / prioritetima boot - a koristiš boot menu i sam odabereš da boot - a sa cd/dvd - a. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
pozz nikky, skinija san Hirens (na obični CD), al opet ga neće pokrene (zavrti cd, al neće da ga učita tj. uopće ga ne konta) ka i win 7...omogućija san i boot menu i kad uđen u njega priko f12 on vidi samo njegov HDD (IDE 0) i Network boot...uopće neman opciju da pokrećen priko CD/DVD-a, a u biosu kad stavin da mi prvo boot-a priko CD/DVD-a opet se ništa ne događa....pa nije vrag da mu nevalja CD/DVD rom (uredno ga vrti)??? fala...pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Acer = lako moguće, obzirom da je novo nosi na reklamaciju |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
Pozdrav svima. Imam isti problem kao i Jure na istom laptopu. Stavio sam da se boota prvo s cd-a. Mogu bootati win xp ili vistu, ali ne mogu win 7. Isto tako taj cd od win 7 radi na ostalim računalima gdje sam probao. Win 7 koje imam su 64-bitni. Puno sam googlao, ali nisam našao neko pametno rješenje. Čini se da je problem što je linpus live cd edition v9.2 32 bitni sustav (možda, to nigdje nisam uspio potvrditi). Neki savjetuju brisanje podataka s diska naredbom: dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=512 count=1 ali to mi se ne čini baš pouzdano. Pokušat ću otići na servis i vidjeti što je s time, ali nisam baš optimističan pošto me čovjek preko telefona uvjerava da moj cd nije ok i da će njegov sigurno bootati. Molim vas za pomoć ako netko zna kako ovo rješiti. Jure, kako si ti rješio problem? Unaprijed hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Skini GParted: http://gparted.sourceforge.net/download.php Zaprzi ISO na CD, bootaj ga na laptopu. Odi na Device/Create partition table/Advanced/Select new partition table type: odaberes msdos - apply (obrisat ce se sve sa hard diska). Nakon toga desni klik na novu unallocated particiju/kreiras particije kolike zelis, za file system odaberes NTFS/add/apply. Restartas i bootas win instalaciju koju zelis.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|