|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
![]() Evo ovako ja sam kupio 5 portni switch TP-Link. Imam dva 2 kompa u kući, i jedan ADSL Modem/Router. Problem je u tome što se može samo jedan PC povezati. Na drugom kaže da su korisničko ime i lozinka nevaljani ili se koristi. Lan radi ispravno mogu i igrati igre preko lan-a. Evo slika adsl modem/routera ![]() I slika kako je to povezano: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Community Manager
Datum registracije: Nov 2006
|
U kojem ti modu radi ruter, bridge ili ppoe? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Jel imaš namješten dial-up? Ako je, onda taj mora šerat vezu i bit upaljen da bi drugi mogao na net. Bolje je da u ruter upišeš podatke i da se ruter sam spaja na net. Onda na njega možeš nakačit koliko god želiš kompova, preko mreže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Community Manager
|
Nije mi jasno onda sto ti tocno izbacuje da nevalja korisnicko ime ili lozinka? Tebi ako je ruter stalno spojen na internet dovoljno je da ustekas racunalo i na njemu ce raditi sve kako treba. Disejblaš DHCP na switchu i enejblas ga na ruter. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Community Manager
|
Ulogiraš se u ruter (najcesce http://192.168.1.1) i podesis tamo sve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Napravio si grešku u startu jer si kupio switch. Da si preko oglasnika kupio neki polovni modem/router, imao bi oboje u jednom uređaju i prošao bi jeftinije. Fale nam neke osnovne infomacije: 1. o kojim se točno uređajima radi (model!)? 2. kojeg ISP-a imaš (t-com, iskon, bnet, optima,...)?
![]() |
#10 |
Registered User
|
Skužio sam što je problem trebao sam postaviti ruter. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|