|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2011
|
![]() Ekipa, pozdrav! Evo, prvi put ovdje i imam problem. Ako sam otvorio u krivom forumu, molim admine da prebace temu, i ispričavam se. Naime, imam navedenu matičnu ploču i prije par dana odlučim za upgrade (jači procesor). Prije je bio unutra Athlon 1 GHz (100 MHz FSB), i radilo je okej. Stavim unutra AthlonXP 2000+ (1667 MHz / 133 MHz FSB), i evo problema:
Hvala svima unaprijed na pomoći. Pozdrav, I |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
A koji bios je gore? Po supportu vidim da bi ga trebao podrzavat. http://www.cpu-upgrade.com/mb-DFI/AK75-EC.html
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
PizzoZder
|
Tamo lijevo otvori DMI-->Bios pa ces vidit koja je verzija, a pokazuje ti i na post screenu.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Vidi se da je System BIOS Date: 03/28/01 tj. trenutna vertija BIOS-a mu je datirana na 28.03.2001. a tog Athlon XP 2000+ ta ploča podržava tek sa BIOS-om od 29.08.2002. Dakle, flashanje BIOS-a rješava problem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PizzoZder
|
Update biosa ti rjesava taj proc. Ovdje imas, 1. na spisku. http://www.dfi.com.tw/portal/CM/cmpr...rmal&mode=view
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Pretpostavljao sam...Ali nigdi nisam uspio nać odgovarajući BIOS, barem mi WinFlash kaže tako :/ To se može raditi sa WinFlash programom koliko ja znam? Nisam do sad nikad flashao BIOS...Pa ako može više informacija? Di iskopati odgovarajući BIOS itd?! Il ja ne znam tražit kako triba, il ga stvarno nema? Oprostite na davljenju, ali htio bi da ovo proradi nekako, smrad jedan ./ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
PizzoZder
|
Pa dao sam ti link, gore klinkni na bios i 1. po redu je taj sto trazi. Za flashanje upotrijebi floppy, najsigurnije je, a ako neznas, nadji lokalnog majstora da ti za pivu to rjesi. Bilo je vec i previse rijeci o flashanju biosa na forumu, samo upotrijebi trazilicu.
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Prevelika slika, 800x600 stavljaj Eto što dobijem kad idem flash BIOS-a raditi...Ne ide. Zadnje izmijenjeno od: nino. 16.02.2011. u 14:42. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Provjeri reviziju ploče. BIOS 2002-08-29 podržava: RevisionA; DE0 & EH0. Oznaka revizije je odštampana na samoj ploči. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Citiraj:
Probao sam sve one BIOS-e sa stranice skoro, i ništa...A najnoviji WinFlash (v 1.94) ne mogu pokreniti, mogu samo onaj v 1.75. Jebo ja sam sebe ako mi je išta više jasno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Vjerojatno se ne poklapaju WinFlash verzije. Probaj flashati sa bootabilne diskete. Pripremi disketu, a u BIOS-u setiraj: First Boot Device: Floopy i System BIOS Cacheable: Disable. Kad dobiješ prompt utipkaj: AWDFLASH.EXE 6A6LMD4F.BIN <enter> (mogu i mala slova ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Javim se kako je prošlo! HVala vam svima ljudi!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
pa, sa CD-a, napravis bootabilan cd, sprzis program za fleshanje i sam fajl biosa i fleshas. jedino sto neces moci sejvati originalni bios, pa ako ti negdje zapne - radis na vlastitu odgovornost. moze se i preko usb-a, ali ne znam da li ti ploca hoce bootati sa usb devicea. mozes probati, nista te ne kosta, vazno ti je da ti samo podigne boot sa sticka. dalje jednako radis kao sa flopijem.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
Ekipa, samo da javim da je BIOS flash prošao uspješno (sa floppyjem). Međutim, procesor je i dalje na 1250...A PC Wizard vidi da je 1667 MHz (ispiše u zagradama), al također prijavi 1250. Ukratko: sve je isto kao i prije flashanja BIOS-a... Možda bi bilo najbolje da odustanem, ako netko nema neku pametnu ideju što da još probam? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Koju memoriju imaš? Za FSB od 133 MHz, moraš imati PC133 SDRAM. Ako imaš PC100 SDRAM, vjerojatno neće raditi kad FSB setiraš na 133 MHz. Probaj bootati samo sa jednim RAM-modulom (naravno PC133). Poigraj se i sa SW1 jumperima. Stavi sve na OFF da bi dobio AUTO (automatsko podešavanje množitelja) ili setiraj (1-2-3-4-5) na ON-OFF-OFF-ON-ON ako želiš forsirati množitelj 12.5X. Prouči Manual, može biti korisno... Na DFI webu dobro pogledaj koji su podržani procesori. Tvoja revizija ploče (rev. A) podržava AthlonXP 2000+ ali čini mi se, samo Palomino jezgru. Koju jezgru ima tvoj Athlon? Provjeri po oznakama na njemu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ako treba više detalja koji bi vam mogli pomoći, samo vičite... thx ekipa! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Za tu ploču piše: 3 DIMM sockets max. 1.5GB (unbuffered or registered). Znači max. veličina modula je 512MB (0.5GB) Tvoj modul je 1GB i to Memory Type: ECC Regsitered (Buffered). Probaj manji PC133 SDRAM modul max. veličine do 512MB i unbuffered, dakle obični. Zadnje izmijenjeno od: pem7799. 19.02.2011. u 14:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Hvala vam na pomoći, probati ću onda ovo sa RAM-om ![]() ****nemoj da kartoni lete**** ![]() Zadnje izmijenjeno od: nino. 19.02.2011. u 14:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
|
Ekipa, pozdrav opet! Evo nedavno nabavih 512 MB modul, non-buffered...I kad namjestim ploču na 133 MHz FSB, neće se boota i dalje, sve je isto ko i prije...CPU-Z i Everest uredno vide da je to PC133 modul...Ali procesor je i dalje na 12.5x100 umjesto na 12.5x133 .... Ima li itko ideje? Hvala svima unaprijed!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Pogledaj dali je voltaza koju je proc automatski dobio odgovarajuća. Također ako imaš opcije za voltaže auto radije ih sam postavi na odgovarajuću vrijednost. Moguće i da ti je napajanje loše/staro pa bi bilo dobro da napišeš koje je, ako ploča ima dodatni 4 pinski utor a nije spojen ( samo nagađam) i to bi moglo stvarati problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ne vjerujem da je do napajanja, jer je ista stvar bez obzira koje napajanje imao unutra. A 4 pinski slot nemam na ploči :/ Hvala ti 6finger na savjetima, ali eto, nije pomoglo |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|