Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.04.2011., 13:56   #1
taxodium
Registered User

Datum registracije: Apr 2011
Problem - nema izlaza na internet

Pozdrav. Sljedeći je problem, pa bih molio savjet:

Hp laptop. Novi compaq cq56-sm110. Novoinstalirani windows7. novi Airlive wl-1600 wireless adapter i software uredno instalirani.

Spaja se na router (speedtouch) normalno, password, sve odlično, signal 90%, konekcija s routerom radi, ali neće na internet. Na browseru samo javlja 'no internet access'.
koji su mogući problemi?

Radi se o tome da laptop nije kod mene, nego pokusavam telefonski rjesit kod nekoga tko nema pojma, a ni ja nisam neki strucnjak.
cinjenice su da ja nov laptop, nova kartica. Također je probao i sa integriranom karticom od laptopa i opet ista stvar. spoji se na router, ali neće van na internet. Probao se kod susjeda spojit na njegov router i opet isto. Ima jedino avira antivirus, ali ga je za svaki slucaj stavio na disable, opet isto. Inace, ja doma imam istu takvu karticu i spaja se po defaultnim postavkama na razne modeme bez ikakvih problema. Što može biti problem u postavkama??? Ako tko ima info, bio bih jako zahvalan.

Zadnje izmijenjeno od: taxodium. 20.04.2011. u 13:59. Razlog: nejasan dio posta. hvala
taxodium je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2011., 14:22   #2
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Za početak provjeri kakvu IP adresu dobije laptop. Probaj namjestit fiksnu adresu, gateway i dns-ove pa vidi onda. Provjeri i da li je router uopće spojen na internet, probaj i sa kablom spojit.
D1viry je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.04.2011., 07:32   #3
LudonjaST
Premium

Datum registracije: Feb 2011
Možda ti w-lan kartica ima problem ili njeni driveri nisu dobri.

Dakle, desni klik na bežičnu mrežu u donjem desnom kutu i open network and shering center.
Pogledaj desno pod connection i klikni na to. Izaći će ti nešto. Onda properties.
Onda dupli klik na internet protocol version 4.
Tu podesi ove gore spomenute parametre.
LudonjaST je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno