|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
Ok, problem je sljedeči 1. Ja sam noob, i imam jako ograniceno znanje o mreznim tehnologijama 2. Imamo mrežu sa dva rutera, i jednim ruterom koji se ponaša kao bridge između njih, nasa dva rutera su na iskonu i zadovoljno se spajaju na net. 3. Želimo maximalno iskoristit nasu infrastrukturu, tj. međusobno koristit gateway-e, tako ako netko iz drugog djela mreze ima slobodnu liniju da se dio prometa sa 1 djela prebaci na drugi dio. Mislim da bi ovo bilo moguce..., ( vi cete mi reci kako), ovaj ruter u sredini naka bude "šef", i neka određuje kako ce dva gatewaja koristit net, odnosno on ce imati duplu funkciju, oblikovati ce promet za dva routera (davati prednost portu 80.... itd) i on ce se pobrinuti da se dostupni bandwith rasporedi preko dva djela mreze, na nacin da svaki od dva routera ima grant(znaci da dobiva samo kad zatraži), u iznosu do max 40% dostupnog bandwitha, sa naravno iznimkom da ako se resursi ne koriste, dobiva pravo na preostale resurse koji nisu u upotrebi, a ako se iznenada ukljuce i povecaju zahtjevi drugog djela mreže onda mu malo smanji udio tako da drugi dio mreze moze normalno funkcionirat, ideju mi je dao NET-limitter, koji unutar kompa raspoređuje zahtjeve između aplikacija na kompu ok dakle svaki ruter poslužuje svoje klijente, i kao rezultat ima svoje zahtjeve, te zahtjeve salje sefu koji određuje koliko, i pod kojim prioritetom ce se izvrsavati, i salje mu nazad, koje zahtjeve treba izvrsit, ako drugi dio mreze nije aktivan prosljeđuje zahtjeve od prvog djela, na router od drugog dijela, i vraca rezultate na prvi dio mreže sada jeli to moguce i kako to omoguciti ? Sef zagarantirano mora imati Quality of Service QoS, instaliran, i aktiviran, ali kako napraviti ajmo to nazvati Dynamic Load Balancing DLB ? ok nasao sam rjesenje na netu, ali mi je jako apstraktno, bi mi neko mogao malo jednostavnije objasniti sto tu piše http://www.zeroshell.net/eng/load-balancing-failover/ Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.04.2011. u 14:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
To je jedno od rješenja ali zahtjeva jedan PC (može biti i stari P4 sa dvije / tri mrežne), ZeroShell je linux baziran OS sa router funkcijama. Staviš ga u funkciju "šef" - a. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|