Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.05.2011., 22:44   #10021
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Pih, da još nitko nije niš napisao za danas

Našli se u pol 11 kod tunela, polagano gore. Nije bilo gužve nikakve, standard vikend. Pojeli grah svi gore, Nik nas napustio ranije i zapičio na 39tku prema Zagorju. Mi 9tka dolje, stvarno lagano, jer znalo je tu i tamo biti planinara. Pred sam kraj 9tke Srale probušio gumu, stavili novu koja dok se ne stavi na bajk drži, a onda očito negdje pušta. Valjda su stigli do doma kak spada.
Jako lijep dan za bickliranje, temperatura kak spada.

Speedbraker iznenadio. Nisam vidio nikoga da se lakše popeo po Lojsteku za prvi puta. Pratio Nika i mene bez problema, osim na kamenju gdje smo se počeli naganjati. Mi došli gore, bolovi u nogama, a Speedbraker se samo malo zapuhao . Isprobao je SLX kočnice svoje, skužio da vilica nije što treba biti , no rekao je na kraju da mu je bilo super.
Staro 07.05.2011., 23:20   #10022
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
Htio sam to podjeliti ovdje s vama tako da vidite da ima i starijih ljudi koji su totalno netolerantni i očigledno kad se preplaše neznaju se smiriti!
Penzioneri i slična starija "gospoda" su samo kap u moru. Mlade mame i njihove prijateljice koje su se nasred biciklističke staze ili uz rub ceste našle raspričati - svaka s mobitelom u ruci i Dior naočalama za promatranje pomračine Sunca, kolica i djeca sve naokolo, one s prijateljicama zuje i blebeću koja od njih najljepše izgleda na Fejs profilu. Ne trzaju na okolinu ni 5%, a da bi se bar pokušale malo maknuti u stranu - ne dolazi u obzir, jer biciklist je taj koji njima smeta i koji im remeti ugodno časkanje s prijateljicama.

Da na spominjem čobane i sirovine koji nakon više od desetljeća izbivanja, napokon sjedaju na bicikl, da impresioniraju "bolju" polovicu, naoružani pederušama, obaveznom markiranom oblekom, zlatnim lančićima svih mogućih oblika i nezaobilaznim mobitelom u jednoj ruci dok krstare okolo i naokolo, ne bi li odjednom stali, jer im zvoni mobitel, pa jasna stvar da moraju nasred ceste ili biciklističke staze, na sav glas sa svojim kumom raspraviti ko je dobil na "kladuši" i u koji narodnjački klub se ide kasnije. Naravno, svi ostali ih moraju zaobilaziti i u zadnji čas se snalaziti, jer seljačine nisu u stanju pojmiti da je problem u njima i njihovom manjku ponašanja u prometu i kroničnom nedostatku opće kulture i bontona. Dok ih ljudi prolaze i zaobilaze, seljačina delux ih promatra s prijetećim "šta! gledaš yebem ti mater, vidiš da pričam s kumom" pogledom, jer ipak je on direktor svemira.

Ekipa od 50+ koja se sa skuterima vrhunske kineske proizvodnje vozi po biciklističkoj i usput mahnito trubi svima ispred, je pak vrhunac svih tih eskapada. Svi redom pretili i nenormalno lijeni, žure i jure do obližnjeg Konzuma, jer im se nije dalo prepješačiti tih 125m od zgrade iz koje su se spustili poluodjeveni i polubudni, jer im je ponestalo Žuje, a taman gledaju prijenos NK Sveti Križ Začretje vs. NK Kozari Bok u kojem igra od mali od susjeda.

Nema pomoći s takvima, jer ako je čovjek kulturniji u prometu, to su oni gori.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2011., 23:35   #10023
Speedbreaker
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Valjda su stigli do doma kak spada.
Da, osim kaj smo na črnomercu po treći put skidali gumu dolje...

Svejedno, vožnja je bila odlična danas, par puta sam upo u krizne situacije (kanale), ali sam uspio ostat na bajku...
Sad tek vidim kolko je važno imat barem dobru vilicu jer zbog ove svoje nisam uspio zakočit za zavoj(kotač se samo odbijao po kamenju) i produžio u šumu, dobro da nije bila provalija.
SLX-e svakako preporučam jer koče izvrsno za moju kilažu(<70kg) i sa jednim prstom, i cijeli spust su držale konstantan ugriz.

Ekipa je bila odlična i nadam se da ću uskoro opet pohodit Sljeme.
Speedbreaker je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2011., 00:03   #10024
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Speedbraker je fakat s lakocom ispedalirao po prvi puta Leustek, vjerojatno zato sto je cista suprotnost 2die4-u...sto se fizicke pojave tice

Nakon sto sam smazao grah, odmah pravac po 39-ki do Stubaka, pa cestom za Z. Bistricu na rucak, i kasnije za Zagreb.
Ovaj puta 39-ka je pala u cijeloj duzini - od Pila se ide lokalnom cesticom u brijeg, izmedju kucica i vinograda.
Ima puno skretanja ali je sve odlicno markirano. U jednom trenutku s ceste put skrece u sumu, strmo nizbrdo i tu zapocinje jako lijepa sumovita dionica, prvo spust, pa onda uspon i dugi spust asfaltom u Stubake.

Vecina 39-ke nije bas nesto posebno zanimljiva, osim gore spomenutog dijela od Pila do Stubaka, i prekrasan dio kad se skrene za Horvatove stube i pici po vijugavoj i mjestimice tehnicki zeznutoj singlici, koja zavrsi uz potok na izletistu Srnec.

Evo nesto slikica da malo pasete oci:

Ovdje pocinje super dionica - skretanje za 500 stuba
Nekoliko fotki singlice: 1...2...3
Srnec i staza za dalje ide lijevo
Sam kraj singlice vuce na jurisanje, ali nesmotrenost bi mogla zavrsiti 4 metarskom skokom (ovo je gore nego sto izgleda na slici, nema sansi da se izvozi, jedva se spusti s bajkom u rukama jer zemlja je strma - kao odrezana).
Nastavak ide po zemljano-makadamskoj podlozi, na kojoj ima dosta ovakvih legla komaraca.
A nadje se tu i kanala - putem ima jako puno lisca i kojekakvog granja, ne prolazi tuda previse planinara, a biciklista jos manje
Makadam
Most preko potoka Vidak
Skretanje s asfalta u sumu u mjestu Lampusave.
Ovako i ovako to izgleda u sumarku skrivenom, a na kraju strmog uspona izbije se ravno u dvoriste Centra za proucavanje ljekovitog bilja
Na spustu do stubaka vidio sam stvarno svakakvih kuca, od tradicionalnih do kicasto-rasipnickih, ali ovu viksu u kvazi japanskom stilu sam jedinu poslikao.

A je to, to - Okruglih 86km

p.s.
Nije Srale jedini koji je zbusio gumu, a montirajuci novu probusio sam i nju (tak mi i treba kad zurim) - tip-top set za krpanje dobro dodje u ruksaku

p.p.s.
Krpajuci gumu skuzio sam da mi kotac ide ne u osmicu, vec u 80-icu ...lamata lijevo-desno za centimetar+, i jos je hebeno jajast - bice da sam negdje opalio s kotacem, samo sto se ne sjecam ni kad ni gdje he he.
Nik je online   Reply With Quote
Staro 08.05.2011., 01:22   #10025
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Odličan putopis od tebe Nik, kao i po običaju!
Ja kad ozdravim krećem dalje u pohode!
Ovo gore me malo, a onak bacilo u razmišljanje! šmrc, idem spat!

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2011., 01:30   #10026
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Pred sam kraj 9tke Srale probušio gumu, stavili novu koja dok se ne stavi na bajk drži, a onda očito negdje pušta. Valjda su stigli do doma kak spada.
Jako lijep dan za bickliranje, temperatura kak spada.

Speedbraker iznenadio. Nisam vidio nikoga da se lakše popeo po Lojsteku za prvi puta. Pratio Nika i mene bez problema, osim na kamenju gdje smo se počeli naganjati. Mi došli gore, bolovi u nogama, a Speedbraker se samo malo zapuhao . Isprobao je SLX kočnice svoje, skužio da vilica nije što treba biti , no rekao je na kraju da mu je bilo super.
Da, nije bas da sam probusio gumu, vec sam se fino razvalio, taman 50m od ceste
Gumu nisam probusio, ne precvikao u duzini 2x3cm. To ni tip top zakrpe nebi zakrpale. Do tad je bilo sve fino, čak sam fino otpedalirao lojstek, Speedbreaker iznenadio kondicijom, ali ni dolje nije puno zaostajao, ako uzmemo da je na HT-u, sa prednm polu-rigidom

Vuco mi je uvalio neku svoju probusenu zračnicu koju smo morali 3 puta skidat i na kraju mi je speedbreaker ustupio svoju koje je drzala do doma. Naravno, ovim putem zahvala Zhavala naravno i Vuci

I dečki kad se spustate, dobro si stegnite tenisice koje imate na nogama. Konretno ja sam danas prilikom pada ostao bez desne, i usput sam ostao bez pola pete, tak da sad par dana sepam, a sve zato sto nisam imao propisno zažnjirane tenisice.

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2011., 18:32   #10027
Constantine
Premium

Constantine's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
jel valjaju sta oni brzinomjeri u lidlu i intersparu po 30-ak kuna?
Constantine je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2011., 20:00   #10028
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

U lidlu ih je bilo samo kad je bila akcija, i evo ja potvrđujem da VALJA, jer kaj je ovaj moj sve prošao do sada i još veselo radi, mislim da nijedna Sigma nebi!
Za onaj iz Interšpara neznam, ali za te pare me nije ni briga, kupi pa i da nevalja to je 30kn!!!!!!!!!!!

RedGreenBlue
Staro 08.05.2011., 22:39   #10029
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
kak dobar video

ne radi mi embeded, pa vam evo linkic

http://www.pinkbike.com/news/Bike-Pa...w-to-2011.html

http://www.whistlerbike.com/index.htm

ak cu jednom krocit u Kanadu potrudic cu se da odem tamo
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2011., 23:25   #10030
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

ovaj drugi filmić je totalno inspirativan i DEPRESIVAN u isto vrijeme (:

RedGreenBlue
Staro 08.05.2011., 23:34   #10031
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Vuco mi je uvalio neku svoju probusenu zračnicu koju smo morali 3 puta skidat i na kraju mi je speedbreaker ustupio svoju koje je drzala do doma. Naravno, ovim putem zahvala Zhavala naravno i Vuci
Ne znam, meni je držala tjedan dana dok nisam nabavio sa auto ventilom

I nemoj me *ebat da si htio pumpati gume sa CO2 patronama . Godinu dana si se vozio bez kacige jer si židov popraviti staru ili kupiti novu po 70ak kuna, dvije godine se voziš bez rezervne zračnice koja dođe 25kn i sad bi ti trošio jednu patronu od 15kn komad za pumpanje gume

Mućki provokatoru
Staro 09.05.2011., 00:40   #10032
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Mućki je nego šta

RedGreenBlue
Staro 09.05.2011., 02:55   #10033
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Ne znam, meni je držala tjedan dana dok nisam nabavio sa auto ventilom

I nemoj me *ebat da si htio pumpati gume sa CO2 patronama . Godinu dana si se vozio bez kacige jer si židov popraviti staru ili kupiti novu po 70ak kuna, dvije godine se voziš bez rezervne zračnice koja dođe 25kn i sad bi ti trošio jednu patronu od 15kn komad za pumpanje gume

Mućki provokatoru
Od kad znam za sebe se vozim bez kacige, rijetko padam, a i kad padam izvedem to elegantno, ali eto, i to je sad iza mene i od sad se svaki put fura kaciga.
Zračnica mi nikad nije trebala, jer nikad nisam busio gume, a ponekad sam znao imat set za krpanje

Iako mislim da bi onaj moj pad tj bite sjebao i tubeless

A ovo za CO2, jbga nisam znao da jedna patrona puni samo jednu gumu, ja sam mislio da moze bar 2-3 gume, tak da je to otpalo. Sad dok rijesim vilju, onda cu kupit sav potreban alat i postenu torbu u koju ce sve to stat, tak da cu imat sve, pa ako ti nesto zatreba, bum ti posudio

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2011., 09:19   #10034
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

kad si nabiješ cistu u glavi veličine 11*4,5 cm ćeš bolje razmišljati. (o potresu mozga, glavoboljama da ne pričam, kao i mogućnosti kompresije na mozak koja za sobom vuče druge ozbiljne probleme)
jako je lijep osjećaj kad ti krv udari u glavu (na svakom teškom usponu je tu, kad god stojiš na rukama....) ! osjećaš sve ! ako ćeš imati sreće, neće ti se oslanjati na kosti čeljusti (ili bilo koju drugu), pa će ti biti malo lakše.
od tad i zbog toga nosim FF !

ne budi idiot i budala nego kacigu na glavu. bar zbog ljudi koji će se voziti uz tebe da te ne moraju gledati razjebane glave !
Željac je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2011., 13:37   #10035
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Pitanje;
Kako i dali perete svoj ruksak?
Ako ga perete, kako (vešmašina, ručno...)?
Ako ga neperete, kako ga onda čistite?

Konkretno me zanimaju iskustva u pranju u vešmašini i iskustva u uklanjanju onih znojnih naslaga soli na stražnjem dijelu ruksaka i naramenicama!

Hvala!

RedGreenBlue
Staro 09.05.2011., 14:10   #10036
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Dam staroj, ves masina ( šareni ) i ko novi je .Ako je imalo kvalitetniji ruksak nece mu nis bit .Ovo od soli ,ako ga ima puno,smocis i namazes i istrljas slobodno deterdentom za sudje ( likvi) i onda u ves masinu
Staro 09.05.2011., 14:11   #10037
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Stavi ga na lagani program(zavjese, vuna, etc.) u perilicu i onda mu ziher neće biti ništa.

domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2011., 14:18   #10038
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
Pitanje;
Kako i dali perete svoj ruksak?
Ako ga perete, kako (vešmašina, ručno...)?
Ako ga neperete, kako ga onda čistite?

Konkretno me zanimaju iskustva u pranju u vešmašini i iskustva u uklanjanju onih znojnih naslaga soli na stražnjem dijelu ruksaka i naramenicama!

Hvala!
Posto imamo isti

Ja ga operem sa vlaznom krpom i to je to. ne stavljam u masinu niti ga bas perem ko i ostali ves.
Staro 09.05.2011., 16:36   #10039
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Hvala, i pretpostavio sam da se može u vešmašini na neki lagani program!
Ništa moram sada regrutirati staru da se to riješi, jer imam ga već 4g. i do sada nisam ni imao potrebe za pranjem jer nisam ga koristio za ono za što je bio namjenjen, ali sada mu je već vrijeme za jedno pranje !

RedGreenBlue
Staro 09.05.2011., 16:38   #10040
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
s cime oprati bajk? vozio sam se po nekakvim jebenim kaljuzama i sad mi je bajk koma ( ramu i "cvrste" dijelove sam prebrisao i oprao, ali bojim se oko lanca i zupcanika drkat s vodom?
Staro 09.05.2011., 16:41   #10041
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Citiraj:
Autor robert7 Pregled postova
s cime oprati bajk? vozio sam se po nekakvim jebenim kaljuzama i sad mi je bajk koma ( ramu i "cvrste" dijelove sam prebrisao i oprao, ali bojim se oko lanca i zupcanika drkat s vodom?
Slobodno mozes sa slaufom po pogonu, kazeti i lancu, SAMO moras poslje podmazat lanac i sve ce biti OK.

Staro 09.05.2011., 16:42   #10042
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Take je, ja čak i miniwashom operem, naravno malo pazim na bitne dijelove da nisam preblizu i to je to, i OBAVEZNO podmazivanje nakon toga i onda nemaš brige!

RedGreenBlue
Staro 09.05.2011., 17:24   #10043
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Svejedno s cim podmazem,ili ima neko posebno ulje?
Staro 09.05.2011., 17:35   #10044
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Citiraj:
Autor robert7 Pregled postova
Svejedno s cim podmazem,ili ima neko posebno ulje?
Pa bas i nije

Ja podmazujem sa

http://www.dsg.hr/proizvod.asp?Sifra=23

i zadovoljan sam, ne ispire se tak brzo i ne skuplja toliko smeca na lanac, dok recimo NIKu ulje nevalja jer mu je pregusto

Imas od ine lancoil ali koliko sam skuzio hvata hrpu smeca na sebe. Neko koristi i finomehanicko ulje, ali i ono skuplja smece.

Ak ulje skuplja previse smeca (mislim na prasinu) onda ti to udje medju karike na lancu i onda ta prasina ima ucinak na zupce na pogonu kao da ih smirglas, brze se zupci potrose.

Ja samo koristim taj zeleni finish line, tak da ne znam iz prve ruke kakva su druga ulja, bude sigurno jos neko napiso sa cime podmazuje lanac.

E da, sa WDom ne podmazuj lanac jer on ne podmazuje!
Staro 09.05.2011., 17:38   #10045
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
svejedno, razlika medju uljima je kolko brzo ce se isprat pod vodom i kolko ce smeca skupljat na sebe, kolko ja znam kad biras izmedju ulja biras izmedju ovog dvoje
druga opcija ce raubat lanac i lancanike, al za prosjecnog korisnika je to sve vise manje isto, podmazi da je masno ali da se ne cijedi s lanca, ak primjetis da se smece skuplja obrisi ga, ak se prebrzo skuplja promjeni ulje i to je to

disclaimer
priznajem da vrlo vjerojatno postoje i detaljnije razlike medju pojedinim uljima ali uvjeren sam da ce prosjecni korisnik, u kojega i sebe ubrajam, biti zadovoljen ovim objasnjenjem, ako netko zna bolje slobodno se ubaci
hash je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2011., 17:42   #10046
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

hvala momci, moj lanac ce vam biti mnogo zahvalan ^^
Staro 09.05.2011., 18:43   #10047
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Evo ga, ruksak je opran na brzom progremu; 50°C i 30min i 600rpm, sada sam ga izvadio i ruksak je skoro pa suh i KAO NOVI je
Iznimno sam zadovoljan, sve je oprano, ništa se nije potrgalo(to mi je bila najveća briga) i fino miriši
Uglavnom to je to!
Disclamer u stilu hash-a, u mojem slučaju se radi o Dakine Nomad ruksaku za kojeg znam da je iznimne kvalitete, dakle neznam kako će se drugi ruksaci ponašati ali eto ovaj se ponaša svijetski , za sve indikacije i nuspojave, javite se svom obližnjem prodavaču ili dobavljaču ruksaka, za nastalu štetu ne odgovaram

RedGreenBlue
Staro 09.05.2011., 18:44   #10048
Demon Hunter
Registered User

Datum registracije: Oct 2004
Za početak, lijep pozdrav svima

Pratim ovu temu već neko vrijeme i vidim da ovdje ima jako puno ljubitelja biciklizma. Stoga se nadam da će te mi moći pomoći...
Planiram se opet vratiti na dva kotača (kao hobi) i trenutno sam jako optimističan (nadam se da će tako i ostati)

Ono što me muči je izbor bicikla. Financijski bih htio proći što jeftinije, a da opet nije neko "smeće iz peveca". Raspolažem sa nekih 2000kn(+/-300), što manje to bolje (uzmite u obzir da će vjerojatno odmah tu doći dodatni troškovi poput rukavica, kacige, pretpostavljam drugog sica i sl.).
Sad, upoznat sam donekle sa općim pojmovima no bojim se da ne dovoljno.
Pretpostavljam da trebam veličinu rame 23" obzirom na 194cm/95kg? Ono što sam još uspio pohvatati je da tražim hardtail mtb (koliko sam shvatio kvalitetna dupla suspenzija mi nije potrebna, a uz to ne dolazi jeftino i skuplja je za održavanje) i da mi za početak ne treba ništa posebno (uglavnom ću se voziti po lošoj cesti, makadamu, zemlji i možda kojem utabanom šumskom puteljku). I također da mi je bolje ići na V-brake obzirom na cijenovni rang.

Uz pretpostavku da sam na dobrom početku, gdje dalje? Koje shopove u Zagrebu i okolici preporučate? Koje entry-level brandove, da se tako izrazim? Da li odmah imate i preporuku nekog specifičnog modela?

Unaprijed hvala svima na pomoći i savjetima
Demon Hunter je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2011., 19:00   #10049
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Pa bas i nije

Ja podmazujem sa

http://www.dsg.hr/proizvod.asp?Sifra=23

i zadovoljan sam, ne ispire se tak brzo i ne skuplja toliko smeca na lanac, dok recimo NIKu ulje nevalja jer mu je pregusto

Imas od ine lancoil ali koliko sam skuzio hvata hrpu smeca na sebe. Neko koristi i finomehanicko ulje, ali i ono skuplja smece.

Ak ulje skuplja previse smeca (mislim na prasinu) onda ti to udje medju karike na lancu i onda ta prasina ima ucinak na zupce na pogonu kao da ih smirglas, brze se zupci potrose.

Ja samo koristim taj zeleni finish line, tak da ne znam iz prve ruke kakva su druga ulja, bude sigurno jos neko napiso sa cime podmazuje lanac.

E da, sa WDom ne podmazuj lanac jer on ne podmazuje!
Ja se nadam da se ti zajebavaš što se tiče lancola, pa to ulje mi sipamo u motorke za podmazivat list i pilu.
Staro 09.05.2011., 19:47   #10050
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Citiraj:
Autor Demon Hunter Pregled postova
Za početak, lijep pozdrav svima

Pratim ovu temu već neko vrijeme i vidim da ovdje ima jako puno ljubitelja biciklizma. Stoga se nadam da će te mi moći pomoći...
Planiram se opet vratiti na dva kotača (kao hobi) i trenutno sam jako optimističan (nadam se da će tako i ostati)

Ono što me muči je izbor bicikla. Financijski bih htio proći što jeftinije, a da opet nije neko "smeće iz peveca". Raspolažem sa nekih 2000kn(+/-300), što manje to bolje (uzmite u obzir da će vjerojatno odmah tu doći dodatni troškovi poput rukavica, kacige, pretpostavljam drugog sica i sl.).
Sad, upoznat sam donekle sa općim pojmovima no bojim se da ne dovoljno.
Pretpostavljam da trebam veličinu rame 23" obzirom na 194cm/95kg? Ono što sam još uspio pohvatati je da tražim hardtail mtb (koliko sam shvatio kvalitetna dupla suspenzija mi nije potrebna, a uz to ne dolazi jeftino i skuplja je za održavanje) i da mi za početak ne treba ništa posebno (uglavnom ću se voziti po lošoj cesti, makadamu, zemlji i možda kojem utabanom šumskom puteljku). I također da mi je bolje ići na V-brake obzirom na cijenovni rang.

Uz pretpostavku da sam na dobrom početku, gdje dalje? Koje shopove u Zagrebu i okolici preporučate? Koje entry-level brandove, da se tako izrazim? Da li odmah imate i preporuku nekog specifičnog modela?

Unaprijed hvala svima na pomoći i savjetima
Ja sam uzeo nakamuru cliff lite u intersportu za 2300kn, zasad sam prezadovoljan, vozim se putevima ko sto si naveo ( nista hardcore offroad,vecinom utabani sumski polugrbavi putevi, te na posao, po makadamu ) i zadovoljan sam.

eventualno razmisljam o promjeni sica, posto moja guza doesn't fancy this one ^^

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na