|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
fujitsu siemens amilo pa2548 se ne pali
Upalim laptop (fujitsu siemens amilo pa2548) i samo se čuje zujanje ventilatora a slika se nepojavljuje! Kažu da je vjerovatno grafička na matičnoj vrisnula. neki savjet (osim servisa) i gdje bi se dala nać nova matična. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Gle teško ćeš naći drugu grafu sa kojom bi mogao provjeriti ispravnost tvoje grafe, a kupovina druge ploče ti se vjerojatno ne isplati. Najbolje je da odneseš laptop u nekakav servis da ti ustanove kvar, blizu ti je Orahovica. Samo nemoj nositi lap u Paušince. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jesi li pokušao spojiti vanjski monitor na lap? Možda nije grafa nego flat kabel između ekrana i kućišta.
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
pokušao sam s vanjskim monitorom, neradi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Već sam ti rekao da je odapela VGA na matičnoj jer neće upalit eksterni monitor ![]() Senso servis i traži info koliko je izmjena matične ili raskomadati i prodati u dijelovima. Fujitsu lapovi su dosta rijetki kod nas na tržištu pa bi se mogao dobro utopiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Samo želim reć da je dosta nezahvalno radit diagnostiku laptopa ovako i moje je mišljenje da nitko ne može s 100% sigurnošću diagnosticirat kvar ovako...Ali da je vjerovatno grafika u pitanj slažem se..Jasno ona se da zamjenit Razmisli o popravku matične ploče. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Ovisi da li je grafa zalemljena na ploču, ako nije da se istestirat. Ali ako je gore 8400 onda bi moglo bit zalemljeno, one jače su češće odvojene. A popravak ploče je neisplativ u bilo kojem pogledu |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Zašto? pa taj čip košta 30-tak dolara?! Baš sam malo bacio oko, imam shemu od te ploče: grafika je zalemljena na ploču ali ploča ima i problematičan mcp67 Nvidijin chipset tako da bi i do njega vrlo lako moglo bit(sjetimo se acera aspire 5520/7520 serije) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Kyro
Datum registracije: Dec 2006
|
Probaj grijat mcp67 chip sa fenom za skidanje boje...malo proguglaj na tu temu...nemaš šta izgubiti...samo izoliraj svu plastiku... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
|
![]() |