|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Problem - nema izlaza na internet
Pozdrav. Sljedeći je problem, pa bih molio savjet: Hp laptop. Novi compaq cq56-sm110. Novoinstalirani windows7. novi Airlive wl-1600 wireless adapter i software uredno instalirani. Spaja se na router (speedtouch) normalno, password, sve odlično, signal 90%, konekcija s routerom radi, ali neće na internet. Na browseru samo javlja 'no internet access'. koji su mogući problemi? Radi se o tome da laptop nije kod mene, nego pokusavam telefonski rjesit kod nekoga tko nema pojma, a ni ja nisam neki strucnjak. cinjenice su da ja nov laptop, nova kartica. Također je probao i sa integriranom karticom od laptopa i opet ista stvar. spoji se na router, ali neće van na internet. Probao se kod susjeda spojit na njegov router i opet isto. Ima jedino avira antivirus, ali ga je za svaki slucaj stavio na disable, opet isto. Inace, ja doma imam istu takvu karticu i spaja se po defaultnim postavkama na razne modeme bez ikakvih problema. Što može biti problem u postavkama??? Ako tko ima info, bio bih jako zahvalan. Zadnje izmijenjeno od: taxodium. 20.04.2011. u 13:59. Razlog: nejasan dio posta. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Za početak provjeri kakvu IP adresu dobije laptop. Probaj namjestit fiksnu adresu, gateway i dns-ove pa vidi onda. Provjeri i da li je router uopće spojen na internet, probaj i sa kablom spojit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Možda ti w-lan kartica ima problem ili njeni driveri nisu dobri. Dakle, desni klik na bežičnu mrežu u donjem desnom kutu i open network and shering center. Pogledaj desno pod connection i klikni na to. Izaći će ti nešto. Onda properties. Onda dupli klik na internet protocol version 4. Tu podesi ove gore spomenute parametre. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|