|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
Ubacivanje još jednog HDD-a
Raja, imam problem sa novim hard diskom.. Naime ubacio sam dodatni HDD pored postojećeg, namjestio da bude slave, formatirao, uglavnom sve što je potrebno. Dotični je radio cca tri dana perfektno, da bi danas počeo lediti. Da pojasnim, čim uđem na E: sve se zaledi, ne mogu restartovati računar pa moram ručno ![]() Da dodam, u safe mode-u ga otvara normalno, otvara sve file-ove na njemu, sve radi, čim restartujem računar i uđem tako da kažem normalno, on blokira. I kao šlag na tortu, večeras mi blokira kompletan računar čim ga upalim, sve se zaledi, da bi ja na kraju iskopčao taj novi HDD i sve fercera ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
hm. mozda je problem fizicke naravi.naime mozda se hard stresao i zato steka glava i sl. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ne znam, sutra ću ga odnijeti do servisa, ali i preko telefona su mi rekli da možda postoji neki hidden file na njemu koji treba izbrisati, a oni imaju neke programe preko kojih to mogu uraditi, ali fora je što radi u safe mode-u normalno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ovo mi vuče na Bad Sectore, probaj istestirati disk sa HMDD-om kojeg možeš naći na Hiren's Boot CD-u...
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Evo donio ga iz servisa, jednostavno ne fercera, nema bad sectora, sve normala, ali čim prebacim nešto na taj disk, računar mi zaledi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Znas li da li se i kod njih u servisu isto to desavalo? Jesi li pokusao sa drugim kablom?
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Daj m to malo pojasni -preporučio mi je da idem oba na master s tim da ih razdvojim posebnim kablovima na matičnoj. Oba diska ne mogu biti na master već u biosu jedan mora biti slave. Svaki disk ima svoj sata kabel ili pata i ne mogu oba biti spojena na isti kabel. Ajde ti ako možeš poslikaj kako su ti diskovi spojeni na matičnu. Da ti nema možda jedan disk na sata a drugi na pata portu? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Budući da nisi napisao opis konfiguracije, a i model diska, možemo samo nagađati o čemu je riječ. Možda je napajanje slabo, možda ne valja kabel, kontroler, tko zna...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Mbo te zeza tj konektor na mbo na koji kopčaš taj drugi hdd. Probaj svoj master spojiti na taj konektor na koji spajas tog slave i pali komp onda ako ti se bude i dalje smrzavao onda je mbo tj taj konektor za hdd na mbo ne sljaka kako treba, pošto je hdd prošao sve testove kao ispravan mozes probati i zamjeniti kablove s novima i oni znaju stvarat probleme. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|