|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
![]() Na kompu imam instalirana dva OS-a: Windows 7 Ultimate x64 Ubuntu 11.04 x64 Dual-boot radi ok, ali je problem kada hocu unutar OS-a odabrati default OS. Znaci ovo u Windowsima: Advanced system settings -> Advanced -> Startup and Recovery -> Settings Ovdje pod "Defaul OS" nemam nista tj. stoji mi sve prazno!? Prije mi je uvijek tu stajala lista OS-eva te sam si tu namjestio default OS i vrijeme koliko je lista dugo pokazana kod boota. Probao sam instalirat EasyBCD no ni on ne nalazi OS tj. evo sta mi on izbaci: Klikni za screenshot! Dali ima tko savjet kako da dodem do liste OS-eva....dali mogu bar "rucno" to nekako sredit tj. kroz registry ili cmd? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Koliko se sjecam, cini mi se da win boot loader "vidi" samo win os-eve, xp,vistu.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Jel ti defaultni boot loader GRUB? Ako bas zelis koristiti ovaj od windowsa, tu nazalost ne znam pomoci jer sa EasyBCD-om nisam nikad uspio nista postici - uvijek bi rezultiralo time da mi sve zezne ![]() Ako zelis u grubu postaviti defaultni OS, editiraj file /etc/default/grub (ono GRUB_DEFAULT, ako je na 0 onda je defaultni kod boota prvi na listi) i onda pokrenes update-grub. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
@ win32 Ako sam to dobro shvatio onda preko GRUB-a to nije problem. U Ubuntu-u nađi opciju pod Control Center/System/Start-Up Manager i tamo si odaberi glavni OS, odnosno koji će se prvi učitat pri bootanju. Također možeš i vrijeme štimat. Jučer je i meni rendula objasnio ovo s editiranjem fajla, ali sam kasnije naišao na ovo koje je mnogo jednostavnije. Osobno sam na Mintu, no ta opcija bi morala postojat na Ubuntu. Evo i SS (sry na "stručnom" označavanju ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|