|
![]() |
#1 |
Nema zakona jačeg od nas!
Datum registracije: Mar 2008
|
USB utori
Dva pitanja. Prvo: računalo je iz 2002. pa su stražnji USB portovi već rasklimani. Ali može li to biti jedini razlog zašto oni umjesto na 2.0 rade na 1.1 brzinom? Drugo: u tehnologiji se ništa posebno nije mijenjalo pa će ovaj ili ovaj normalno funkcionirati kad ih ugradim? Neću morati nikakve preinake raditi? LP
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Stavi tu jeftiniju varijantu, vjerovatno imaš slobodan pci utor. Radit će bez problema (XP) i bez preinaka. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
1. USB 2.0 se pojavio početkom ovog stoljeća tako da ga vrlo vjerojatno ploča ne podržava. Pogledaj na službenim stranicama. 2. Vrlo vjerojatno će raditi, ali nemoj se čuditi ukoliko ne bude jer se u određenim kombinacijama chipseti znaju "klati".
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
|
Ali u matičnoj već imam USB 2.0 koji je prije valjda radio... Mislim da sam čak pred par mjeseci uspio nekako ubaciti svoj USB pa je prebacivao dosta brzo podatke tj bio je na 2.0... Ali samo jednom i to nakon dosta mučenja. Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
USB port ili radi ili ne radi. Ukoliko radi u 1.1 modu (u HW smislu) mora raditi i u 2.0 modu. Moguce da si u BIOS-u iskljucio USB 2.0 support? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
Kad priključim neki USB, piše mi device can perform faster ako ga ubacim u taj i taj port. Ja ga stavim u taj ulaz (na pločici je naglašeno USB 2.0!) i opet isto na 1.1. U BIOSu nisam ništa dirao još od 2005. kada sam mijenjao Windowse (tj nisam ni tada čačkao) pa ne vidim zašto bi bolja opcija bila isključena. Probat ću updateat drivere (iz 2004. i 2005. su), vidim na googleu da su nekima pomogli... EDITNvm, kad ga "namjestim" nekako, onda USB radi kao 2.0... Pa 1GB traje oko 7min, ne 42 minute kao prije -.- Hvala na pokušaju pomoći dečki, kad/ako budem kupovao, znam kojeg ću. LP
Hvala ti Bože što sam R I J E Č A N I N Nothing is true, everything is permitted. Zadnje izmijenjeno od: TIR669. 17.05.2011. u 08:57. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|