|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
Printer, 2PCs, modem
Zanima me dali je ovo moguce za izvesti... Eto slika govori tisucu rijeci. I da se moze printati bez problema, da svaki komp radi zasebno kad je jedan ugasen, drugi moze printati bez problema i obrnuto. Printer: HP LaserJet Professional P1100 Modem: THOMSON TG782 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Ako je t-com modem (router) onda ti neće to tako raditi. Ovisno koji je printer, ako je suditi toj mini sličici je HP 10xx koji je jedino usb treba ti "usb printer server" http://hr.airlive.com/product/produc...D1217402907446 Također ćeš imati problema s tim routerom jer su samo 2 porta za mrežu, moraš kupiti neki ethernet switch. Navedi o kojim se točno uređajima radi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Navedeno je u gornjem postu, bio sam editirao, vjerojatno tada kada si ti i pisao ovaj post ![]() Da, od t-coma je. Imam 2 kompa spojen na modem i modem ima usb prikljucak. Printer bi preko usb-a spojio na modem i onda sa modema preko 2 ethernata kabela na pc-e. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Pa ako to sve imaš probaj spojit, uvjeri se sam da neće radit ![]() od modema admin login ti je user: administrator pass: !tc0Mht********** ********* je access code s modema Evo štiva za čitanje http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=165420 http://forum.pcekspert.com/showpost....42&postcount=9 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
TG782 nema print server funkciju na USB - u, dakle zaboravi ideju bez zamjene / ulaganja. Evo odmah ispravljam samog sebe, po specs HP LaserJet Professional P1100 ima WiFi 802.11b/g. To znači da ga se može preko wireless - a spojit na TG782 i tako printat. Nađi full manual gdje bi trebalo biti objašnjeno kako u printeru podesit wireless postavke. Trebaš sve elemente mreže u istoj workgrupi (npr. WORKGROUP), postavi printeru fiksnu ip adresu, pogledaj 1. post adsl Biblije. Kasnije na kompovima dodaš printer al da do njega dolazi preko (wireless) mreže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() budem procito te linkove kad stignem pa se javim, hvala Pa eto procitao sam, nije mi bas nesto pomoglo, a vecinu toga vec i imam postavljeno, static ip, bridge mode... Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 15.05.2011. u 19:54. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Ako nemaš wireless model onda ti preostaje nešto od ovog: - nabavka Siemens SE555 ili SX763 koji imaju int. print server - nabavka samostalnog usb print servera |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Ne nije, jasno je gore rečeno, moraš odabrati jednu od opcija. |
![]() |
![]() |
|
|