Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.04.2011., 01:56   #1
de sign
Premium

de sign's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Airlive WL1700 usb napajanje!?

Počeo mi se smrzavati net i gasit komp. Do sada sam navedeni usb adapter spajao samo na jedan usb port. Međutim, njegov kabel ima i drugi usb konektor pa se može spojiti na dva usb porta istovremeno.

E sad, ja sam ga spojio i na drugi port ali nisam siguran dal od sada adapter koristi napajanje i iz tog drugog porta.
Kako to mogu provjeriti?
Išao sam provjeriti USB Hub-ove u device manageru i nema nikakvih promjena, u USB Root Hub - properties - power nema novih registriranih uređaja.
Jel to normalno ili bi možda trebao reinstalirati driver od adaptera?

Btw. nakon spajanja na dodatni usb port, opet mi se zgasio komp.
de sign je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2011., 07:00   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Reinstaliraj driver.
Oglas

Oglas
Staro 20.04.2011., 08:57   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ne želim se naslađivati situaciji ali to ti je "kazna" za učinjeno. Nije bez razloga isporučen kabel da uzima napajanje sa dva porta. Ne mogu sa sigurnošću tvrdit da je sada napajanje USB porta "načeto" ali je na žalost lako moguće.

"USB Root Hub - properties - power" parametar će pokazat željeno ali na obrnuti naćin, kada priključiš na dva porta trebalo bi pisat manja struja u odnosu kad spojiš samo jedan. Kvaka je u tome da ne prijavljuje uređaj na portu sa kojeg uzimaš samo napajanje jer su spojeni samo + i - (napajanje) a ne i data linije i zato nemože detektirat / prijavit uređaj i na tom portu. Ovo je možda malo nespretno napisano ali se nadam da ćeš skužit bit.

Možeš napravit reinstalaciju drajvera, neće odmoći ali sumljam da je rješenje problema.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2011., 09:23   #4
de sign
Premium

de sign's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ne mogu sa sigurnošću tvrdit da je sada napajanje USB porta "načeto" ali je na žalost lako moguće.
Misliš napajanje svih portova?

Citiraj:
"USB Root Hub - properties - power" parametar će pokazat željeno ali na obrnuti naćin, kada priključiš na dva porta trebalo bi pisat manja struja u odnosu kad spojiš samo jedan. Kvaka je u tome da ne prijavljuje uređaj na portu sa kojeg uzimaš samo napajanje jer su spojeni samo + i - (napajanje) a ne i data linije i zato nemože detektirat / prijavit uređaj i na tom portu. Ovo je možda malo nespretno napisano ali se nadam da ćeš skužit bit.
Kužim.

Citiraj:
Možeš napravit reinstalaciju drajvera, neće odmoći ali sumljam da je rješenje problema.
To misliš zato što pretpostavljaš da je otišlo napajanje USB portova!?

Idem probat.

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Reinstaliraj driver.
Idem to napravit. Thx.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.04.2011. u 10:09.
Staro 20.04.2011., 10:19   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Od početka nisi definirao kako treba PC - mobo xy ili lap xy ?
Sve zavisi kako je hardwerski izvedeno, primjera radi svaki port se "kontrolira" posebno ili po dva zajedno ili svi zajedno.

EDIT:
Sad vidio u drugoj tvojoj temi da se radi o Asus A8v.
Kao rješenje možeš napravit:
- nađi / nabavi USB bracket, primjer
- preuredi ga tako da iz konektora izvadiš krajnje žice (crvena i crna)
- te izvađene žice spojiš na slobodni Molex sa napajanja, pazi da izvedeš dobar spoj preko Molex produžetaka, spajaš crvena-crvena i crna-crna, spojeve izoliraš
- uštekaš konektor na mobo na USB56 ili USB78, ovisno koji je slobodan
- WiFi stick spoji na dodani bracket, pali i vozi
Moguće da će opet trebat napravit reinstal drajvera zbog promjenjenog USB - a tj. na koji je uštekan stick.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.04.2011. u 11:15.
Staro 20.04.2011., 12:27   #6
de sign
Premium

de sign's Avatar

Ima još jedna stvar oko koje dvojim.

U Win7 dev.manager - USB Root HUB - Power, mogu vidjeti aktualnu potrošnju uređaja na tom portu ili ono što stoji pod "Power required" je samo izvučeno iz hardverskog ID-a kao nominalna potrošnja?

Preselio sam adapter na druga dva porta i sam driver ali sad ne znam jel zapravo uopće mogu provjeriti dal se koriste oba porta!?

Nikky, hvala ti na trudu. Tvoju opciju uzimam kao posljednju soluciju.
Staro 20.04.2011., 12:45   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Nemoj ništa "provjeravat" da ne dođeš u istu situaciju i na ovim portovima tj. obavezno uštekaj oba konektora.
Gore san već napisao, pod Power bi trebala pisat trenutna / aktualna potrošnja na jednom portu.
Ako sada piše manje ili max. 500 mA onda je OK.
Staro 20.04.2011., 13:39   #8
de sign
Premium

de sign's Avatar

Piše 500 mA. Ali tako je pisalo i prije nego sam promijenio portove i reinstalirao drivere.
Staro 20.04.2011., 13:48   #9
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Možeš Ohm metrom / univerzalcem provjerit spojni kabel da provjeriš jel uzima napajanje sa oba priključka tj. jesu li u paraleli. Sve odradiš kada je ištekano sa kompa.
Ako je tako i u buduće budeš spajao oba konektora nebi trebao ponovo doći u bleme.
Staro 20.04.2011., 14:43   #10
de sign
Premium

de sign's Avatar

Ajd dobro, sad barem znam čemu služi drugi usb konektor na kablu.

Nevjerovatno da blentinjosi nisu nigdje u uputsvima naveli da se treba spojit oba. Niti ih ne spaja čovjek koji mi je preporučio taj adapter.

Valjda moj slučaj ima veze i sa PSU-om.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.04.2011., 00:50   #11
begi
Premium
Moj komp

begi's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Ne slažem se sa tvojim komentarom u vezi proizvođača, imam istu karticu i pokazala se prilično osjetljiva i jaka koliko sam imao vremena da je probam. Ako su došla dva kabla normalno je da su potrebna oba. Ja sam davno uvezao turbodizela sa dva mjesta za aumuatore po 45Ah. Došao je jedan aumulator i s njim sam palio do -10 pa sam morao kupiti i drgi. Znači proizvođač to nije bez veze predvidio. Nadam se da vidš analogiju tj. što ti hoću reći. Pozz.
begi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno