|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jan 2011
|
(riješeno) Računalo se ne pali
e ovako,nije moje računalo a nemam ni mogućnost probe i testiranja pritiskom na start ništa se ne događa,odnosno primjetio sam klikajući/držeći start tipku da se nekad zavrti ventilator od procesora kada se priključi na struju računalo proizvodi i zujanje i onda kasnije stane,buzz na matičnoj ne vidim,e sad možda je iz napajanja da kažem,napajanje je ms 400w(loše znam),matična je asus p5p800 se,intel proc p4 mislim 3GHz grafa je ati AGP,mislim da je riječ o nekoj X16** kad se ukopča u struju osim tog čudnog pištanja i zujanja,lampica na matičnoj svijetli zeleno gledajući ništa mi ne izgledan niti miriše spaljeno,probao sam memoriju na drugi slot ali opet ništa,probao sam cmos,izvadio bateriju isto ništa ja sumnjam da je napajanje crknulo,ili da je ova baterija od cmosa prazna(računalo je staro oko 5g,možda i i više) šta mislite? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Imao sam slican problem, i kasnije ustanovljeno da je napajanje bilo. Samo kod mene se upalio na 2-3 sec zavrtio sve ventove i onda se srusi, nekad do biosa dodje, nekad udje u windowse ali sve kratkotrajno. Promjena napajanja rijesila sve probleme. Doduse nije potpuno isto ali eto, probaj napajanje drugo stavit pa si vidi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
nije moje računalo ali ću savjetovat susjedu onda da kupi drugo napajanje da ne nosi na servis i dijagnostiku jer nije više pod garancijom pa ćemo onda probat jel bi ovo bilo dovoljno jako odnosno kompatibilno? http://www.comel.hr/katalog/racunaln...atx2-22-120-mm |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
riješeno,napajanje je |
![]() |
![]() |
|
|