|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Resetiranje sata
pozdrav. zadnjih par dana imam problema sa resetiranjem sata na laptopu. Namjestim ga u BIOS-u I kasnije provjerim da je u Win-u tocan I nakon sto ugasim komp I istekam ga iz struje, nakon nekog vremena kad ga upalim, sat bude resetiran (vec u BIOS-u). Koliko sam vidio do sad, datum ostane tocan. Baterija je ispravna jer jos uvijek drzi do 45min. Sync sata u OS-u je iskljuceno, ali mislim da nema ni veze jer se resetira na razini BIOS-a. Ideje? Koliko znam laptopi nemaju zasebnu bateriju za BIOS kao sto to imaju desktop masine? Pozdrav. edit: a mozda sam i u krivu za malu bateriju? http://answers.yahoo.com/question/in...9194320AAn8Ok7 ak je i ima nije mi jasno gdje je (Nexoc Osiris E703 III) jer se ne sjecam da sam je vidio 2 puta kada sam rastavljao lap, a i bome kratko je trajala jer imam doma laptope koji su 3 puta stariji i radi normalno sat :-(. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sam si našao rješenje, zeza te CMOS baterija zadužena za pamćenje konfiguracije / postavki i RTC - a kakvu imaš na svakom PC i nema veze sa glavnom baterijom lapa. Kad si rastavljao nisi dobro gledao ili nisi kompletno rastavio. Po Googlu ispadne da taj Nexoc Osiris E703 III ima nekoliko klonova (isti lap samo pod drugim imenom / modelom): Sager 5760 ili Clevo M570U. Iskopao ovdje gomilu Service Manuala za Clevo lapove, dl. sam M57RU_SM3.zip i unutra imaš pdf u kojem se fino vidi pozicija i kako je izvedena CMOS baterija. Čak i da nije točan podmodel rješenje je isto. Baterija je u pvc košuljici preko žičica i konektora spojena na mobo. Obično je 3V CR2032. Primjer: ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|